Weather Flow – Povedené počasí pro Windows Phone 8

Aktualizace (20.10.2014): Populární aplikace Weather Flow se dočkala zcela zásadní aktualizace, která přináší mnoho novinek v designu i ovládání. Weather Flow patří mezi nejlepší aplikace pro Windows Phone. K dispozici jsou široké možnosti nastavení, podpora nových dlaždic a uzamykací obrazovky. Vše navíc doplňuje povedený design a celá řada animací.

Aktualizace

Aktualizace (20.10.2014): Weather Flow je v kategorií aplikací pro předpověď počasí jednou z nejlepších. Svou pozici potvrdila (či ještě zlepšila) novou aktualizací, která přináší zásadní změny jak v designu, tak i v celkovém ovládání.

Předpověď počasí je nyní možné maximálně přizpůsobit svým vlastním požadavkům a nárokům. Obrazovka se totiž skládá ze samostatných dlaždic, kterým můžete měnit velikost či je odstraňovat, stejně jako na úvodní obrazovce vašeho zařízení. Dlaždice jsou uspořádány do několika skupin – aktuální počasí, hodinová předpověď, zítra, denní předpověď na šest nadcházejících dní.

Weather Flow Weather Flow Weather Flow

Skupiny můžete mezi s sebou jednoduše přehazovat tak, abyste nahoře měly vždy ty informace, které nejvíce využijete. Kromě úprav výchozích přednastavených dlaždic můžete také přidávat další, méně obvyklé – pro zobrazení dat o tlaku, uv indexu či vlhkosti.

Weather Flow Weather Flow

Už tak skvělá aplikace se oproti konkurenci touto aktualizací posunula o veliký krok kupředu. Předpověď je přehledná, jednoduchá a maximálně přizpůsobitelná každému uživateli. Weather Flow můžete vyzkoušet jako trial verzi a následně si ho koupit za 40 Kč.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Původní článek (12. 3. 2012):

Platforma Windows Phone je často kritizována kvůli nedostatku kvalitních aplikací. S příchodem Windows Phone 8 se má tento stav změnit. Autoři aplikaci již pomalu pracují na aktualizacích a objevují se také aplikace zcela nové. Jednou z těch nejpovedenější je Weather Flow.

Aplikací pro předpověď počasí je na Windows Phone celá řada, Weather Flow je však v mnoha ohledech výjimečná. Její hlavní doménou je však maximální využití nových funkcí v systému Windows Phone 8.

 

Vlastní aplikace

Po spuštění aplikace dojde ke standardnímu určení polohy přístroje a následné načtení dat o počasí. Samotné prostředí aplikace je velmi pěkně zpracované. Na displeji vidíte nejen aktuální teplotu, ale také ikonku zobrazující oblačnost, pravděpodobnost srážek, rychlost větru a především detailní předpověď. U této předpovědi můžete přepínat mezi denním (předpověď na 5 dní) a hodinovým (tří hodinové intervaly) zobrazením. Na pozadí aplikace běží pěkně zpracovaná animace, která se mění dle aktuálního stavu počasí.

Weather Flow Weather Flow

Jednoduchým tahem prstu po displeji směrem dolů přepnete aplikaci do jednoduššího Metro rozhraní, které se kromě přehlednosti vyznačuje tím, že obsahuje hodinovou i denní předpověď na jedné obrazovce (není třeba přepínat).

Weather Flow

Měnit také můžete barevná témata (světlé a tmavé)

Weather Flow

 

Dlaždice

Weather Flow je určena pro Windows Phone 8 a této skutečnosti odpovídají i další funkce. Zejména v případě dlaždic se autor „vyřádil“. K dispozici máte nejen standardní 3 velikosti, ale každou dlaždici si můžete navíc přizpůsobit dle svých potřeb. Kromě možnosti volby „tématu“ (standardním metro vzhled či automaticky aktualizované „obrázkové“ pozadí) můžete zvolit také samotný obsah dlaždice. Tedy vybrat konkrétní informace, které má dlaždice zobrazovat (v nabídce je hned několik možností).

Weather Flow Weather Flow Weather Flow Weather Flow

Weather Flow Weather Flow

 

Uzamykací obrazovka

Další perfektní funkcí je podpora „aktivní tapety“ uzamykací obrazovky. Stejně jako u dlaždic aplikace nabízí široké možnosti přizpůsobení. Autor zde kombinuje hned několik prvků. V první řadě se jedná o tapetu na pozadí. K dispozici je automaticky se měnící obrázek znázorňující aktuální počasí, bing wallpaper nebo vlastní obrázek z galerie. Toto pozadí samozřejmě můžete doplnit o údaje o počasí a to hned ve třech variantách (aktuální + 12h předpověď, aktuální + 5 denní předpověď, pouze aktuální).

Weather Flow Weather Flow

Weather Flow

Weather Flow je skutečně povedená aplikace, která zvládne uspokojit i náročnější uživatele. Aplikaci můžete zakoupit za 42 Kč. K dispozici je také trial verze na 3 dny.

Komentáře (3)

Jindřich Lukeš

30 | 05 | 14 11:19
Jedná se o aktualizovaný článek z roku 2012...tenkrát dalších aplikací moc nebylo EDIT: Do článku jsme doplnil původní datum, aby to nebylo matoucí. 0

Hujer

30 | 05 | 14 11:10
"Její hlavní doménou je však maximální využití nových funkcí v systému Windows Phone 8." A to jako kterých, prosím pěkně? Jako že LiveTile a Lockscreen? To snad mají skoro všechny podobné aplikace ne? 0

Jindřich Lukeš

30 | 05 | 14 01:11
Aktualizace (30.5.14): Na Storu je nová verze s podporou WP8.1 a průhlednou dlaždicí. Weather Flow patří mezi nejlepší aplikace pro Windows Phone. K dispozici jsou široké možnosti nastavení, podpora nových dlaždic a uzamykací obrazovky. Vše navíc doplňuje povedený design a celá řada animací. http://wmmania.cz/software/ostatni/weather-flow/ 0

Mohlo by vás zajímat

AKCE: Bezdrátová nabíječka Nokia DT-910 za 299 Kč

Jindřich Lukeš | články 26 | 10 | 17

WMM Jízdní řády zpět na Storu

Jindřich Lukeš | software 27 | 09 | 17

Virtuální operátoři lákají na výhru 250 000 Kč a na data i volání zdarma

Co je to virtuální operátor? Proč využít služby právě od něj? A kteří virtuální operátoři jsou v Česku k mání?

Jindřich Lukeš | články 14 | 09 | 17

Windows 10 Insider Preview v. 16241 pro PC a 15320 pro telefony

Nové Fast Insider sestavení, které pro PC přináší několik vylepšených funkcí a pro telefony především opravy chyb.

Jindřich Lukeš | články 14 | 07 | 17

Dnes končí oficiální podpora Windows Phone 8.1

Jindřich Lukeš | články 11 | 07 | 17