Top 7 aplikací určených pro Samsung Omnia

Omnia je celkem specifický komunikátor, který rozhodně není pro každého. Má řadu předností (procesor, širokoúhlý displej), ale i řadu nevýhod (externí stylus, nižší rozlišení displeje). Samsung se ve své rozsáhlé reklamní kampani upozorňuje na multimediální výkon, bohužel však tento potenciál potápí svými aplikacemi, takže jestli chceme využít Omnii naplno, je nutno ji doplnit aplikacemi třetích stran. Sestavil jsem takovou „Top 7“ aplikací, které na Omnii fungují 100 % (včetně podpory širokoúhlého displeje) a zvyšují její použitelnost.


Vestavěný Touch Player je sice mnohem lepší než WMP, ale k dokonalosti má daleko. Jedinou výhodou je „finger friendly“ rozhraní. Stream player na tom taky není nejlépe. Naštěstí jsou zde velice dobré alternativy.




1. TCPMP


Omnia disponuje jedním z nejvýkonnějších procesorů a širokoúhlým displejem, takže se tu nabízí využití jako mobilní přehrávač videa. Na video osobně doporučuji spíše TCPMP, než konkurenční a placený CorePlayer. TCPMP totiž umí renderovat titulky a navíc je to freeware. V praxi se pak nemusíte zabývat žádnou konverzí videa – Omnia zvládne celkem bez problémů přehrávat videa o rozlišení 640 × 480 px a s bitratem 1–2 Mbps (při nižším bitrate je možné i vyšší rozlišení). S TCPMP playerem Vám tak nic nebrání v tom, abyste si večer stáhli díl svého oblíbeného seriálu včetně titulkům jednoduše nakopírovali do zařízení a během první volné příležitosti například po cestě do práce nebo do školy využili slibovaný multimediální výkon.


DOWNLOAD a Podrobnější popis aplikace







2. Slide2Play & Slide2Unlock (S2P & S2U)



Pokud si nepotrpíte na playlisty, je jasnou volbou jako hudební přehrávač S2P. Nabízí intuitivní „finger friendly“ rozhraní, pěkný grafický kabátek a možnost ovládání i přes zamknuté PDA pomocí S2U. Aplikaci S2P doporučuji spouštět pouze v portrait režimu, aby nedocházelo k rozházení grafiky
S2U je náhrada za klasické systémové zamykání displeje po vzoru populárního iPhonu. Obsahuje i aplikaci Slide2Answer (S2A) – ta nahrazuje klasické a dosti nepřehledné přijímaní hovoru. Po instalaci budeme mít k dispozici praktický posuvník a fotka volaného se zobrazí pěkně přes celý displej.


DOWNLOAD a Podrobnější popis aplikace









3. Youtubeplay



Jedná se o celkem prostou aplikaci, která neumí nic jiného, než najít video na Youtube a přehrát ho. Je to vlastně alternativa Youtube klienta od HTC.


DOWNLOAD a Podrobnější popis aplikace




4. CorePlayer



Možná teď budete namítat, že jsem na začátku CorePlayer nedoporučoval. Ano, neumí sice renderovat titulky, ale jeho vývoj stále probíhá a zastane funkci všech tří výše uvedených aplikací. Takže pokud máte rádi komplexní řešení, nevadí Vám nepříliš efektní listování skladbami a v neposlední řadě také cena, můžu ho jen doporučit.


Stránky výrobce s možností nákupu







5. Total Commader



Standardní Průzkumník na základní věci postačí, ale TC zastane funkci hned několika programů – Průzkumníka, editoru registrů, zip manažera, atd. Navíc se jedná o freeware, takže nevidím důvod, proč ho na PDA nemít.


DOWNLOAD a Podrobnější popis aplikace







6. File Explorer Extension



I když má člověk v PDA TC, tak občas sáhne i po klasickém Průzkumníkovi. Nebo alespoň já – průzkumník má jednoduší rozhraní a na některé věci je pohodlnější. Průzkumníku ovšem pár základních funkcí chybí; např. změna šířky sloupců. To však řeší tato aplikace.


DOWNLOAD a Podrobnější popis aplikace






7. Opera Mini



Mezi internetovými prohlížeči je situace sporná. Žádný není bezchybný a každému vyhovuje něco jiného. Je tu však jeden, který vyniká a nesmí chybět v žádném PDA – Opera Mini. Jedná se o javový prohlížeč, který je velmi jednoduchý, zobrazuje korektně většinu stránek a navíc je datové velice úsporný. Pokud zadáme nějakou internetovou adresu, data nezamíří přímo do našeho zařízení, ale nejdříve na proxy server, kde jsou redukovány (komprese obrázků apod.). My tak ušetříme čas při načítání stránek a hlavně snížíme množství přenesených dat. Nevýhodou této aplikace je ale absence některých webových standardů jako je třeba Ajax, flash apod.


DOWNLOAD a Podrobnější popis aplikace







Samsung se svou reklamní kampaní snaží udělat z Omnie zařízení pro každého, což je velká chyba. Předinstalované aplikace nejsou příliš kvalitní, a proto je jen otázkou času, kdy se bude muset její majitel poohlédnou po nějaké alternativě.



Další inspiraci v podobě užitečných programů naleznete na úvodní straně v pravé části, v sekci \"Nejdůležitější programy\".

Komentáře (0)

Mohlo by vás zajímat

Cloud Camera Roll Cleanup - jednoduchý úklid záloh fotek na OneDrive

Jednoduchá aplikace, která pomůže v organizaci pořízených fotografií a jejich záloh na OneDrive.

Stanislav Forejt | software 16 | 06 | 17

Fitbit – oficiální aplikace pro sportovní náramek (aktualizováno)

(30.3.) : Vylepšený monitoring spánku.// Oficiální aplikace umožňující ovládání a synchronizaci chytrých fitness náramků Fitbit s operačními systémy od Microsoftu.

Tereza Kratochvílová | software 30 | 03 | 17

WhatsApp - Oblíbená komunikační aplikace pro telefon a nově také PC (aktualizováno)

(24.2.): Nová verze s podporou funkce Status (obdoba FB příběhů).// Whatsapp je bezkonkurenční aplikace, pomocí které můžete velice snadno a efektivně komunikovat se svými přáteli a známými.

Jindřich Lukeš | software 24 | 02 | 17

Oficiální Twitter klient - nová univerzální aplikace pro Windows 10 (Mobile) - aktualizováno

(23.2.): Nová verze s řadou významných vylepšení. // K dispozice je zcela přepracovaný oficiální Twitter klient, který konečně přichází jako univerzální aplikace pro Windows 10 (Mobile.)

Jindřich Lukeš | software 24 | 02 | 17

Realarm – multifunkční budík pro Windows 10 (Mobile)

Pokud vám systémový budík přijde moc jednoduchý, aplikace Realarm je pro vás ta pravá. Jedná se o propracovaného správce budíků s mnoha funkcemi.

Tereza Kratochvílová | software 20 | 02 | 17