Zajímavé Java hry a Aplikace fungující pod WM

V tomto článku bych rád představil několik her a aplikací fungujících pod emulátorem Esmertec 3D. Jedná se o aplikace, které mi přijdou nějakým způsobem užitečné nebo mi pomohly překonávat dlouhé chvíle.
První takovou aplikací je Compass, jedná se o jednoduchou aplikaci, která umí podle letiště a časového pásma určit, kde se právě nachází slunce/měsíc a jejich fáze a další informace od východu a západu slunce po stmívání. Jeho primárním cílem je však podle polohy slunce zobrazit sever/jich/východ/západ, což skutečně funguje. Program je nabízen zcela zdarma. Jeho velikost je pouhých 91KB.




DOWNLOAD




Další aplikací je slovník KODi. Jedná se opět o freeware. Slovník obsahuje velice obsáhlou slovní zásobu. Na internetu se dají najít i jiné varianty než EN/CZ a CZ/EN. Velikost aplikace je díky rozsáhlé databázi 2.5MB. Hlavní výhodu pro majitele Windows Mobile zařízení je podpora ovládání pomocí dotykového displeje, což u Javy s vlastním GUI nebývá zcela běžné.





DOWNLOAD




Následuje prográmek Opera Mini, který považuji upřímně za nejlepší prohlížeč internetových stránek vůbec. Jeho hlavní výhoda vězí v tom, že všechna data proudící do telefonu jsou stlačována servery Opery. Výsledkem je menší náročnost na data a daleko větší rychlost na telefonech, které nepodporují například 3G a Wi-Fi. Nabízí tak možnost poměrně svižného internetu i u GPRS resp. EDGE připojení. Prohlížeč v nových verzích umí dokonce stahovat do vnitřního systému souborů telefonu. Zvládá také landscape mód, RSS čtečku, záložky, historii a změnu skinu. Program má 234 KB ve verzi 4.2 a je opět zdarma, mohu jej vřele doporučit.





DOWNLOAD




Dalším programem je Stopwatch, není k němu asi moc co dodat. Obyčejné stopky s možností počítat více časů, které však OS WM postrádá. Stopky mají pouhých 17KB.




DOWNLOAD




Nyní se dostáváme ke hrám. Hra, kterou rozhodně můžu doporučit pro všechny příznivce rychlých aut je Asphalt Urban 3 3D. Tato aplikace disponuje velice pěknou grafikou a hratelností. Cílem hry je být v každém závodě alespoň třetí, likvidovat policejní a soupeřova vozidla (záleží na zvoleném stylu hry), vydělávat peníze na další tuning (turbodmychadla, písty, hlavy válců) a získávat tak peníze na lepší auta a ještě lepší tratě. Z minulých verzí hry jsem byl zvyklý plýtvat nitrem, v této verzi moc nedoporučuji – nitro je zde trošku cennější a není tak dostupné. Pozor, jedná se o velmi návykovou hru.




Další zajímavou a hlavně čas požírající hrou je PhotoQuest Fishing. Cílem této hry je jednoduše fotit ryby v moři, za každou rybu se přičítá nějaké bodové hodnocení, za fotografii s více rybami se body různě násobí. Body také slouží k doplnění kyslíku do láhve, která signalizuje, za jak dlouho bude ponor dokončen. Cílem je získat co nejvíce bodů a odemknout co nejvíce lokalit.





Ke hře Icy Tower nelze nic moc podotknout, asi nejlepší Java hra, kterou jsem kdy na telefonu měl. Cílem hry je skákat co nejvýše na věž a dostat se do co nejvyššího patra, nejlépe takzvanými komby, kdy se skáče přes více pater a body se násobí. Čím déle skáčete, tím více se hra zrychluje. Jedná se o hodně povedený klon počítačové verze. Upozornění : návykové!






Další zajímavostí je rozhodně hra Supaplex, kterou zná asi každý, kdo má počítač už nějaký ten pátek. Jedná se o logickou hru, jejímž cílem je sbírat předměty a prokopat se na výlez tak, aby na nás nic nespadlo. Opět velice povedené. Můžu doporučit hlavně ze vzpomínky na Win 95 :-)






Hra Přeskoč je primitivní freewarovou hrou, kde je účelem přeskakovat špalíčky a dostat se ve výsledku na co nejmenší počet zbylých špalíčků. Nikdo by asi neřekl, že tato jednoduchá devítikilobajtová hra, dokáže člověka spolehlivě zabavit na několik hodin.






A co Vy? Jaké hry Vás nejvíce bavily (baví)? Podělte se se svými zážitky v našem fóru.

Komentáře (0)

Mohlo by vás zajímat

Cloud Camera Roll Cleanup - jednoduchý úklid záloh fotek na OneDrive

Jednoduchá aplikace, která pomůže v organizaci pořízených fotografií a jejich záloh na OneDrive.

Stanislav Forejt | software 16 | 06 | 17

Fitbit – oficiální aplikace pro sportovní náramek (aktualizováno)

(30.3.) : Vylepšený monitoring spánku.// Oficiální aplikace umožňující ovládání a synchronizaci chytrých fitness náramků Fitbit s operačními systémy od Microsoftu.

Tereza Kratochvílová | software 30 | 03 | 17

WhatsApp - Oblíbená komunikační aplikace pro telefon a nově také PC (aktualizováno)

(24.2.): Nová verze s podporou funkce Status (obdoba FB příběhů).// Whatsapp je bezkonkurenční aplikace, pomocí které můžete velice snadno a efektivně komunikovat se svými přáteli a známými.

Jindřich Lukeš | software 24 | 02 | 17

Oficiální Twitter klient - nová univerzální aplikace pro Windows 10 (Mobile) - aktualizováno

(23.2.): Nová verze s řadou významných vylepšení. // K dispozice je zcela přepracovaný oficiální Twitter klient, který konečně přichází jako univerzální aplikace pro Windows 10 (Mobile.)

Jindřich Lukeš | software 24 | 02 | 17

Realarm – multifunkční budík pro Windows 10 (Mobile)

Pokud vám systémový budík přijde moc jednoduchý, aplikace Realarm je pro vás ta pravá. Jedná se o propracovaného správce budíků s mnoha funkcemi.

Tereza Kratochvílová | software 20 | 02 | 17