WifiLocations - Zapínání BT/WiFi/Zvuků dle polohy zařízení

WifiLocations je velice praktická aplikace, která na základě informací ze sítě operátora určí umístění zařízení (bez využití GPS) a na zakladě této polohy aktivuje/deaktivuje předem zvolené funkce, kterými jsou např. zapnutí WIFI, BT, vypnutí zvuků, spuštění aplikace apod. Zjednodušeně řečeno si například můžete nastavit automatickou aktivaci WiFi po příchodu domů apod.

Dnes jsem narazil na velice zajímavou a užitečnou aplikaci, jejíž funkce ocení celá řada uživatelů Windows Mobile. Ve stručnosti se pokusím popsat princip fungování a možnosti nastavení.

WifiLocations využívá určování polohy zařízení dle informací z mobilní sítě. Velice zjednodušeně řečeno, signál a následnou komunikaci GSM sítě vysílají a zprostředkovánají vzájemně propojené pozemní základové stanice (BTS). Tyto stanice jsou rozmístěny po krajině a každá má své unikátní identifikační číslo. Pokud se tedy váš přístroj nachází v pokrytí některé BTS stanice, aplikace dokáže zjistit její identifikační číslo a uložit jej do své paměti. Jednotlivým stanicím uloženým v paměti můžete přiřazová různé funkce, které se aktivují pokud budete v jejím pokrytí. Prakticky to pak znamená, že např. BTS stanici, která pokrývá signálem Váš domov, nastavíte funkci aktivace Wifi, a vždy když budete doma (a v blízkém okolí) přístroj automaticky Wifi spustí.

wifilocations wifilocations

Nastavení aplikace je velice jednoduché. Nejdříve je nutné přístroj umístit na místo, ke kterému se vztahují Vaše budoucí aktivace/deaktivace funkcí. Nyní je třeba aplikaci spustit a pomocí tlačítka "Add Current Cell-ID" přidáte informace o nejbližsí BTS do seznamu, který vidíte níže. (Odebrání je možné pomocí tlačítka "Del Selected".) Do tohoto seznamu můžete přidávat libovolné množství stanic a jim odděleně přiřazovat jednotlivé funkce. Pro nastavení jednotlivých funkcí nejdříve klikněte na požadovanou stanici a poté na tlačítko "Edit Cell". Zobrazí se vlastní obrazovka s nastavením kde můžete vybírat ze široké škály funkcí. Konktrétně se jedná o aktivaci Wifi a BlueTooth, spuštění libovolného programu, nastavení vyzvánění a také obecné nastavení vlastní aplikace. Po vybrání požadovaných funkcí klikněte na "Save". Nyní stačí již jen vše spustit pomocí volby "Start and Hide". Aplikace se spustí a minimalizuje. V zakladním nastavení je také možné spouštět WifiLocations po startu zařízení (Run at startup).

Prakticky jsem WifiLocations testoval a musím potvrdit že funguje velice dobře. Je však třeba brát v úvahu některé skutečnosti, které jsou spojeny s určováním umístění zařízení. Konktrétně mám na mysli to, že určité místo může pokrývat několik BTS, a proto je nutné nastavit požadované funkce všem. Také nelze nastavovat odddílné funkce u míst, které se nacházejí blízko sebe, jelikož jsou většinou pokryty stejnou BTS.

Další informace: XDA-Developers

Komentáře (0)

Mohlo by vás zajímat

Cloud Camera Roll Cleanup - jednoduchý úklid záloh fotek na OneDrive

Jednoduchá aplikace, která pomůže v organizaci pořízených fotografií a jejich záloh na OneDrive.

Stanislav Forejt | software 16 | 06 | 17

Fitbit – oficiální aplikace pro sportovní náramek (aktualizováno)

(30.3.) : Vylepšený monitoring spánku.// Oficiální aplikace umožňující ovládání a synchronizaci chytrých fitness náramků Fitbit s operačními systémy od Microsoftu.

Tereza Kratochvílová | software 30 | 03 | 17

WhatsApp - Oblíbená komunikační aplikace pro telefon a nově také PC (aktualizováno)

(24.2.): Nová verze s podporou funkce Status (obdoba FB příběhů).// Whatsapp je bezkonkurenční aplikace, pomocí které můžete velice snadno a efektivně komunikovat se svými přáteli a známými.

Jindřich Lukeš | software 24 | 02 | 17

Oficiální Twitter klient - nová univerzální aplikace pro Windows 10 (Mobile) - aktualizováno

(23.2.): Nová verze s řadou významných vylepšení. // K dispozice je zcela přepracovaný oficiální Twitter klient, který konečně přichází jako univerzální aplikace pro Windows 10 (Mobile.)

Jindřich Lukeš | software 24 | 02 | 17

Realarm – multifunkční budík pro Windows 10 (Mobile)

Pokud vám systémový budík přijde moc jednoduchý, aplikace Realarm je pro vás ta pravá. Jedná se o propracovaného správce budíků s mnoha funkcemi.

Tereza Kratochvílová | software 20 | 02 | 17