moBudget PRO - mějte své finance pod kontrolou

V dnešním článku si představíme profesionální a komplexní nástroj pro správu a přehled vašich financí. Jedná se o placenou aplikaci moBudget PRO, která sice zatím není v češtině, ale díky funkcím se rozhodně vyplatí. A co tedy můžete od této aplikace očekávat?

Podrobný přehled na jednom místě

Po zapnutí aplikace se dostanete na její domovskou obrazovku, neboli HUB se sumářem obsahujícím údaje o utracených financích a kolik je možné ještě utratit. Také obsahuje údaje o kategoriích, kde utrácíte více, než je plánováno, a kde máte naopak rezervy. V neposlední řadě je zde přehled útrat za dnešní den, včerejší den a posledních 7 dní. Odtud lze také vyhledávat transakce na základě data a typu. Údajů je zde opravdu mnoho a vše si můžete přizpůsobit podle svého.

Posunem obrazovky se dostanete na přehledy jednotlivých účtů (banka, hotovost, stravenky, …), měsíční přehled příjmu a výdajů včetně plánovaných a přímé srovnání těchto dvou přehledů. Další obrazovky je možné nastavit, či stávající odebrat. Je to jen na vás a vašich potřebách, jak si celý přehled přizpůsobíte. Bonusem pak je, že po překlopení telefonu na bok u jednotlivých obrazovek dostanete přehledné statisktiky ve formě různorodých grafů.

 

Kategorie a plánování

Samozřejmostí u takové aplikace je vytváření kategorií, ke kterým se budou přiřazovat jednotlivé příjmy a výdaje. U každé kategorie je možné nastavit předpokládanou měsíční výši - například výplatu, nájem, potraviny, atd.. Můžete si tak nastavit limity, kdy vás bude aplikace upozorňovat, pokud utrácíte někde mnoho. Také díky zadaným údajům lze "nahlédnout do budoucna" a zjistit tak například, zda do léta zvládnete ušetřit na dovolenou, nebo se třeba „vysekat“ z dluhů. Možným nedostatkem může být chybějící provázání jednotlivých kategorií příjmů a výdajů. Pro každý typ je potřeba nadefinovat vlastní kategorie, což je ale v některých situacích výhoda. Třeba taková kategorie Výplata asi nebude potřeba ve výdajích.

 

Transakce

Zadávání transakcí je jednoduché a obsáhlé zároveň. Nebudu zde dlouze popisovat jasnou věc a vyzdvihnu akorát zadávací klávesnici, která slouží zároveň jako kalkulačka. Pokud si tedy pamatujete jen celkovou částku, ale potřebujete ji rozdělit do kategorií, můžete se k jednotlivým číslům jednoduše dopočítat a rovnou je uložit. Dále je zde zadání pro typ transakce, účet, kategorii, datum zúčtování a popis transakce (pamatuje si veškeré popisky zpětně, lze tak napsat prvních pár písmen a vybrat, vyhledává fulltextově). Je zde i malá vychytávka. Můžete přiřadit k transakci účtenku či fakturu. Stačí jí jednoduše vyfotit (či vybrat z uložených v telefonu), srovnat poměr stran a přiložit.

 

Nastavení a záloha

V nastavení kromě zobrazených informací na hlavních obrazovce aplikace lze nastavit také informace na živou dlaždici pro domovskou obrazovku vašeho telefonu, či notifikace, abyste nezapomněli zadat transakce za uplynulý den. Také zde můžete vytvořit dlaždice pro rychlé zadávání transakcí a ty taktéž umístit na domovskou obrazovku, kde budou navíc zobrazovat utracené/neutracené finance zvolené kategorie. Aplikaci také můžete zamknout na PIN nebo jen nahradit veškeré hodnoty třemi tečkami.

Možností zálohování je několik:

1) E-mail - vytvořenou zálohu je možné zaheslovat pomocí PINu a odeslat na svůj e-mail. Obnovení se pak realizuje uploadem zálohy na internetové stránky aplikace, kde dostanete token, který po zadání do aplikace s případným PINem zpřístupní a provede obnovu dat. Tento způsob bohužel nepodporuje automatické zálohy

2) a 3) Dropbox a OneDrive - Po zadání přihlašovacích údajů k účtu uložiště nadefinujete složky k ukládání zvlášť záloh a účtenek a případný PIN pro zaheslování souboru. Nastavit lze také odesílání jen přes WiFi připojení pro úsporu dat a konečně automatická záloha, která je prováděna po každém ukončení aplikace, pokud v ní došlo ke změně. Zálohovat samozřejmě můžete i ručně. Pro obnovu stačí jen zadat případný PIN a je hotovo

 

Závěr

Aplikace moBudgetPRO je profesionální nástroj pro správu financí se širokými možnostmi nastavení, grafy, nebo třeba automatickým zálohováním. Kladů má mnoho a zápory se těžko hledají. Pro někoho to může být cena, která je ale vzhledem ke kvalitě provedení odpovídající. Pro někoho možná chybějící česká lokalizace, ale ovládání je vesměs jednoduché a tak pár anglických slovíček jistě není překážkou. Proto tedy neváhejte a aplikaci určitě vyzkoušejte, stojí za to!

Komentáře (0)

Mohlo by vás zajímat

AKCE: Bezdrátová nabíječka Nokia DT-910 za 299 Kč

Jindřich Lukeš | články 26 | 10 | 17

WMM Jízdní řády zpět na Storu

Jindřich Lukeš | software 27 | 09 | 17

Virtuální operátoři lákají na výhru 250 000 Kč a na data i volání zdarma

Co je to virtuální operátor? Proč využít služby právě od něj? A kteří virtuální operátoři jsou v Česku k mání?

Jindřich Lukeš | články 14 | 09 | 17

Windows 10 Insider Preview v. 16241 pro PC a 15320 pro telefony

Nové Fast Insider sestavení, které pro PC přináší několik vylepšených funkcí a pro telefony především opravy chyb.

Jindřich Lukeš | články 14 | 07 | 17

Dnes končí oficiální podpora Windows Phone 8.1

Jindřich Lukeš | články 11 | 07 | 17