HD Photo Viewer 8.1 – alternativní prohlížeč fotografií s pokročilými funkcemi

Pokud vám z nějakého důvodu nevyhovuje integrovaný prohlížeč fotografií a obrázků (málo funkcí, ovládání, apod.) doporučujeme vyzkoušet jeho velmi povedenou alternativu v podobě aplikace HD Photo Viewer 8.1.

Aplikace HD Photo Viewer 8.1 přináší oproti integrovanému řešení mnoho užitečných funkcí navíc. V první řadě je to prohlížení fotografií v plném rozlišení a kvalitě. Integrovaný prohlížeč pro zrychlení prohlížení a hlavně přibližování zobrazuje fotografie značně rozmazané (a tak i komprimované). Tato aplikace řeší nejen tento neduh a nutno říci, že je prohlížení stále velmi rychlé a svižné. Rozdíl mezi rychlostí práce s HD Photo Viewer 8.1 a integrovaným prohlížečem je minimální až nepozorovatelný.

 

Veškeré zobrazované fotografie lze dále přibližovat a to více jak v integrovaném prohlížeči. U telefonů Lumia 1020 a 1520 můžete dokonce zkopírovat do speciální složky fotografie v originálním plném rozlišení, které se při fotografování vytvářejí pro účely dodatečných/zpětných úprav. Zároveň se tato „plná“ fotografie zpřístupní pro ostatní aplikace.

 
Nokia Lumia 630 lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

 

Podívejte se na pár ukázek detailů fotografií po přiblížení. První ukázka: 5/16MPx, druhá: 33MPx (Zleva: náhled z integrovaného prohlížeče, náhled v aplikaci HD Photo Viewer 8.1, náhled v plném rozlišení v aplikaci HD Photo Viewer 8.1)

Aplikace HD Photo Viewer 8.1 pracuje se složkami stejným způsobem jako integrovaná aplikace. To znamená, že přistupuje k paměti telefonu i kartě SD současně a systémové složky (Camera Roll, ...) slučuje do jedné. Zároveň obě aplikace umí zobrazit náhled GIF animací, ale pouze HD Photo Viewer 8.1 dokáže animace i rozpohybovat. Sice je výskyt GIF animací stále menší, přesto se tato funkce může hodit.

Další funkcí aplikace je možnost vytváření složek a organizování fotografií. Toto ocení zejména nároční fotografové, kteří se tak nebudou muset zdlouhavě procházet jedinou složku plnou různorodých fotek. Určitě potěší i zámek rotace displeje.

Složky se vytvářejí, podle nastavení na kartě SD či v paměti telefonu, přímo ve složce Pictures. O výsledek organizace tak do budoucna nepřijdete a rozřazená alba lze jednoduše přenést třeba do PC.

Další užitečnou funkcí je odeslání fotografie v plném rozlišení jako přílohu emailu. Nedojde tak ke kompresi do řádů stovek kilobytů, ale pouze k přiložení fotografie v plném rozlišení. V našem případě tak odešleme fotku v rozlišení 33MPx o velikosti 7,3MB bez problému.

Fotografii lze také sdílet standardně např. přes sociální služby nebo třeba přidat do výběru pro živou dlaždici. Ta může být jak průhledná (či v barvě motivu telefonu), tak může zobrazovat právě vámi zadaný výběr fotografií.

V nastavení aplikace lze upravit chování živé dlaždice, nastavit emailový účet pro odesílání fotografií, jazyk aplikace a základní nastavení samotného prohlížeče, jako je světlé/tmavé schéma, základní/maximální přiblížení, prioritu načítání náhledu/plného rozlišení fotografie a chování tlačítka pro zámek orientace displeje. Aplikaci lze také zamknout heslem proti neoprávněnému přístupu jiných osob. S existencí integrované aplikace je to ale tak trochu nesmysl.

Pokud jste tedy alespoň trochu zapáleni do fotografování, aplikace HD Photo Viewer 8.1 je určena právě pro vás. Nabídne lepší náhledy fotografií a obrázků ve vysokém rozlišení, možnosti roztřídění fotografií do složek, možnost posíláni e-mailem v plném rozlišení a mnoho dalšího.

Aplikace je v bezplatné verzi plně funkční a bez reklam, případnou odměnu formou koupě aplikace za nízkou cenu 20kč si však autor určitě zaslouží. Doporučuji tak vyzkoušet!

Komentáře (2)

htcjirka

07 | 05 | 14 19:54
Ten pouzivam od jeho vzniku, coz je pomerne dlouho a vždy byl lepsi variantou nez defautni galerie. 0

Jindřich Lukeš

07 | 05 | 14 17:56
Pokud vám z nějakého důvodu nevyhovuje integrovaný prohlížeč fotografií a obrázků (málo funkcí, ovládání, apod.) doporučujeme vyzkoušet jeho velmi povedenou alternativu v podobě aplikace HD Photo Viewer 8.1. http://wmmania.cz/software/grafika/hd-photo-viewer-81/ 0

Mohlo by vás zajímat

AKCE: Bezdrátová nabíječka Nokia DT-910 za 299 Kč

Jindřich Lukeš | články 26 | 10 | 17

WMM Jízdní řády zpět na Storu

Jindřich Lukeš | software 27 | 09 | 17

Virtuální operátoři lákají na výhru 250 000 Kč a na data i volání zdarma

Co je to virtuální operátor? Proč využít služby právě od něj? A kteří virtuální operátoři jsou v Česku k mání?

Jindřich Lukeš | články 14 | 09 | 17

Windows 10 Insider Preview v. 16241 pro PC a 15320 pro telefony

Nové Fast Insider sestavení, které pro PC přináší několik vylepšených funkcí a pro telefony především opravy chyb.

Jindřich Lukeš | články 14 | 07 | 17

Dnes končí oficiální podpora Windows Phone 8.1

Jindřich Lukeš | články 11 | 07 | 17