Nové HTC Sense a další aplikace - Podrobný popis

Nová Android zařízení od HTC (Desire HD a Desire Z) se dostanou na pulty obchodů nejdříve za měsíc, majitelé HD2 si však mohou vychutnat softwarové novinky, které HTC do těchto zařízení připravilo, již dnes. V tomto článku si ukážeme, na jaké softwarové novinky se můžeme v brzké době těšit.

Omluvte prosím horší kvalitu screenů displeje. Bohužel není ještě možné HD2 synchronizovat s PC, a proto je nutné fotit klasicky fotoaparátem.

V tomto článku si postupně představíme softwarové novinky, které HTC předinstalovalo do nových zařízení s operačním systémem Google Android. Nezačneme ničím jiným než velice populární grafickou nadstavbou HTC Sense. Na novém HTC Sense je vidět, že se HTC skutečně velice snaží, a že je stále co zlepšovat. Po spuštění zařízení nejsou viditelné žádné podstatné změny, jelikož základní zobrazení je téměř totožné s tím předchozím. Změny se však ukrývání v možnostech přizpůsobení, nových widgetech a některých aplikacích.

HTC Sense

HTC Sense Android HTC Sense Android HTC Sense Android HTC Sense Android HTC Sense Android

Nastavení HTC Sense:
První položkou, kam by měl směřovat Váš první pohled, je vlastní nastavení HTC Sense, které se ukrývá pod ikonkou v pravém dolním rohu displeje. Zde spatříte první novinku a tou je graficky zcela přepracované nastavení, které je rozděleno na 3 sekce.

HTC Sense Android

První sekce obsahuje možnosti přizpůsobení displeje. Zde nalezneme nastavení "Scény". V podstatě se jedná pouze o několik (5) předdefinovaných rozložení úvodní obrazovky. Další rozložení bude možné získat ze serveru výrobce. Další položkou je klasická změna "Tapety". Zde vše zůstalo při starém. Poslední položkou je "Vzhled", kde je také možné vybírat z několika (5) skinů celého HTC Sense. Tyto skiny změní zejména vzhled a barvu horní a dolní lišty na úvodní obrazovce, odemykací panel a také označení vybraných položek. Opět bude možní získat další skiny z internetu.

HTC Sense Android HTC Sense Android

Druhá sekce "Přidat položky na plochu" je zachována z předchozích verzí. Je tedy možné přidávat Widgety, Aplikace, Zkratky a Složky. U Widgetů se však pozastavím, jelikož novinek je zde celá řada. K dispozici jsou nové systémové wigtety a také widgety pro nové HTC aplikace. V praxi tak můžete vybírat z celkem 71 widgetů vyrobených v HTC. Nebudu se zde zabývat popisem původních widgetů (i když některé byly drobně upraveny), které určitě každý zná, ale vyjmenuji alespoň novinky. Sem patří zejména widget pro aplikaci HTC Likes, čtečku elektronických knih, navigaci, Nedaleko (body zájmu v blízkém okolí), celá řada drobných přepínačů (Wifi, BT, podsvícení, synchronizace, zvuky, vibrace, GPS, roaming atd.) a také obdoba wigetu "Ovládací prvek napájení" (známého z Androidu 2.2).

HTC Sense Android HTC Sense Android HTC Sense Android HTC Sense Android HTC Sense Android HTC Sense Android HTC Sense Android HTC Sense Android HTC Sense Android

Třetí sekce obsahuje možnosti rychlého nastavení zvuků a vyzvánění. Změnit lze celou zvukovou sadu, vyzváněcí tón, zvukové upozornění a připomenutí.

 

Další aplikace:

Amazon MP3
Aplikace sloužící pro nákup hudby z portálu Amazon.com (u nás nedostupná)

Automobilový panel
Jednoduchý a přehledná rozcestník, který seskupuje všechny důležité ovládací prvky pro automobilovou navigaci. Můžete jednoduše zadat "Cíl cesty", zobrazit body zájmu v okolí ("Nedaleko"), prohlížet "Historii" vyhledávaní, rychle vstoupit do "Telefonní aplikace" (zobrazení Oblíbených položek, Posledních hovorů, Telefonu a Hlasového vytáčení), pracovat s "Footprints" a také měnit vlastní "Nastavení", kde je možné detailně upravit možnosti navigační aplikace, mapy a upozornění. Detailnímu popisu Navigace budeme v budoucnu věnovat samostatný článek.

HTC Sense Android HTC Sense Android HTC Sense Android HTC Sense Android HTC Sense Android

Čtečka
Klasická čtečka elektronických knih (obdoba čtečky knih z HTC Sense pro WM) s možností nákupu nových titulů (v angličtině).

HTC Sense Android HTC Sense Android HTC sense Android

HTC Hub
Tato aplikace bude zřejmě sloužit pro synchronizaci s webem htcsense.com. Bohužel se mi ji zatím nepodařilo zprovoznit.

HTC Likes
Umožňuje hodnotit a komentovat jakékoliv aplikace z Android marketu. K dispozici je také řazení aplikací dle oblíbenosti, zobrazení doporučených aplikací, nebo zobrazení komentářů Vašich přátel (propojení s Facebookem). Nové aplikace je také možno ihned stahovat, popř. zobrazit přehledný seznam již stažených.

HTC Sense Android HTC Sense Android HTC Sense Android

Locations
Locations dokáže zobrazit Vaši polohu na mapě (s mapou lze libovolně posouvat, natáčet) a zobrazit body zájmu ve Vašem okolí. Na výber je z celé řady institucí a služeb. (např. ubytování, nakupování, jídlo, banky, atd.)

HTC Sense Android HTC Sense Android HTC Sense Android HTC Sense Android HTC Sense Android

Přenést data
Jednoduchý průvodce, který dokáže v několika krocích jednoduše přenést data (kontakty, upomínky atd.) z Vašeho předchozího přístroje pomocí Bluetooth. Podporována je celá řada přístrojů různých značek.

HTC Sense Android HTC Sense Android HTC Sense Android HTC Sense Android

Push Media
Opět se jedná o jakýsi grafický rozcestník jako v případě Automobilového panelu. Zde je možnost zvolit z položek "Music" (přepne do klasického, ač oproti dřívějšku drobně upraveného, hudebního přehrávače), "Photos" (spuštění klasické galerie) a "Videos" (spuštění video galerie - zobrazeny jsou náhledy všech videí vč. DivX a Xvid).

HTC Sense Android HTC Sense Android HTC Sense Android HTC Sense Android

Zablokování volajících
Poslední novinkou je aplikace pro blokování volajících. Jedná se o klasický "Black list", tedy o seznam, do kterého lze přidat libovolné kontakty, které se Vám poté nebudou moci dovolat.

HTC Sense Android

 

Video:

 

Komentáře (0)

Mohlo by vás zajímat

Jaké jsou možnosti propojení počítače s Windows 10 a telefonu s Androidem?

Microsoft průběžně pracuje na užší provázanosti telefonů a počítačů s různými operačními systémy. V tomto článku naleznete průběžně aktualizovaný přehled aktuálních možností.

Jindřich Lukeš | články 27 | 07 | 17

Windows 10 používá více než 500 miliónu uživatelů, na Android to ale již nestačí

Windows 10 se rozrůstají nejrychleji ze všech verzí Windows v historii. Jak se jim ovšem daří v porovnání s všudypřítomným Androidem?

Jindřich Lukeš | články 11 | 05 | 17

Zajímavost: Android 7.1 spuštěn na Lumii 520

Jindřich Lukeš | články 15 | 12 | 16

Recenze: Microsoft Universal Foldable Keyboard – kompaktní bezdrátová klávesnice pro všechna zařízení

V dnešní recenzi si představíme malou kompaktní klávesnici od Microsoftu, kterou můžete mít neustále u sebe a připojit ji jednoduše k tabletu nebo telefonu.

Tereza Kratochvílová | recenze 06 | 04 | 16

Microsoft Band vs. Band 2 - V čem je Band 2 lepší než jeho předchůdce?

V dnešním článku se podrobněji podíváme na chytrý náramek Band 2 a na to, jak si vede v porovnání se svým předchůdcem.

Tereza Kratochvílová | články 29 | 10 | 15