Jak vytořit screen displeje

Každý uživatel PC určitě někdy potřeboval "vyfotit" aktualní zobrazení na monitoru. K tomuto účelu složí všem známá klávesa "Print Screen", kterou nalezneme na každé běžné klávesnici. Ale jak vytvoříme Print Screen na našem zařízení s Windows Mobile?

Postup je velice podobný. Nejprve je ale třeba stáhnou a nainstalovat příslušnou aplikaci, která nám tento úkol zprostředkuje. Aplikací, které toto dokážou, je nepřeberné množství. Já jsem pro vás vybral ty, dle mého názoru, nejpraktičtější. Vlastní screeny lze provadět přímo v zařízení nebo pomocí USB kabelu a PC. V tomto směru každému vyhovuje něco jiného, a proto tento výběr nechám na Vás.

1.Způsob - Přímo v zařízení (PocketPC)

1) Nejprve si stáhneme a naistalujeme program Spb Screenshot.

2) Po instalaci program v zařízení spustíme.

3) Nyní se nám nabízejí dvě možnosti:

  • One screenshot - Provede automatický snímek obrazovky po zvoleném časovém intervalu, který je uveden níže.
  • Several screenshost - Provede snímek obrazovky po stisknutí námi zvoleného hardwarového tlačítka.
  • spb screeshot
  • Vybereme tu, která nám bude vyhovovat. U druhé možnosti je ješte třeba přes nabídku "Menu > Settings" nastavit příslušné hardwarové tlačítko, popř. časový interval (Delay), po kterém se provede automatický snímek. Pokud Delay nastavíme na hodnotu 0. Snímek se vytvoří v momentě stisknutí námi vybraného tlačítka.
  • spb screenshot
  • Tento program nabízí ješte další drobná nastavení, kterými jsou například nastavení umístění, kam se budou ukládat výsledné obrázky, jejich název a formát.

4) Kliknutím na OK uložíte provedené změny. Nyní se dle zvolených nastavení vytvoří snímek autmaticky (1.možnost) nebo po stisknutí vybraného tlačítka (2.možnost).

2.Způsob - Pomocí PC a datového kabelu

1) Nejdříve si do PC stáhneme a naistalujeme program MyMobileR

2) Připojíme PPC pomocí USB kabelu k PC a zkontrolujeme zde funguje Activesync (ikona zezelená).

3) Spustíme program MyMobileR a pokud máme vše správně propojeno zobrazí se displej zařízení v okně programu (v počítači).

my mobiler

Nyní už můžeme provádět potřebné úkony (vytvoření screenu popř. natočení videa). Všechny funkce najdeme v menu Edit. Pomocí tohoto programu můžeme dokonce i celé zařízení pohodlně ovládat z PC. Následné využití již nechám jen na Vás.

Komentáře (0)