InnoApps Challenge: vyvíjejte pro WP a získejte 1 milion korun

Nová soutěž pro mladé vývojáře mobilních aplikací systému Windows Phone s možností získat investici až 1 milion korun.

Nová soutěž vyzývá mladé vývojáře k návrhu mobilních aplikací pro operační systém Windows Phone. Soutěž, která byla před několika dny oficiálně vyhlášena v belgickém Bruselu, je společnou iniciativou společnosti Huawei, globálního dodavatele řešení v oblasti informačních a komunikačních technologií a koncových zařízení, přední softwarové společnosti Microsoft a Evropského fóra mladých inovátorů (EYIF).

InnoApps

Soutěže nazvané „InnoApps, Huawei Apps Developers European Challenge, Powered by Microsoft“, se mohou účastnit studenti vysokých škol a mladí profesionálové do 27 let, přičemž podmínkou je bydliště na území EU. Cílem soutěže je přispět k otevřenější společnosti podporou „e-dovedností“, zvýšení „e-účasti“ a propagací podnikatelského ducha mezi mladými lidmi.

„Soutěž InnoApps Challenge vychází z našeho firemního zaměření na inovace a dále umožňuje prohloubit spolupráci s českými univerzitami, kterou jsme v minulosti úspěšně zahájili. Zároveň posilování podnikatelského ducha u mladých lidí považuji v našich zeměpisných šířkách za velice důležité z pohledu budoucí konkurenceschopnosti české ekonomiky,“ uvedl Zbyněk Pardubský, Vice President Public Relations z české pobočky Huawei.

„Technologie je nositelem změny, řeší některé z nejpalčivějších problémů světa a její smysl přesahuje každodenní používání. Tato soutěž vyzývá mladé lidi, aby tvorbou technologických řešení přispěli k vyšší otevřenosti evropské společnosti, a zároveň podporuje jejich podnikatelského ducha a vynalézavost,“ uvedl Jan Mühlfeit, prezident pro Evropu, Microsoft.

"Inovativní české aplikace a řešení, které uspějí nejen v České republice, ale zejména na zahraničních trzích, mohou být do budoucna významným pilířem české ekonomiky s velkým důrazem na přidanou hodnotu. Jejich virtuální výroba nezatěžuje životní prostředí, pouze generuje nová sofistikovaná pracovní místa. Proto jsme se rozhodli vybraným úspěšným soutěžním aplikacím zajistit investici až 1 milion korun na přeměnu jejich aplikace v životaschopný start-up s mezinárodními ambicemi," dodává Michal Zálešák, výkonný ředitel Czech ICT Alliance.

 

Termín soutěže

Soutěžní příspěvky se přijímají do 8. září 2013. K slavnostnímu předání cen dojde na ceremoniálu v Bruselu během Globálního týdne podnikání, který se koná od 18. do 24. listopadu 2013.

 

Výhra

Výherce první ceny získá 5000 eur a plnou obchodní podporu při uvádění aplikace na mobilní trh, která zahrnuje pomoc při další propagaci aplikace a další podporu mladých podnikatelů. Vývojáři, kteří se umístí na prvním a druhém místě, a také nejlepší vývojářka (obdrží speciální Female Developer Prize), pojedou se společností Huawei na exkurzi do inovačních středisek v Číně. Aplikace těchto vývojářů, společně s aplikací vítěze hlasování publika, získají propagaci v obchodu Microsoft Windows. Šest finalistů získá technické a marketingové poradenství na workshopu v Bruselu a také propagaci na webových stránkách pořadatelů. Tito finalisté a šest dalších rovněž obdrží mobilní telefon Huawei.

 

Potřebný software

Software pro vývoj a testování aplikací si studenti mohou zdarma stáhnout na www.dreamspark.com. Zdroje informací a bezplatné elektronické kurzy pro mladé vývojáře jsou zde: http://www.microsoftvirtualacademy.com/.

 

Další informace

Více informací najdete na: www.innoapps.eu

Komentáře (0)

Mohlo by vás zajímat

AKCE: Bezdrátová nabíječka Nokia DT-910 za 299 Kč

Jindřich Lukeš | články 26 | 10 | 17

Akce: Microsoft Office 365 pro domácnosti na 1 rok za 899 Kč

Jindřich Lukeš | software 20 | 10 | 17

WMM Jízdní řády zpět na Storu

Jindřich Lukeš | software 27 | 09 | 17

Virtuální operátoři lákají na výhru 250 000 Kč a na data i volání zdarma

Co je to virtuální operátor? Proč využít služby právě od něj? A kteří virtuální operátoři jsou v Česku k mání?

Jindřich Lukeš | články 14 | 09 | 17

Dnes končí oficiální podpora Windows Phone 8.1

Jindřich Lukeš | články 11 | 07 | 17