2 SIM v jakémkoliv telefonu – Podrobný postup

V tomto podrobném návodu si ukážeme, jak je možné do jákehokoliv mobilního telefonu nebo zařízení s Windows Mobile dostat a pohodlně používat 2 SIM karty.

Nejeden majitel jakéhokoliv mobilního telefonu nebo kapesního počítače vlastní několik SIM karet od různých operátorů. Pokud je třeba zavolat z jiné karty, než z té která je právě v telefonu, je nutné telefon vypnout a kartu vyměnit. Tento postup je poměrně pracný a zdlouhavý.  Pokud máte druhou SIM například kvůli jen o málo výhodnějšímu volání, často se ani nevyplatí tento proces podstupovat.

Již poměrně dlouho doubu jsou na trhu různé adaptéry na více SIM. Mezi lidmi jsou však známé především adaptéry, které nějakým způsobem velikost těla přístroje zvětšují (zejména v oblasti baterie). Tyto adaptéry si velkou oblibu nezískaly.

Nyní však přichází nová generace těchto adaptérů, která Váš přístroj nijak nezvětší, jsou univerzální a dají se použít téměř ve všech přístrojích.

 

adapter SIM 2in1

 

Princip je velice jednoduchý. V podstatě se jedná o novou kartu SIM, do které se naskládají dvě normální. V tuto chvíli asi každého napadne, jak dostat 2SIM do jedné, která má stejné rozměry? Samozřejmě je nutné rozměry klasických SIM upravit. A nyní se podíváme jak na to.

 

adapter SIM 2in1

1)      Nejdříve je třeba vůbec nějaký adaptér pořídit. V ČR tyto adaptéry oficiálně prodává snad jediná firma. Jedná se o společnost Kmobil.cz a adaptér zde stojí 299Kč. Levnější alternativou je nákup v zahraničí, např. přes ebay.com, kde se dá stejný výrobek sehnat za polovinu (vč. poštovného).

2)      Po rozbalení obálky, ve které zboží dorazí, uvidíte malou krabičku, jejíž obsahem je vše, co budete potřebovat.

adapter SIM 2in1

adapter SIM 2in1

 

3)      Nejprve je třeba z adaptéru sejmout ochranou kovovou krytku. Stačí jednoduše „ohnout pacičky“ na zadní straně a adaptét vysunout. Krytka již dále nebude třeba a můžete ji vyhodit.

adapter SIM 2in1

adapter SIM 2in1

 

4)      Nyní přichází na řadu úprava SIM karet. Balení obsahuje samolepky, které je třeba nalepit na přední stranu SIM. Na těchto nálepkách je naznačen přesný obrazec, který je třeba ze SIM vystříhnout. Použijte k tomu např. klasické nůžky z manikůry. Doporučuji střihat kousek za vyznačenou linií, jelikož poté můžete tvar ještě upravit. Pokud stříhnete moc, zničíte si SIM. Pokud málo, SIM se nevleze do adaptéru. Vůbec není třeba se bát toho, že je třeba ustříhnout i kousek plíšku, vše je přesně vyměřeno. Pokud by se přecejen někomu povedlo SIM zničit, operátor Vám ji zdarma vymění.

 

adapter SIM 2in1

 

adapter SIM 2in1

 

5)      Po vystřižení, je třeba vyzkoušet zda obě SIM do adaptéru pasují a zda-li je není nutné ještě trochu upravit.

 

adapter SIM 2in1

adapter SIM 2in1

 

6)      Pokud vše pasuje, adaptér uzavřete přiloženým plíškem. Opět stačí pouze nasunout.

 

adapter SIM 2in1

 

7)      Nyní je vše připraveno k použití. Adaptér vložte do telefonu a je hotovo. Při vkládání buďte opratrní a hlídejte, aby se krytka adaptéru nesesouvala. Jejikož je adaptér o něco silnější než klasická SIM, je třeba trochu přitlačit. Pokud by bylo třeba SIM použít v jiném telefonu, součástí balení jsou dva plastové adaptéry, do kterých je možno vystřiženou SIM zase vložit a klasicky použít.

Na závěr ještě návod, jak mezi jednotlivými SIM přepínat. Aktivní totiž může být vždy jen jedna. Nutou podmínkou je, aby obě SIM měly k dispozici SIM Toolkit. Lajcky řečeno, jedná se o podporu rozšiřujících fukcí, které mohou být např. možnost zjištování dopravních spojů, mobilní bankovnictví atd. Pokud takovou SIM nevlastníne, operátor Vám ji opět zdarma vymění.

Přepínání karet je potom možné právě přes menu SIM Toolkit, kde přibyde další položka na přepnutí SIM. U kalsických telefonů je toto přepnutí spojeno s restartem celého zařízení. U Windows Mobile je to mnohem pohodlnější. Dojde pouze k vypnutí a opětovnému zapnutí telefonního modulu. Celá operace trvá jen několik málo vteřin.

Komentáře (0)

Mohlo by vás zajímat

AKCE: Bezdrátová nabíječka Nokia DT-910 za 299 Kč

Jindřich Lukeš | články 26 | 10 | 17

WMM Jízdní řády zpět na Storu

Jindřich Lukeš | software 27 | 09 | 17

Jaké jsou možnosti propojení počítače s Windows 10 a telefonu s Androidem?

Microsoft průběžně pracuje na užší provázanosti telefonů a počítačů s různými operačními systémy. V tomto článku naleznete průběžně aktualizovaný přehled aktuálních možností.

Jindřich Lukeš | články 27 | 07 | 17

Dnes končí oficiální podpora Windows Phone 8.1

Jindřich Lukeš | články 11 | 07 | 17

Windows 10 používá více než 500 miliónu uživatelů, na Android to ale již nestačí

Windows 10 se rozrůstají nejrychleji ze všech verzí Windows v historii. Jak se jim ovšem daří v porovnání s všudypřítomným Androidem?

Jindřich Lukeš | články 11 | 05 | 17