Rival Knights – rytířské turnaje na koních nyní i pro WP (recenze)

Chtěli jste si někdy zkusit, jaké to je být rytířem a vydobývat si prestiž v rytířských turnajích na koních, muž proti muži? Tento zážitek vám za doprovodu výborné grafiky přináší hra Rival Knights.

Hra Rival Knights je konečně dostupná i pro systém Windows Phone 8 a 8.1. Přenese vás do období středověku, kde se stanete rytířem na statném koni s kopím v ruce jedné a štítem v ruce druhé.

Vaším úkolem je porážení protivníků v rytířských turnajích a postupovat ve stromové struktuře, kde jednou za čas musíte porazit i nějakého toho šlechtice (bosse dané úrovně). Krom výběru turnaje zde vidíte i hvězdičkami ohodnocenou šanci uspět (jedna hvězdička – vysoká šance, dvě až tři hvězdičky – bude velmi záležet na umu a soustředění, více hvězdiček – téměř nulová nebo náhodná šance vyhrát).

Za vyhrané zlaťáky můžete nakupovat nebo vylepšovat své brnění, helmu, zbraň nebo koně. Dále lze vylepšovat svou vlajku, čímž lze také ovlivnit vlastnosti rytíře a jeho výzbroje.

Každý započatý turnaj vás bude stát jednu „královskou pečeť“, těch můžete mít až šest. Jejich maximální počet lze zvýšit vylepšením své vlajky. Pečetě se po pár minutách obnovují a nějaké lze získat i výhrou v turnaji.

Turnaje probíhají velmi rychle a je potřeba menší dávka soustředění. V první řadě je důležitý status soupeřících rytířů (úroveň brnění, max. rychlost koně a síla úderu kopím). Pro šanci uspět je potřeba být alespoň v jednom z případů lepší než soupeř, ale samozřejmě čím více, tím lépe.

 

Během samotného souboje máte tři úkoly, jejichž úspěšné splnění přispěje k šanci vyhrát turnaj. V první řadě je potřeba těsně před startem koně kliknout včas na displej pro jeho rychlý rozběh. Za druhé musíte ve správnou chvíli, kdy je jezdec v pravé části displeje v zelené oblasti, klikat na displej a tím nabírat rychlost. Nakonec je potřeba co nejpřesněji zaměřit své kopí na „nejslabší“ bod na těle nepřítele.

Výherce se rozhodne na základě toho, kdo z rytířů během turnaje splní alespoň dvě z následujících třech podmínek: 1) nejvyšší hodnota brnění, 2) nejvyšší rychlost běhu koně během turnaje, 3) síla úderu kopí závislá na přesnosti jeho zaměření na protivníka. Kromě soustředění je potřeba i menší dávka štěstí a tak se ani prohrám nelze vyhnout.

Když už vyčerpáte královské pečetě nebo budete chtít poměřit své síly s reálnými soupeři, můžete se zúčastnit online turnajů proti skutečným hráčům. Nejlepší rytíři dne dokonce obdrží nějakou tu odměnu. Ti nejlepší dostanou speciální kus zbroje, další vysoko umístění rytíři obdrží odměnu ve formě zlaťáků. Samotné turnaje probíhají zcela stejným způsobem, jen za každý zaplatíte takzvanou „sociální pečetí“, kterých je taktéž maximálně šest, ale přibývají značně rychleji, jak pečetě královské.

V závěru je potřeba ještě zmínit grafiku, která vás během zápasu provází. Ta je na takovýto „jednoduchý“ typ hry výborně propracovaná. Spousta detailů, odlesků, blur efektů, oblaka prachu, sluneční paprsky, déšť, blesky, všechno vypadá opravdu úžasně, o to více na hru pro mobilní telefon. S tímto vším běží hra absolutně plynule. Ani na starších zařízeních není žádný problém, hra pouze vypne pokročilou grafiku (blur efekty, prach, …) a díky tomu běží plynule třeba i na Lumii 520. I v tomto případě je grafika stále úchvatná a plná efektů.

Pro pokochání se grafikou přidáme ještě pár obrázků ze zpomalených sekvencí závěrů turnajů. Navíc zde pracuje i fyzika a tak tělo nepřítele spadne z koně v závislosti na tom, kam jej kopím udeříte (společně se skvělou grafikou se mi fyzika odletujících těl z koně líbí nejvíce :) – pozn. autora).

Schválně jsme se nezmiňovali o mikrotransakcích, neboť prostě nejsou pro hraní hry nutné. Na jednu stranu, pokud chcete, můžete tak reálné peníze proměnit v krystaly a s těmi zakoupit speciální brnění, helmy, zbraně i koně, nebo si usnadnit postup hrou pomocí různých „boostů“ během turnajů. Na druhou stranu se dá k těmto věcem dostat i klasickým postupem hrou, kdy dostanete různé boosty zdarma a stejně tak krystaly pro zakoupení speciálních předmětů.

Gamlefot se na této hře opravdu podepsal a výsledkem je návyková záležitost s nádhernou grafikou a funkčním herním systémem, kdy nejste nijak nuceni utrácet reálné peníze pro plynulý postup hrou. Hra je dostupná zdarma ve Store pro všechna Windows Phone 8 a 8.1 zařízení. Velikost má 110MB a pro její stažení bude nutné připojení WiFi (po stažení zabírá 233MB).

Komentáře (0)

Mohlo by vás zajímat

AKCE: Bezdrátová nabíječka Nokia DT-910 za 299 Kč

Jindřich Lukeš | články 26 | 10 | 17

WMM Jízdní řády zpět na Storu

Jindřich Lukeš | software 27 | 09 | 17

Virtuální operátoři lákají na výhru 250 000 Kč a na data i volání zdarma

Co je to virtuální operátor? Proč využít služby právě od něj? A kteří virtuální operátoři jsou v Česku k mání?

Jindřich Lukeš | články 14 | 09 | 17

Windows 10 Insider Preview v. 16241 pro PC a 15320 pro telefony

Nové Fast Insider sestavení, které pro PC přináší několik vylepšených funkcí a pro telefony především opravy chyb.

Jindřich Lukeš | články 14 | 07 | 17

Dnes končí oficiální podpora Windows Phone 8.1

Jindřich Lukeš | články 11 | 07 | 17