HD Games - Hrajte s WM na úrovni

Na platformě WM neexistuje mnoho komplexní her. Většinou se jedná o nějaké jednodušší hříčky. Toto se snaží změnit Gameloft se sérií her nazvanou HD Games. Tato série obsahuje tituly: Asphalt 4, Assassin‘s Creed Mobile, Bubble Bash, Ferrari GT Evolution, Midnight Pool, Prince of persia HD, Platinum Solitaire, Real Footbal, Spider-Man – Toxic Ciy. Vše jsou pouze konverze her pro iPhone na WM. Jsou ale velmi zdařilé a nemají problémy s výkonem.

Asphalt 4

Typické undergroundové závody, pokračování úspěšné javové série. Hra je kompletně 3D. Ovládá se buď přes display, nebo G-senzor (HW klávesy nejsou podporovány). Při ovládání pomocí displaye je plyn automatický, zatáčí se dotykem na okraj obrazovky. Pomocí G-senzoru se PDA drží jako volant – zatáčí se nakláněním, plyn se přidává nakloňením PDA do vodorovné polohy. Hra funguje jak v portrait tak i v landscape módu. Soundtrack je také povedený.





Assassin‘s Creed Mobile

Tato hra mě překvapila svou skvělou hratelností, ovládání přes display však není úplně ideální. Na displayi je zobrazen virtuální D-pad, uprostřed něj tlačítko pro přepínání chůze/běh/plazení, a několik dalších tlačítek. Právě přepínání chůze dělá problémy – člověk si často nechtěně přepne režim. Při použití externí BT klávesnice se hře nedá nic vytknout. Hra je také kompletně 3D.





Bubble Bash

Celkem jednoduchá logicky-postřehová hra, je však velmi propracovaná. Graficky potěší, trochu zamrzí absence tutoriálu. Nelze však ovládat HW tlačítky.





Ferrari GT Evolution

Velice podobná Asphalt 4, je však zasazena do prostředí aut Ferrari. Bohužel nenabízí ovládání pomocí G-senzoru.





Midnight Pool

Klasický kulečník, kompletně 3D zpracován, navíc velmi povedeně. Ovládání pomocí displaye je u této hry kladem než záporem. Hráči Vaše výkony komentují, animace postav je na mobilní a obzvláště na WM poměry bezvadná. Soundtrack napoprvé zní dobře, později se stává spíše otravným.





Prince of Persia HD

Hra má 3D grafiku, postava se však pohybuje ve dvou rozměrech. Hře to neškodí, naopak hra neztrácí kouzlo ovládání javových bratříčků. Ovládání chce hodně zvyku – nejsou zde žádná virtuální tlačítka, princ běží za prstem.





Platinum Solitaire

Solitaire v líbivé grafice. Moc mě nenadchlo, přijde mi, že špatně reaguje na dotyk.





Real Football

Velmi zdařile provedený fotbal. Každý hráč je trochu jinak animován. Ovládá se pomocí virtuálního D-padu a dvou tlačítek.





Brain Challenge

Série testů, které mají prověřit Vaši odolnost vůči stresu, množství používaných neuronů. Celkem zábava, testy jsou nápadité. V bonusových hrách autoři zanechali odkaz na iPhone – „Try to joint he matching colored cubes to solve the puzzle. Flip your iPhone 90 ° in any direction to move cubes.“ viz screenshot.





Spider Man – Toxic City

Myslím, že nejlepší ze série HD her. Něco na pomezí skákačky a mlátičky. Prostředí je 3D, postavy jsou 2D sprity. Hratelnost je perfektní. Ovládá se zase pomocí vituálního D-padu a tlačítek. Soundrack je velmi povedený. Hře se nedá nic vytknout. Pro podrobnější popis se podívejte na video.





CSI: Miami

Dokonale kopíruje javovou verzi. Má o něco lepší grafiku, ovládání pomocí dotykového display je myslím lepší. Zarazilo mě, že hra je kompletně nadabovaná. Proč takových her není více? Série HD her je velice zajímavý počin. Hry jsou perfektně zpracované, nemají však žádné problémy s výkonem. Zde vyvstává otázka – je opravdu potřeba nějaké HW akcelerace, o které se v poslední době mluví? Hry jsem zkoušel na Omnii a AS i na Kaiserovi – nikde se hra ani nezaškobrtla. Je zřejmé, že vývoj na platformu WM se zatím stále nevyplatí – je problém s distribucí. Např. žádná z výše uvedených her se v ČR (popř. některé ani v Evropě) nedá koupit. Proto se asi vývojáři neustále odvolávají na HW akceleraci, která by vývoj podstatně zlevnila.

Komentáře (0)

Mohlo by vás zajímat

Playcast – multimediální přehrávač s možností streamu

Playcast je pokročilá aplikace sloužící jako multimediální přehrávač, který nabízí také možnost streamu.

Tereza Kratochvílová | software 19 | 08 | 16

Star Walk 2 – odkryjte tajemství vesmíru se skvělou aplikací

Star Walk 2 je aplikace sloužící pro určení polohy hvězd, planet, souhvězdí, komet, mlhoviny a další.

Tereza Kratochvílová | software 16 | 08 | 16

Spoticast – neoficiální klient Spotify pro Windows 10 (Mobile)

Spoticast je aplikace fungující jako neoficiální Spotify klient pro všechna zařízení s Windows 10.

Tereza Kratochvílová | software 07 | 08 | 16

Fantasia Painter - bezkonkurenční editor fotografií pro Windows Phone (aktualizováno)

Fantasia Painter Free je skvělá aplikace na úpravu fotek, která hravě zvládne konkurovat i těm nejlepším fotoeditorům dostupných pro Android a iPhone.

Tereza Kratochvílová | software 27 | 06 | 16

gMaps – Google mapy pro telefon i PC/tablet nyní s podporou offline režimu

Aktualizace (24.4.): Nová podpora offline režimu a plánování tras s průjezdními body.// V dnešním článku si představíme povedenou aplikaci, která přinese Google mapy do vašeho mobilního zařízení.

Tereza Kratochvílová | software 25 | 04 | 16