Instalace Windows 10 TP do ofic. nepodporovaných Lumií (podrobný návod)

V tomto velmi podrobném návodu si ukážeme, jak dostat testovací verzi Windows 10 Technical Preview pro telefony do jakéhokoliv zařízení s Windows Phone 8.1. Nastíníme si také problémy, které mohou po aktualizaci nastat.

Aktualizace: První návod využívající čínský server již není funkční. Druhý s využitím SD karty stále bez problémů funguje.

V tomto obsáhlém článku naleznete dva návody, pomocí kterých můžete nahrát první verzi Windows Phone Technical Preview i do oficiálně nepodporovaných zařízení. V obou případech je využíváno triku, který Vaše zařízení pro aplikaci Insider upraví tak, aby vypadalo jako podporované. V podstatě se jedná o pouhou úpravy registru, kdy z jakéhokoliv zařízení uděláte Lumii 630 apod.

V prvním návodu pocházejícím z XDA se k úpravě registru využívá certifikát a adresa čínského serveru, který je k tomuto účelu vytvořen. Tento návod je velmi jednoduchý a navíc funkční na všech Lumiích. Druhý návod je obdobný, ovšem změnu registru je třeba provést ručně, což je trochu náročnější a je třeba mít Lumii se slotem na paměťovou kartu. Na druhou stranu se vyhnete využívání čínských serverů a vše budete mít plně pod kontrolou.

Oba návody jsou prakticky otestované a v době psaní článku také funkční.

Nežli se pustíme do samotných návodů, je v první řadě (a asi ne naposled) bychom rádi upozornili, že veškeré úpravy vašeho telefonu provádíte na vlastní riziko. Neručíme za zničení či poškození telefonu ani za důsledky vedoucí k případné ztrátě záruky. Dále je potřeba si uvědomit, že jde o testovací a velmi ranou verzi systému, která může obsahovat řadu chyb a znepříjemnit tak používání telefonu. Proto nedoporučujeme instalaci na primární (a určitě ne služební) telefon.

 

Možné problémy

  • V aplikacích třetích stran nelze navázat a tak ani prohlížet SD kartu, jen přes nového integrovaného průzkumníka a další aplikace jako fotoaparát, galerie, apod. lze prohlížet bez omezení.
  • S tím trochu souvisí to, že po aktualizaci zmizí z telefonu Hack a díky nemožnosti vidět SD kartu nelze Hack opakovat a provést další změny v registrech či jinde.
  • Tato verze systému nepodporuje Dual SIM telefony. Pokud jste aktualizaci testovali na Dual SIM telefonu a tato funkce funguje, dejte nám a ostatním uživatelům vědět!
  • Problémů může být více, ale jde o to je předvídat a nebýt odkázán jen na telefon s touto testovací verzí systému. O možných problémech a případném řešení jsme psali zde: Windows 10 TP - možné problémy a jejich řešení.
  • Nedoporučujeme provádět obnovení továrního nastavení - následně nefungují datové přenosy - nelze nastavit APN

 

Univerzální návod - všechny Lumie

Co budeme potřebovat?

  • Jakoukoliv Lumii (pouze je třeba zkontrolovat, že jsou nainstalovány všechny dostupné aktualizace)
  • Internetové připojení přes WiFi.
  • V telefonu nainstalovanou aplikaci Windows Insider
  • Alespoň 300 MB volného místa v systémovém oddílu. Zjistíte v aplikaci Windows Insider po rozbalení dolního menu a kliknutí na položku "about". Pokud nemáte dostatek místa, bude třeba obnovit systém přes Windows Phone Recovery Tool.

 

Postup

1) Do telefonu ze Storu nainstalujte aplikaci Windows Insider (zatím nespouštět)

2) V Internet Exploreru zadejte adresu upwp10.chinacloudapp.cn:7777 a potvrďte instalaci certifikátu.

3) V Nastavení > Wi-Fi klikněte na síť, ke které jste právě připojeni a zapněte Proxy Server.

4) Do prázných polí nastavte jako server: upwp10.chinacloudapp.cn a jako Port: 7777

5) Spusťte aplikaci Windows Insider a klikněte na Get preview builds.

6) Po chvíli čekání se na displeji zobrazí nabídka s výběrem rychlého či pomalého Insider programu. Zatím na nic neklikejte.

7) Pomocí tlačítka Windows opusťte aplikaci a vraťte se zpět do nastavení Wi-Fi, kde je třeba deaktivovat Proxy Server.

8) Pomocí přidržení tlačítka zpět se vraťte do aplikace Insider a vyberte si jednu z nabízených voleb (Slow = budete dostávat pouze odladěnější sestavení systému, Fast = budete dostávat všechny sestavení).

9) Bude následovat odsouhlasení podmínek a následně budete vyzvání ke kontrole aktualizací. V některých případech je proveden i restart zařízení.

10) Následně v Nastavení -> aktualizace telefonu vyhledejte aktualizace, telefon oznámí novou aktualizaci s Windows 10 Technical Preview for phones. Následuje standardní procedura aktualizace, jak ji známe, vč. známých ozubených koleček a migrace dat.

Poznámka: Pokud systém nevyhledá žádnou aktualizaci, zkontrolujte, zdali náhodou v přístroji již nemáte nahránu aktualizaci DENIM. Pokud ano, jedná se o příčinu problému. Bude třeba ručně nahrát starší firmware s aktualizací CYAN a následně celý tento návod zopakovat.

 

 

Návod pro Lumie se slotem na paměťovou kartu

Co budeme potřebovat?

  • Prvním předpokladem je telefon se systémem Windows Phone 8.1 (ideálně aktualizace CYAN), který musí být odemčený pro instalaci aplikací, resp. souborů s příponou .xap. Návod už jsme pro vás sepsali dříve zde. Ten navíc musí mít slot pro SD karty a obsahovat kartu o jakékoliv kapacitě. Tím jsou bohužel stále některé modely telefonů vyloučeny.
  • V PC nainstalované vývojářské nástroje pro Windows Phone (Poslední verze součástí Visual Studio Express 2013).
  • V telefonu nainstalovanou aplikaci Preview for Developers.
  • V telefonu nainstalovanou aplikaci Windows Insider a být zaregistrován v Insider programu, více k registraci v samotné aplikaci.
  • V telefonu stažený (uložený např. do složky "Downloads") upravený instalátor pro Preview for Developers zvaný CustomPFD – stahujte zde zXDA-Developers.
  • V počítači stažený soubor CustomWPsystem taktéž z XDA-Developers.
  • V počítači nainstalovanou aplikaci Windows Phone Power Tools.
  • Alespoň 300 MB volného místa v systémovém oddílu. Zjistíte v aplikaci Windows Insider po rozbalení dolního menu a kliknutí na položku "about". Pokud nemáte dostatek místa, bude třeba obnovit systém přes Windows Phone Recovery Tool.

 

Postup

A nyní přejděme k samotnému „hackování“, kdy z našeho telefonu uděláme jeden z podporovaných a servery Microsoftu nás tak odmění aktualizací Windows 10 TP.

Vše testováno na třech Lumiích 1520, distribuce maďarská (u nás běžně prodávaná), francouzská (žlutá verze z dovozu) a britská (žlutá verze u nás běžně prodávaná).

1) Přes počítač do telefonu nainstalujeme stažený soubor aplikace CustomWPsystem skrze aplikaci Windows Phone Power Tools:

2) V telefonu přes Nastavení -> Inteligentí uložiště přesuneme aplikaci Preview for Developers z paměti telefonu na SD kartu.

3) V menu telefonu najdeme a spustíme aplikaci CustomWPsystem.

4) V aplikaci klikneme na červené pole SD Card permissions, zvolíme SD kartu a potvrdíme, tím nám pole zezelená.

5) Poté klikneme na Select the XAP v poslední sekci Modding selected app a vybereme v telefonu stažený .xap soubor CustomPDF, klikneme na Apply XAP a po chvíli nám hláška oznámí úspěch

6) Nyní najdeme v menu aplikaci Preview for Developers, která změnila ikonku a po spuštění zjistíte, že i obsah se změnil. Nyní lze upravovat registry a provádět další pokročilé úpravy. My se ovšem budeme držet postupu, abychom vyloučili nějakou chybu.

7) V registrech přejdeme na HKLM/SYSTEM/Platform/DeviceTargetInfo.

8) Nyní je potřeba změnit hodnoty tří klíčů, prvním je PhoneManufacturerModelName, kde zapíšeme hodnotu RM-976_1161 a potvrdíme zápis tlačítkem Write.

9) Hodnotu dalšího klíče PhoneFirmwareRevision změníme na 02040.00019.14484.24002, opět potvrdíme zápis tlačítkem Write.

10) Nakonec hodnotu klíče PhoneMobileOperatorName změníme na 000-PL, potvrdíme zápis tlačítkem Write.

11) Stejně jako na PC je zápis v registrech okamžitě účinný a proto nám nic nebrání zkusit, zda už pro nás náhodou není aktualizace na Windows 10. Spustíme tedy v telefonu aplikaci Windows Insider a zkusíme vyhledat aktualizaci kliknutím na Get preview builds.

12) Aplikace nám vyhledá aktualizace. Zvolíme tedy mezi „pomalou a rychlou formou spolupráce“, tzn. zda budete dostávat se zpožděním odladěnější verze systému a funkcí (Insider Slow) nebo budete dostávat nové aktualizace a funkce ihned s větší pravděpodobností problémů (Insider Fast). Potvrďte podmínky a telefon se sám vynuceně restartuje.

Poznámka: Pokud aplikace Windows Insider nevyhledá žádnou aktualizaci, zkontrolujte, zdali náhodou v přístroji již nemáte nahránu aktualizaci DENIM. Pokud ano, jedná se o příčinu problému. Bude třeba ručně nahrát starší firmware s aktualizací CYAN a následně celý tento návod zopakovat.

13) Po restartu v Nastavení -> aktualizace telefonu vyhledáme aktualizace, telefon oznámí novou aktualizaci s Windows 10 Technical Preview for phones. Následuje standardní procedura aktualizace, jak ji známe, vč. známých ozubených koleček a migrace dat.

14) Teď už vás uvítá aktualizovaný Windows 10 Technical Preview for phones. Přehled novinek najdete zde: Přehled novinek v první verzi Windows 10 Technical Preview pro telefony (aktualizováno). Články s našimi dojmy budou následovat.

Ještě pár screenu s informacemi o telefonu a systému, informace jsou samozřejmě zkresleny díky našim úpravám registrů

 

Jak vrátit zpět Windows Phone 8.1

Pokud chcete vrátit zpět Windows Phone 8.1, postupujte dle tohoto návodu: Windows Phone Recovery Tool – Jak vrátit zpět WP8.1 po instalaci W10.

 

Pokud vás zajímají jakékoliv informace, či není cokoliv zřejmé, využijte prosím naše fórum níže.

Komentáře (126)

PasaH

21 | 06 | 17 11:22
zdravím, vše jsem udělal jak je napsáno a vše se zdá OK (mám poslední build FR). Jediný problém je, že na L925 přestal fungovat senzor světla, a následně i GS (což je nejspíš důsledek). Dá se s tím ještě něco dělat? Mám za to, že se jedná o chybný driver. Jen podotýkám, že není problém v HW, protože jsem dělal 2 zcela funkční L925 a obě dopadly naprosto stejně, tj. kromě senzoru a GS vše OK. Díky 0

Tudor Rea

05 | 01 | 16 14:17
Zdravím, zajímalo by mne, zda lze tento postup (bez změny OS) využít jen pro "přejmenování" modelu telefonu. Jedná se mi o to, aby se mobil tvářil při logování na Exchange server jako jiný typ mobilu. Například místo Lumie 630 by to byla Lumie 640. Kde vyzmu hodnoty modelname, operatorname a FW revision? Díky za radu. 0

athelonx2

10 | 11 | 15 10:26
Čest borci, mám fakt problém... dal jsem do své Lumie 630 (dual sim) wp10. Nic moc os, tak jsem chtěl přesedlat z5 na wp 8,1 pomocí továrního nastavení, konfigurace trvala podivně dlouho, po té restart a smutný červený smajlík v prostřed displeje. Neví moc prosím někdo co s tím. Zkoušel jsem snad už úplně vše od recovery až po všechny ty kraviny na webu. Budu vděčný za rozumnou radu. 0

OXceell

03 | 07 | 15 20:38
Mohl by mi prosím někdo kdo má Lumii 520 napsat jaký jsou ty tři registry v článku, konkrétně ve složce HKLM/SYSTEM/Platform/DeviceTargetInfo registr PhoneManufacturerModelName, PhoneFirmwareRevision a PhoneMobileOperatorName. Děkuji. 0

lafiCZ

15 | 05 | 15 11:42
Zdravím, dle odkazů na twitteru by poslední build TP měl být již i pro Lumii 930 a další doposud nepodporované telefony 0

miras59

13 | 05 | 15 21:28
Luky prosim napsal by jsi strucny navod jakym zpusobem jsi aktualizoval AtivS na Win10? Diky 0

LukyFiRe

04 | 05 | 15 04:14
Podařilo se mi aktualizovat Samsung GT-I8750 Ativ S na Windows 10 TP (OS Build: 10.0.12534.59). Viz foto: http://imageshack.cz/images/2015/05/04/AtivS.th.jpg 0

Matty

22 | 03 | 15 12:16
Proč mi vždy spadne aplikace Custom WPS System když dám Apply the XAP ?? 0

pacakon

16 | 03 | 15 10:22
dvakrat my slo bez problemu nainstalovat na moji lumii 630 dual win 10 preview a dual sim fungoval bez problemu ale ted kdyz jsem to chtel udelat znova kvuly klavesnici tak to najednou nejde a takovehle "nahody" se dejou v jednom kuse musim rict ze jsem utek od androidu ale windows phone me zacina pomalu ale jiste stvat stejnym zpusobem nehlede na to ze ta vehlasna plynulost je znat akorat na pristrojich s pure motion coz jsou zase jen ty drahe takze no change there aspon ze ty laciny phony dostanou update i kdyz teda ted mam problemi i s tou testovaci verzi to je jak kdyby to nekdo delal naschval 0

Mirdyn

12 | 03 | 15 22:43
Omlouvám se za pozdní odpověď, já instaloval WP10 podle návodu 1. který teď již nefunguje. V pondělí dám vědět jestli to jde podle návodu 2. ruční změnou registrů. 0

mahtiel

12 | 03 | 15 20:31
Já měl WP10 na L620 od začátku až do dnes, takže na L520 by měl jít taky. A jak jste instaloval ty Windows 10 TP do té své 620tky? Četla jsem tu o dvou možnostech instalace do nepodporovaných zařízení... 0

Mirdyn

12 | 03 | 15 20:14
Já měl WP10 na L620 od začátku až do dnes, takže na L520 by měl jít taky. Za celou dobu se jen asi 3x kousnul jinak bez problémů. Myslím že žádné riziko nehrozí, ale stát se může cokoliv. Vrátil jsem zpět 8.1 protože nefungovalo sdílení wifi. (Telefon se tvářil jako že sdílení jde, ale žádný počítač se nedokázal připojit) Po neděli tam půjdou WP10 zpět, už jsem si na ně zvykl, hlavně při psaní a nastavení v roletce. V 8.1 teď sice psaní tažením prstem jde, ale kupodivu návrhy slov jsou lepší v desítkách a je tam ten super čudlík pro pohyb v textu. Ostatní aplikace šli stejně a baterie měla skoro stejnou výdrž jako u 8.1 záleželo co běželo na pozadí. 0

mahtiel

12 | 03 | 15 19:21
Přemýšlím o Win 10 TP, ale nevím, jestli u Nokie Lumie 520 to bude mít kýžený účinek. Navíc jsem nikdy nepotřebovala recovery tool pro případný návrat k WP 8.1. Co se týče používání telefonu jsem spíš běžný uživatel. Dneska jsem se mrkla na stránky Windows Insider a byla trochu šokována případnými riziky. Má smysl riskovat nějaké riziko, nebo se jedná o riziko spíše hypotetické a Microsoft si pro jistotu kryje záda? Předpokládám, že návrat k původnímu systému k WP 8.1 přes recovery tool se dělá přes zálohu v PC... Tak přemýšlím nad klady a zápory. Zkoušel někdo Technical Preview na 520tce? Byla bych moc ráda za názor jestli do toho raději jít už teď nebo si počkat na oficiální spuštění... BTW u psaní do fóra WMMania na PC mám problém s vynecháváním písmen (stalo se mi to min. dvakrát), všude jinde v poho, ale jen na tomto fóru problémy. Kabel u klávesnice je sice oklovaný od papouška, ale tím to nebude... Tak jsem si všimla, že přes Insider to nepůjde, tak jedině neoficiální cestou, tak asi na to dlabu, sice nejsem blbá (mám vystudovanou historii ), ale informatik přece jen nejsem, abych si něco nedomrvila 0

MistrEMM

12 | 03 | 15 16:47
Nechce mi nacitat a tym padom ani stahnut ten certifikat na upwp10.chinacloudapp.cn:7777 Mam lumiu 930, viete mi s tym niekto poradit, a druha otazka, ci mi tam ostanu aplikacie a subory ktore tam mam,alebo sa to vsetko bude instalovat odznova Nezůstane ti tam nic. A můj názor k Win.10 Já měl Win10 docela dlouho na mé Nokii 925,a vrátil jsem se zpět na 8.1. Nový systém byl v podstatě plně funkční, ale hrozně rychle mizela baterka, systém byl někdy dost pomalý, často se snížil jas do úspory a musel jsem zamknout a odemknout tel. Teď jsem šťastný, že mám zpět původní systém s jeho odladěností. Jediný důvod, proč zkusit desítky je ten, že po návratu lze používat na klávesnici psaní prstem. Jinak bych Win.10 osobně nedoporučoval 0

misanekxx

12 | 03 | 15 14:55
Jestli ono to nebude tím, ze tento hack je jiz delší dobu nefunkční. WP10 TP jde momentalne pouze do ofic podporovanych telefonu + telefonu, ktere maji SD karty. L930 bohuzel (mozna zacne byt podporovana jeste tento mesic) Hezky den 0

dantezsis

12 | 03 | 15 11:25
Nechce mi nacitat a tym padom ani stahnut ten certifikat na upwp10.chinacloudapp.cn:7777 Mam lumiu 930, viete mi s tym niekto poradit, a druha otazka, ci mi tam ostanu aplikacie a subory ktore tam mam,alebo sa to vsetko bude instalovat odznova 0

tomas60541

07 | 03 | 15 16:01
Funguje ten návod ještě protože mám cyan update a pořád se tam neukáže aktualizace na windows 10 v W Insider. 0

tomas60541

07 | 03 | 15 14:24
Zdravím kdyz kliknu na apply xap tak mi ta aplikace spadne nevite co stim ?? 0

Jindřich Lukeš

04 | 03 | 15 10:36
V tom návodu je napsáno, že máš přesunout Developers aplikaci, ne customWPsystem. zřejmě sis to špatně přečetl/napsal. 0

Polanorka

04 | 03 | 15 10:32
protozeo to tak je napsano vtom navodu:) ale to uz je jedno vsehcn vyreseno dosel jsem az nakonec cilé windows insider najde kautlizace restaruje se tlefon vshecno v poradku dam nastaveni aktulizace a zadnou aktulizaci mi to nenajde:(:( 0

MistrEMM

04 | 03 | 15 07:53
Díky moc za odpověď. 0

Jindřich Lukeš

03 | 03 | 15 22:03
Mám dotaz. Nevíš Jindřichu, zda bude v tomto měsíci aktualizace W10? Vzhledem k dalšímu updatu 8.1 uvažuji, zda vyčkat nebo se vrátit k 8.1. Díky za odpověď Oficiálně zaznělo, že interval nebude kratší než měsíc a že v únoru nic dalšího nevyjde, což bylo splněno. Teoreticky tak v březnu může nějaká aktualizace vyjít. 0

Jindřich Lukeš

03 | 03 | 15 22:02
A proč by si CustomWPsystem přesouval na kartu? 0

Polanorka

03 | 03 | 15 19:01
Nevím proč ale když dám přesunout aplikaci customWPsystem na sd kartu nepresunese a prestane fungovat:/ nereisl to nikdo? kdyz ji ronvou nasiltauju na sd kartu pote pres ni nejde nainstalovat custompfd.... resil jste to nekdo prosim?:( 0

MistrEMM

02 | 03 | 15 20:59
Mám dotaz. Nevíš Jindřichu, zda bude v tomto měsíci aktualizace W10? Vzhledem k dalšímu updatu 8.1 uvažuji, zda vyčkat nebo se vrátit k 8.1. Díky za odpověď 0

Jindřich Lukeš

02 | 03 | 15 15:46
Nezkoušel jste někdo jestli jde u WP10 připojit fleška, nemám kabel. Tato funkce zatím není přítomna 0

Jindřich Lukeš

02 | 03 | 15 15:45
Jedná se mi spíš o navigační tlačítka které jsou u 535 softwarová u 520 jsou hardwarová. W10 jsou oficiálně dostupné pro L730, která má také dotyková tlačítka. V tomto problém nevidím 0

misanekxx

02 | 03 | 15 15:39
Odemykani obrazovky stále pouze pomocí ctyrmistneho pinu. Takže bohužel. Jinak WP10 jsem mel par dni v Lumii 925 a celkem dobry a vse použitelný, ale i tak jsem zpět na WP8.1 0

moravan

01 | 03 | 15 21:30
Podporuje W10 zamykání obrazovky i pomocí znaků (písmen ?) nebo jen číselný kód jako dosud WP 8.1 ? Z tohoto důvodu mi totiž nejde synchronizovat Windows Phone s Exchange serverem 2007 a ani po diskusích s IT oddělením nehodlají politiku Exchange serveru měnit. Kód chyby 85010013. Prolezl jsem snad celý internet a na straně uživatele jsem řešení nenalezl, ale alespoň jsem viděl, že to trápí spoustu lidí a nejsem v tom sám. Blackberry a iPhone s tím nemají nejmenší problém, nastavení kompletního exchange účtu mi zabralo 30 sekund času (Email,Kalendář,Úkoly,Kontakty), prostě u Apple to funguje parádně. Nehodlám kvůli tomu instalovat W10 na telefon, abych to vyzkoušel, raději zůstanu u svých kostrbatých řešení export - import kalendářů a nahrávání na google, propojení s hotmailem aby se to zobrazilo v telefonu a poštu si přeposílám přes pravidla v outlooku, to funguje. Šlo by vše psát do kalendáře na hotmail, ale ve firmě sdílíme kalendáře, což by zase omezovalo jiné lidi. Nic lepšího mě zatím nenapadlo. Díky za odpověď. 0

Filipecek

01 | 03 | 15 10:48
Jedná se mi spíš o navigační tlačítka které jsou u 535 softwarová u 520 jsou hardwarová. 0

Mirdyn

28 | 02 | 15 15:14
Nezkoušel jste někdo jestli jde u WP10 připojit fleška, nemám kabel. 0

Mirdyn

28 | 02 | 15 15:12
Chtěl bych se zeptat zda-li někdo zkoušel instalaci Win10 na Microsoft lumia 535? Psali tu že to jde na L520, tak by to na L535 mělo jít taky. 0

jiproko

28 | 02 | 15 14:54
HTC 8x No kamaráde,to je slepa ulička.Htc ti nazpět nepujde,je zamčenej. 0

steve97

27 | 02 | 15 10:55
Dobry den , mam problem mam HTC 8x kde už mam W10 ale chci přejit zpet na 8.1 bohužel pres recovery tool ot nejde :/ nevíte prosím vas nekdo co s tím ? 0

Filipecek

27 | 02 | 15 09:02
Chtěl bych se zeptat zda-li někdo zkoušel instalaci Win10 na Microsoft lumia 535? 0

Mirdyn

24 | 02 | 15 07:48
Tak jsem si mylně myslel že když chci přidat přílohu k emailu a v menu přidat přílohu otevřu průzkumník souborů půjde přidat cokoliv. Najde to zase jen obrázky a ještě jen z telefonu. Samostatně průzkumník funguje normálně. Snad to MS změní, neboť postup najít soubor-sdílet-psát je dost nepraktický. Máte někdo jinou zkušenost? 0

Jindřich Lukeš

23 | 02 | 15 19:07
zatím ne 0

brejn

23 | 02 | 15 19:04
Umožňuje WP 10 změnu klávesnice na klasickou z tlačítkových telefonů? 0

Jindřich Lukeš

23 | 02 | 15 14:07
Registry nemají na přeinstalaci firmwaru vliv. Jakou chybu ti to hlásí? 0

Nitram1885

23 | 02 | 15 14:05
Zdravím nám lumii 920 s WP10 a nejde mi přeinstalovat zpět na WP8.1.Zkoušel jsem soft od Microsoftu i od Nokie a ani přes jeden nástroj se mi telefon nepřeinstaloval.Oba soft hlásí chybu.Můžete mi někdo poradit?Má to spojitost s registry od Lumie 630 0

Jindřich Lukeš

21 | 02 | 15 22:57
Podle mých informací již nefunguje ten první způsob s čínským serverem, ale funguje stále ten druhý způsob s ruční úpravou registrů. 0

Mirdyn

21 | 02 | 15 19:00
Klasickej MS, místo aby využily že jim uživatelé sami bezvadně rozšířily testování na ostatních modelech tak to zaříznou. 0

evzik

20 | 02 | 15 20:40
Tak jsem bezmyšlenkovitě nainstaloval aktualizaci Windows Insider a musím potvrdit Jindrovi obavy. Opravdu MS pořešil ten hack. Čekal jsem na víkend kdy nebudu telefon potřebovat a mám smůlu 0

glorei

20 | 02 | 15 17:11
Chlapi, prosím Vás poradíte mi někdo jak nahodit do Lumia 925 W10TP? Dal jsem telefon do továrního nastavení, nainstaloval windows insider, ale pri prihlaseni nebo zjisteni buildu mi proste aplikace spadne. Jinak na zjisteni tech volnych MB v aplikaci windows insider mi to ukazuje nejakych 260 MB. Mam nahodit pres recovery tool nejakou distribuci jinych WP 8.1 Diky 0

MistrEMM

20 | 02 | 15 12:56
Tak beru zpět,Sygic se mi najednou rozjel a funguje jak má i v plné verzi. Ještě bych doplnil, že nová klávesnice je supr, psaní tahem je přesné, vyhledává přesné slova, pohyb kurzorem pomocí šipky je rovněž skvělý. Za mě tedy WP na mobilu zůstávají,a jen se těším na aktualizaci, která předpokládám odstraní základní nedostatky. 0

MistrEMM

20 | 02 | 15 12:40
Co je HR? Mě data v pohodě fungují.K systému bych řekl, že je někdy stejně rychlý jako WP 8.1, někdy je trochu zabrzděný,ale dá se to. Mě sem těm nějaká aplikace nejde, nic však důležité, jediné co mi však vadí je, že mám navigaci Sygic, která už je v omezené verzi,a tato na WP 10 fungovala, ale jak jsem si ji zakoupil a odemknul, tak nejde spustit. IE jakž takž funguje, ale nemůžu se s ním přihlásit na internetbanking v mBank. Ddoufám, že tou aktualizací nepřijdeme o aktualizaci WP10 DP 0

Jindřich Lukeš

20 | 02 | 15 08:10
Upozorňuji, že vyšla aktualizace aplikace Windows Insider. Mám takové zlé tušení, že MS nějak pořešil ten hack, aby nebylo možné využívat změnu registrů. 0

fernandobestia

20 | 02 | 15 07:32
S datama je většinou problém jen ve chvíli, kdy se provede HR na W10. Pokud se aktualizuje bez HR, data by měla fungovat. Děkuji za info a mohu jen potvrdit, že to je již OK 0

Jindřich Lukeš

20 | 02 | 15 00:22
S datama je většinou problém jen ve chvíli, kdy se provede HR na W10. Pokud se aktualizuje bez HR, data by měla fungovat. 0

fernandobestia

19 | 02 | 15 23:57
Mobilní data jsou problém, na Microsoft Anwers jsou popsané známé problémy a sem paatří i to, že nefungují APN. Doporučují tam ruční nastavení, ale stále se tam do toho monutuje aplikace "přístupový bod" a přes ní nejede vlak. Vracím na 8.1 a počkám na odladěnější verzi PS: Pokud by to někdo rozchodil, dejte vědět... 0

Torm

19 | 02 | 15 17:01
Tak zhruba po 2 dnech hraní si s W10 se vracím zpět na W8.1 Preview for Developers. Bohužel se vyskytlo několik problémů, které ještě neřadím mezi "můžu s tím žít". Jmenovitě: - Nejdou mi stáhnout offline mapy (ačkoliv telefon předstírá, že je stáhnul). - Aplikace Spotify silně blbne (nelze vstoupit do jednotlivých alb, stáhnutí muziky na paměť telefonu nefunguje, atd.). - Přestal fungovat přístupový bod operátora, takže jsem přišel o přístup na internet přes síť operátora, zároveň nefungují MMS (pravděpodobně moje chyba, neboť jsem použil Hard Reset). - RapDial aplikace (náhrada za nativní aplikaci Telefon ) se zbláznila (neustále chtěla, abych kontroloval číslo, předvolbu, napsal do vyskakujícího okna celé číslo atd.). - Absence Cortany / Quite Hours pro jazyk/region EN-UK (asi by to šlo změnit po nastavení EN-US jazyka a regionu, ale vůbec se mi nelíbí jejich systém kalendáře, takže bych z toho měl akorát zmatek). 0

misanekxx

19 | 02 | 15 12:39
Zdravím, takže i u mne instalace TP na Lumia 925 v pohodě. Vše slape jak má, jediná drobná vecicka, ze pri nabíjení mi občas skočí spatne procenta a nefunguje mi hra Clash of Lords 2 Přesněji hra nabehne, ale nejde mi posunovat a zoomovat mapa. Jinak vsechny dalsi app bez problemu. Instalace probehla přes recovery na cyan, update na Denim a nasledne WP10. A Windows insider v angličtině a ne rozsypaný čaj, ale to už tu někdo popisoval. Další Build by mel vyjít v březnu. WP10TP mam na me jedine Lumii a vyuzivam ji dal na 100% jako dosud. 0

Mirdyn

19 | 02 | 15 12:36
Tak jsem testoval funkčnost WP10 na L620 ( na MS účtu se zobrazila jako L636 ) a celkově až na malé nedostatky jsem velmi spokojen. Vzhledem k tomu že se jedná o zkušební verzi systému na oficiálně nepodporovaném telefonu jsem čekal problémů více. - Menu je přehledné a téměř celé v češtině, některé položky ještě nejsou funkční. - V roletce 12 ikon, téměř vše potřebné k rychlému nastavení všeho. Chybí však vypínač mobilních dat, ale dají se vypnout v nastavení sítě. - Kontakty se neřadí podle abecedy v okýnkách - Bezvadné psaní jedním tahem - K emailu jde již připojit jakýkoliv soubor. - Nejde kukátko, musel jsem stáhnout jinou QR čtečku. - Z http://www.windowsphone.com nejde poslat aplikaci ani najít nebo prozvonit/zamknout/smazat telefon. Aplikace se musí najít z telefonu nebo QR. Najít a ostatní funkce jdou přes MS účet na account.microsoft.com - K hodinám přidány stopky a časovač s možností připnutí na úvodní obrazovku. - Všechny nainstalované aplikace bez problémů fungují. - rychlost systému jako u 8.1. - Výdrž baterie zatím nemůžu hodnotit neboť jsem si s telefonem pořád hrál. 0

Jindřich Lukeš

18 | 02 | 15 23:34
Tak se mi taky povedlo nahrát W 10 na Lumii 925 od T-mobile. Měl jsem problém s uvolněním místa na svazku. Tak jsem postupoval podle doplněného návodu, který vzešel jistě po získaných zkušenostech. Tím se mi uvolnilo místo z necelých 200 Mb na skoro 600 Mb. Pak jsem postupoval opět podle návodu, kdy se mi systém, ještě před instalací W10 aktualizoval, ani nevím na jakou verzi 8.1 a až pak se nainstalily W 10.Ta aktualizace ještě 8.1 se mi provedla už po nainstalování certifikátu, kdy jsem myslel, že už to jsou W10. Třeba to někomu pomůže Díky za doplnění, koukám další varianta, kdy se W10 nainstalují postupně pro DENIMu. Zajímavé. 0

MistrEMM

18 | 02 | 15 23:19
Tak se mi taky povedlo nahrát W 10 na Lumii 925 od T-mobile. Měl jsem problém s uvolněním místa na svazku. Tak jsem postupoval podle doplněného návodu, který vzešel jistě po získaných zkušenostech. Tím se mi uvolnilo místo z necelých 200 Mb na skoro 600 Mb. Pak jsem postupoval opět podle návodu, kdy se mi systém, ještě před instalací W10 aktualizoval, ani nevím na jakou verzi 8.1 a až pak se nainstalily W 10.Ta aktualizace ještě 8.1 se mi provedla už po nainstalování certifikátu, kdy jsem myslel, že už to jsou W10. Třeba to někomu pomůže 0

MiHAS

18 | 02 | 15 23:04
Jak nainstalovat Windows 10 Technical Preview do Nokia Lumia 920 (včenně Lumia Denim). Odkaz smazán JL 0

Jindřich Lukeš

18 | 02 | 15 21:20
ako je to s cinskymi certifikatmi a bezpecnostou? Těžko říci, ale pokud máš 1520, použij druhou metodu. 0

SikulaCZ

18 | 02 | 15 20:27
už sem to vzdal nejdou tam internet videa,dale problem s internetem.. takže 8.1 už jsou zpet..Každopadně až tenhle system bude stabilní a bude plně funkční tak se máme všichni na co tešít. Snad konečne Android pujde tam kde byl před par lety:-D:-D.. 0

bakosmi

18 | 02 | 15 18:45
ako je to s cinskymi certifikatmi a bezpecnostou? 0

SikulaCZ

18 | 02 | 15 18:37
Problem co ted řešim že nejdou mobilní data. nevim proč 0

SikulaCZ

18 | 02 | 15 18:37
znovu sem nahral cyan Naistaloval sem Insider pak podle vašeho postupu.pak sem vypl proxy server a udelal sem to ješte jednou ovšem se mi už nenaskočili činske znaky ale čisla angličtina a pak sem naistaloval denim znovu sem prošel přes inside tady bez proxy (pokud nepujdepřihlaste se k microsoft na inside) a nasledně se telefonn aktualizoval a nahrali se WIN10 0

vasington

18 | 02 | 15 18:03
Ahoj všichni, setkal se někdo s problémem, že Vám nejde uvolnit ta systémová paměť? Udělal jsem factory reset, pak jsem flashoval původní ROM přes Nokia Recovery Tool a pořád nic...furt mám max kolem 210MB, což mi přijde málo a když dám instalaci, tak mi vyběhne kód s chybou o místě. Nevíte jak to jde jinak udělat? Použil si Nokia Recovery Tool nebo Windows Phone Recovery Tool? Jaký máš telefon? Použil jsem Nokia Recovery Tools a mám Nokia Lumia 928, ale nejde mi to ani na Nokia Lumia 920. Oboje stejný případ...takže netuším, co zkusit ještě... 0

Jindřich Lukeš

18 | 02 | 15 17:41
Ahoj všichni, setkal se někdo s problémem, že Vám nejde uvolnit ta systémová paměť? Udělal jsem factory reset, pak jsem flashoval původní ROM přes Nokia Recovery Tool a pořád nic...furt mám max kolem 210MB, což mi přijde málo a když dám instalaci, tak mi vyběhne kód s chybou o místě. Nevíte jak to jde jinak udělat? Použil si Nokia Recovery Tool nebo Windows Phone Recovery Tool? Jaký máš telefon? 0

Jindřich Lukeš

18 | 02 | 15 17:40
Problém vyřešen nokia lumia 925 naistalovan WP10:-) Tak poraď ostatním, jak na to. 0

Jindřich Lukeš

18 | 02 | 15 17:40
Obnovit firmware pře WPRT a znovu nahrát W10 tentokrát již se správným jazykem. Přes Windows Phone Recovery Tool se mi nepodařilo udělat recovery instalaci WP8.1, došlo k chybě. Tak jsem dal, aby se telefon obnovil do továrního nastavení. Zajímavé je, že tovární nastavení se rovná W10. Při nastavení po prvním spuštění mi telefon nabídnul češtinu, takže už to běží ve správném jazyce (dokonce i nastavení jazyku funguje). Akorát mě štve, že Glance Screen mi nejde nastavit (neboť ono nastavení ve W10 zatím chybí, ačkoliv odkaz na něj existuje ). Zvažuji, že ještě vyzkouším nastavit EN-US jazyk a vyzkouším Cortanu a Quite Hours. Uvidíme GS si musíš zapnout a nastavit ještě ve WP8.1. Ve W10 funguje, ale bohužel bez možnosti nastavení. HR jsem původně nedoporučoval, protože řada uživatelů pak hlásí nemožnost nastavit datová připojení. měl si ale zřejmě štěstí. 0

SikulaCZ

18 | 02 | 15 17:27
Problém vyřešen nokia lumia 925 naistalovan WP10:-) 0

vasington

18 | 02 | 15 17:07
Ahoj všichni, setkal se někdo s problémem, že Vám nejde uvolnit ta systémová paměť? Udělal jsem factory reset, pak jsem flashoval původní ROM přes Nokia Recovery Tool a pořád nic...furt mám max kolem 210MB, což mi přijde málo a když dám instalaci, tak mi vyběhne kód s chybou o místě. Nevíte jak to jde jinak udělat? 0

Torm

18 | 02 | 15 16:48
Obnovit firmware pře WPRT a znovu nahrát W10 tentokrát již se správným jazykem. Přes Windows Phone Recovery Tool se mi nepodařilo udělat recovery instalaci WP8.1, došlo k chybě. Tak jsem dal, aby se telefon obnovil do továrního nastavení. Zajímavé je, že tovární nastavení se rovná W10. Při nastavení po prvním spuštění mi telefon nabídnul češtinu, takže už to běží ve správném jazyce (dokonce i nastavení jazyku funguje). Akorát mě štve, že Glance Screen mi nejde nastavit (neboť ono nastavení ve W10 zatím chybí, ačkoliv odkaz na něj existuje ). Zvažuji, že ještě vyzkouším nastavit EN-US jazyk a vyzkouším Cortanu a Quite Hours. Uvidíme 0

SikulaCZ

18 | 02 | 15 16:20
Nahral někdo už do Lumia 925 WP10?? pokud ano tak jak diky:) 0

Jindřich Lukeš

18 | 02 | 15 13:36
Včera jsem řešil stejný problém. Na 1520 jsem jej vyřešil nahráním jiného firmwaru s Denimem, který s W10 problém nemá. U L925 můžeš postupovat obdobně. Tzn. zjisti si po fórech, komu se do 925 W10 nahrát povedlo, nebo můžeš případně dohledat distribuci, pro kterou Denim zatím není. 0

SikulaCZ

18 | 02 | 15 13:31
Nokia Lumia 925 mam problém když chci naistalovat WP10 tak sem měl už v něm aktualizaci Demin tudiž sem přehral zpět na Cyan ale v momentě když sem chtěl zopakopat postup tak mi mezitim telefon našel novou aktualizaci a i když sem ji nestahl tak insider vyhodil EROR stím že musim naistalovat aktualizaci ktera je tam už uložena jenomže se naistaluje Demin a už zase pak nemužu to aktualizovat co stím..??? Diky za radu 0

Jindřich Lukeš

18 | 02 | 15 11:15
Obnovit firmware pře WPRT a znovu nahrát W10 tentokrát již se správným jazykem. 0

Torm

18 | 02 | 15 10:52
Může se někdo podívat do nastavení a zjistit, zda-li mu jde změnit jazyk v telefonu? Jen jestli mám nějakou závadu u sebe, nebo je to u všech špatné (nemůžu změnit jazyk z EN-UK) Nepomůže bod 4) http://wmmania.cz/clanky/obecne/windows-10-tp-mozne-problemy-a-reseni/ ? Nepomůže. V současné chvíli mám Britskou Angličtinu, neboť jsem ji používal kvůli britské Cortaně a Quite Hours (US verze mě štvala, že jako první den v týdnu byla neděle, jiný format datumu apod.). Po instalaci W10 mi po kliknutí na Nastavení / Jazyk aplikace spadne zpět do Nastavení. K výběru jazyka se vůbec nedostanu, takže jsem zaseknutý s Britskou Angličtinou (ačkoliv bych preferoval v současné chvíli Americkou Angličtinu, abych zase měl přístup k Cortaně). Řešením mi přijde, že je pouze to celé přeinstalovat (ačkoliv si myslím, že se vrátím zpět k Preview for Developers s WP8.1). 0

Mirdyn

18 | 02 | 15 09:35
L620 šla přes DENIM xxxHU 0

Jindřich Lukeš

18 | 02 | 15 08:05
Ještě připojím jeden zajímavý postřeh. Pokud řešíte problém, že se vám nedaří stáhnout W10 kvůli aktualizace DENIM a i po přehrání na CYAN se nic neřeší, protože nedokážete aktualizaci W10 upřednostnit a místo ní se stáhne opět zmiňovaný DENIM, je to jedno řešení. Podle mých pokusů není problém nemožnosti nainstalovat W10 DENIM jako takový, ale vlastní verze firmwaru. Dokazuje to i Lumia 830, kde pro některé kusy také není W10 k dispozici. Řešením je nahrát firmware pro jinou distribuci. Mně na Lumii 1520 např. pomohlo nahrání poslední verze firmware (vč. DENIMu) z francouzské distribuce s product code 059V279. 0

Jindřich Lukeš

18 | 02 | 15 01:15
Tak konečně úspěšná instalace WP10 do L620 pomocí návodu 1. Včera instalace selhala protože byl malý systémový svazek. Pomocí WP Recovery Tool jsem přeinstaloval systém a svazek se zvětšil na více než 600MB. Půjde to tak asi i u ostatních modelů. Zítra testnu funkčnost app. Díky za potvrzení, doplnil jsem to do návodu. 0

Jindřich Lukeš

18 | 02 | 15 01:14
Může se někdo podívat do nastavení a zjistit, zda-li mu jde změnit jazyk v telefonu? Jen jestli mám nějakou závadu u sebe, nebo je to u všech špatné (nemůžu změnit jazyk z EN-UK) Nepomůže bod 4) http://wmmania.cz/clanky/obecne/windows-10-tp-mozne-problemy-a-reseni/ ? 0

Jindřich Lukeš

18 | 02 | 15 01:02
Nevíte,jak to bude s Lumií 925 a tím místem na svazku? Přeinstaluj systém přes Recovery Tool 0

Jindřich Lukeš

18 | 02 | 15 01:01
Na samsumg ativ s si budu muset asi počkat déle? tento návod mi nepůjde? Bohužel, zde doporučuji vyčkat. 0

Torm

18 | 02 | 15 00:09
Může se někdo podívat do nastavení a zjistit, zda-li mu jde změnit jazyk v telefonu? Jen jestli mám nějakou závadu u sebe, nebo je to u všech špatné (nemůžu změnit jazyk z EN-UK) 0

Mirdyn

18 | 02 | 15 00:03
Tak konečně úspěšná instalace WP10 do L620 pomocí návodu 1. Včera instalace selhala protože byl malý systémový svazek. Pomocí WP Recovery Tool jsem přeinstaloval systém a svazek se zvětšil na více než 600MB. Půjde to tak asi i u ostatních modelů. Zítra testnu funkčnost app. 0

slepica

17 | 02 | 15 22:54
Na samsumg ativ s si budu muset asi počkat déle? tento návod mi nepůjde? 0

White Ghost

17 | 02 | 15 18:28
Najednou mi na W10 nejde otevřít Twitter aplikace. Neví někdo co s tím? Díky 0

MistrEMM

17 | 02 | 15 17:25
Nevíte,jak to bude s Lumií 925 a tím místem na svazku? 0

White Ghost

17 | 02 | 15 16:11
Lumia 930 s denimem v pohodě běží w10. Osobně bych řekl že je i lepší výdrž. Lehce pomalejší jednotlivý načítání ale jinak fajn. 0

Mirdyn

17 | 02 | 15 14:18
Už je to tu, moje lumia 520 se právě restartovala a nabíhá. a naběhla? 0

roman17

17 | 02 | 15 11:22
Už je to tu, moje lumia 520 se právě restartovala a nabíhá. 0

Mirdyn

17 | 02 | 15 10:43
Tak jsem včera 2x zkoušel návod 1. na L620, stáhla se aktualizace, proběhla příprava a v půlce instalace to kleklo. Máte někdo zkušenost s 620tkou ?? 0

DrunkeyMonkeyCZ

17 | 02 | 15 08:59
Tak ted zkousim instalaci na Lumii 930. Jedu podle návodu 1 a proxy server jsem vypl az po potvrzeni fast update a restartu telefonu. Aktualizace se nasla a telefon je ted ve fazi ozubenych kol.... re. : Aktualizace proběhla uspesne i pres Denim.... re. : Zjistene nedostatky: automaticky jas funguje jen nekdy.... galerie fotek je hrozne pomala a trhana, fotky jsou zde ulozeny v hrozne kvalite, vetsi dlazdice nejdou nastavit, na fotkach nefunguje dvojklik pro zvetseni, i puvodni fotografie, ktere byli ve skvele kvalite jsou nyni zrnite, jako by prevedene do mensiho rozliseni ackoliv podle informaci jsou v puvodnim rozliseni.... 0

Torm

17 | 02 | 15 08:40
Tak na Lumii 920 vyzkoušen první návod a vše proběhlo jako po másle. Vyvstalo ale pár problémů. - Jelikož jsem předtím používal telefon v Britském nastavení, abych mohl používat Cortanu a Quit Hours, tak po nainstalování W10 mi Cortana oznámila, že v mém regionu fungovat nebude. Ačkoliv jsem stále měl nastaveno na Británii. Zároveň s tím, když jsem tedy chtěl přepnout zpět jazyk na CZ, tak v vstoupení do Settings/Time & Language/Language mi nastavení jazyku spadne a nedostanu se do oné podnabídky (nelogicky je i celý nápis LANGUAGE v Caps Locku). - S tímto problémem souvisí i to, že se nemůžu dostat do několika dalších podnastavení, jako třeba Extra/Glance Screen mi vůbec nereaguje a neotevře se nastavení (stejně jako Device Hub). Je možná problém v tom, že L630 (ze které pochází onen firmware tipuji) nemá Glance Screen (a Device Hub? možná chybí NFC, tak proto?, nemám páru) a tudíž nabídka není dotáhlá. - Přijde mi, že telefon je někde na půl cesty mezi Cyan a Denim, neboť ačkoliv Složky například fungují (to byla jedna z prvních zpřístupněných Denim funkcí), tak zase Vypnutí mobilního připojení v roletce s přepínači již chybí (to přidali až mnohem později). Další problémy zatím nepozoruji, ale budu hledat dál. - Líbí se mi hodně nová aplikace Alarmy (je komplet předělaná). Obsahuje teď Světové časy, Časovač i Stopky. Takže pokud Časovač bude fungovat i v zamčeném telefonu, tak mažu app Stopky a používám jenom tuto nativní aplikaci (zvláštní, že jsem o této změně nikde nečetl ještě). - V nastavení Devices/Keyboard/Češká klávesnice lze nastavit SWIPE už i pro Češtinu!!! (konečně ) 0

Jindřich Lukeš

17 | 02 | 15 00:53
Zdar, tak dnes jsem celé odpoledne věnoval pokusu o downgrade s Denim na Cyan a opětovnému upgrade na Windows 10. Bohužel jsem nedosáhl chtěného výsledku. Mám L1520 a po úspěšném downgrade mě nejdřív donutil insider plně aktualizovat telefon, než mi dovolil přepnou do Windows10 update modu a poté to stejně nainstalovalo Denim a Win10 tam nejde (zase kvůli Denim) Nezbývá nic než čekat na ofiko update Nemá někdo podobné zkušenosti s lepším výsledkem? Ano řešil jsem to. Nahraj ručně přes NCS CYAN, přihlaš se, stáhni Insider a aplikuj postup dle návodu s SD kartou. Když potvrdíš instalaci v Insideru, protože máš Cyan nedojde k restartu a v aktualizacích najdeš WP10 0

Jindřich Lukeš

17 | 02 | 15 00:51
Na lumii 925 nejde. Nenajde to aktualizace... Mně to aktualizaci na Nokii 925 najde,stáhne,začne instalovat, ale po chvíli se to přeruší a vyhodí to chybu.Myslím si, že to je proto,že nemám potřebných 300 Mb na svazku Je to dost možné. popravdě se divím, že si do toho šel i přes ten limit. celkem riziko 0

dyeabel

16 | 02 | 15 17:55
Zdar, tak dnes jsem celé odpoledne věnoval pokusu o downgrade s Denim na Cyan a opětovnému upgrade na Windows 10. Bohužel jsem nedosáhl chtěného výsledku. Mám L1520 a po úspěšném downgrade mě nejdřív donutil insider plně aktualizovat telefon, než mi dovolil přepnou do Windows10 update modu a poté to stejně nainstalovalo Denim a Win10 tam nejde (zase kvůli Denim) Nezbývá nic než čekat na ofiko update Nemá někdo podobné zkušenosti s lepším výsledkem? 0

MistrEMM

16 | 02 | 15 17:20
Na lumii 925 nejde. Nenajde to aktualizace... Mně to aktualizaci na Nokii 925 najde,stáhne,začne instalovat, ale po chvíli se to přeruší a vyhodí to chybu.Myslím si, že to je proto,že nemám potřebných 300 Mb na svazku 0

otypek

16 | 02 | 15 16:47
Na lumii 925 nejde. Nenajde to aktualizace... 0

mizlerek007

16 | 02 | 15 16:35
akorát to nastavení je změna no a ale mám W10 na PC, takže v tom takvej guláš nemám, protože jsem trochu naučenej... 0

Jindřich Lukeš

16 | 02 | 15 16:32
Tuto variantu jsem včera v noci také testoval, bohužel ale vzhledem k tomu, že jsem měl CYAN a následně jsem zjistil, že to co se stahuje je DENIM, jsem pokus odložil až na dnešek. Tak jsem zvědav, jak dopadneš. Jinak na 1520 rozhodně doporučuji 2. variantu, ta je 100% funkční (u CYANU) a 50% (u DENIMU). 0

mizlerek007

16 | 02 | 15 16:10
tak jen malý postřeh, nechal jsem proxy zapnuté i po kliknutí na Fast insider a až po restartu tel jsem ho vypnul, aktualizaci to našlo a pustilo instalaci, zatím se točí kola... Lumia 1520 a FW Denim "02540.00019.14484.37004", takže jsem zvědav co tam naskočí PS: tak je tam W10 i s Denimem a Lumia Camera 5 (HDR) data jdou, vše se zatím instaluje, dám tomu pul dne at si to sedne a uvidíme co to bude dělat ... ale pozadí mám černé a tapetu v dlaždicích, takže ještě zkusim najít jestli to jde přepínat... 0

Jindřich Lukeš

16 | 02 | 15 15:12
Tak jsem našel funkční návod + odkazy: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2515453 Super, předám tento odkaz do fóra k návodu 0

Jindřich Lukeš

16 | 02 | 15 15:11
Ako zväčším systémový odiel na Nokia Lumia 1020 , pretože mám aktuálne 275mb .... : Zkus přehrát firmware přes Windows Phone Recovery Tool 0

dyeabel

16 | 02 | 15 14:40
Ahoj, víte někdo o možnosti downgrade na Cyan? Mám Denim a nějak nevím co s tím. Zde proklamovaný návod se nedá použít, protože půlka linků nefunguje nebo je nekopletní. Předem díky Jaké linky máš na mysli? Navifirm a Nokia Care Suite si musíš dohledat na netu (není to freeware). Nic dalšího není třeba. Ano to vím, jen ten odkaz na Nokia Care Suite (odkazujete na jiné forum a tam je to mrtvé, i ta diskuze) a seznam zařízení je taky zastaralý (opět problém toho fora). Tak jsem našel funkční návod + odkazy: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2515453 0

Jakub Výbošťok

16 | 02 | 15 13:06
Ako zväčším systémový odiel na Nokia Lumia 1020 , pretože mám aktuálne 275mb .... :/ 0

dyeabel

16 | 02 | 15 12:56
Ahoj, víte někdo o možnosti downgrade na Cyan? Mám Denim a nějak nevím co s tím. Zde proklamovaný návod se nedá použít, protože půlka linků nefunguje nebo je nekopletní. Předem díky Jaké linky máš na mysli? Navifirm a Nokia Care Suite si musíš dohledat na netu (není to freeware). Nic dalšího není třeba. Ano to vím, jen ten odkaz na Nokia Care Suite (odkazujete na jiné forum a tam je to mrtvé, i ta diskuze) a seznam zařízení je taky zastaralý (opět problém toho fora). 0

Mirdyn

16 | 02 | 15 12:01
Nokia Lumia 620 funguje skvělě mohu jen doporučit Ahoj, jaký návod jsi použil? Co všechno se pak stáhne ze zálohy a jaká je funkčnost aplikací? Předpokládám, že byl použit první návod. Není nad to si to zkusit, je to opravdu jednoduché. Obnovení továrního nastavení dělat nemusíš, tudíž ti data zůstanou. Dík, odpoledne otestuji. 0

Jindřich Lukeš

16 | 02 | 15 11:57
Nokia Lumia 620 funguje skvělě mohu jen doporučit Ahoj, jaký návod jsi použil? Co všechno se pak stáhne ze zálohy a jaká je funkčnost aplikací? Předpokládám, že byl použit první návod. Není nad to si to zkusit, je to opravdu jednoduché. Obnovení továrního nastavení dělat nemusíš, tudíž ti data zůstanou. 0

Jindřich Lukeš

16 | 02 | 15 11:55
Ahoj, víte někdo o možnosti downgrade na Cyan? Mám Denim a nějak nevím co s tím. Zde proklamovaný návod se nedá použít, protože půlka linků nefunguje nebo je nekopletní. Předem díky Jaké linky máš na mysli? Navifirm a Nokia Care Suite si musíš dohledat na netu (není to freeware). Nic dalšího není třeba. 0

Mirdyn

16 | 02 | 15 11:54
Nokia Lumia 620 funguje skvělě mohu jen doporučit Ahoj, jaký návod jsi použil a jak si vyřešil velikost systémového registru ? Co všechno se pak stáhne ze zálohy a jaká je funkčnost aplikací? 0

dyeabel

16 | 02 | 15 11:43
Ahoj, víte někdo o možnosti downgrade na Cyan? Mám Denim a nějak nevím co s tím. Zde proklamovaný návod se nedá použít, protože půlka linků nefunguje nebo je nekopletní. Předem díky 0

Jindřich Lukeš

16 | 02 | 15 11:18
Microsoft tvrdí, že hlavní důvod, proč nevydal W10 pro všechna zařízení je právě velikost systémového oddílu. Je tedy možné, že u některých zařízení je skutečně příliš malý. Vyzkoušej to Recovery a uvidíme 0

MikulaM

16 | 02 | 15 10:53
Tovární nastavení jsem dělal zrovna včera. Ještě možná zkusím přehrát firmware... 0

Jindřich Lukeš

16 | 02 | 15 10:50
V jaké fázi? Až úplně nakonec? Máš deaktivované proxy? 0

roman17

16 | 02 | 15 10:48
Zdravim zkusil jsem ten návod s čínským serverem ale porád mi to píše (nyní se nám nedaří zjistit aktualizace) 0

Jindřich Lukeš

16 | 02 | 15 10:32
Zkusil bych udělat tovární nastavení, nebo zkusit přehrát frirmware pře WP Recovery tool 0

MikulaM

16 | 02 | 15 10:21
Lze nějak zvětšít volné místo systémového oddílu? Na L820 mám pouze 236 MB 0

kuprt

16 | 02 | 15 10:18
L 920 Jednoduchý a funkční, paráda. Dík za návod .) Kdyby zase nepochopitelně neodstranily rychlé přepnutí mobilních dat. Snad bych to nainstaloval i na hlavní mobil Jinak hlavně klávesnice super! Funguje lépe nejen oprava slov ale i to swipe nebo jak se jmenuje Naopak se mi nepovedlo přesouvání do stran. Nastavení teda zatim tápu víc jak kdyby to bylo rozházený ale to je zvyk. Místy něco zadrhne s pádem aplikace jsem se už setkal ale zatim jen jednou. 0

Jindřich Lukeš

16 | 02 | 15 08:48
První, či druhý návod? 0

jtfcobra

16 | 02 | 15 08:45
Nokia Lumia 620 funguje skvělě mohu jen doporučit 0

bakosmi

16 | 02 | 15 05:54
cinske certifikaty v telefone, to musi byt ina mnamka ) 0

Jindřich Lukeš

15 | 02 | 15 22:10
Je to jednoduché, až bude k dispozici oficiální aktualizace, jen přes WP Recovery Tool nahraješ zpět původní firmware a oficiálně aktualizuješ 0

Dom1nik147

15 | 02 | 15 17:38
Chci se zeptat,nebude změna registru v budoucnu problém? Nemyslím problem s funkčností jako takovou,myslím tím například při příchodu offiko Windows 10. Protože změna registru je na L630. To znamená že aktualizace budu dostávat společně s tímto modelem pokud jsem na svou L735 přepsal registry na tento model? Nebo lze poté registry opět přepsat ty skutečné? Samozdřejmě myslím když v telefonu běží podporovaný software pro daný model. Díky. 0

lampajr

15 | 02 | 15 16:56
Dobrý den , máte někdo vyzkoušený ten návod bez podpory SD karty? 0

Jindřich Lukeš

15 | 02 | 15 10:44
Dobrý den, je toto možné provést s telefonem HTC 8s 512MB RAM? Tento návod je zatím jen pro Lumie 0

Jindřich Lukeš

15 | 02 | 15 10:44
Nevím, které ikonky myslíš, všechny screeny jsou tu v článcích vidět. 0

Ondřej Arnold

15 | 02 | 15 10:44
Dobrý den, je toto možné provést s telefonem HTC 8s 512MB RAM? 0

novodd

15 | 02 | 15 08:16
Na desktopových win10 som si všimol, že obrázok môjho profilu je v tvare kruhu, čo sa úplne bije so všade prítomnými obdĺžnikmi/štvorcami.... Chcem sa opýtať, či aj u win10 mobilného sú používané okrúhle ikonky pre ľudí a kde sa na to môže človek prípadne posťažovať 0

Jindřich Lukeš

15 | 02 | 15 01:56
V tomto velmi podrobném návodu si ukážeme, jak dostat testovací verzi Windows 10 Technical Preview pro telefony do jakéhokoliv zařízení s Windows Phone 8.1 se slotem pro SD karty. Nastíníme si také problémy, které mohou po aktualizaci nastat. http://wmmania.cz/clanky/navody/instalace-windows-10-tp-do-oficialne-nepodporovanych-zarizeni/ 0

Mohlo by vás zajímat

Jak automaticky synchronizovat obsah plochy, dokumentů a obrázků na Windows 10?

V tomto jednoduchém návodu si ukážeme, jak jednoduše synchronizovat nejfrekventovanější složky ve Windows 10 s OneDrive a umožnit přístup k nejdůležitějším souborům odkudkoliv.

Jindřich Lukeš | návody 11 | 01 | 18

AKCE: Bezdrátová nabíječka Nokia DT-910 za 299 Kč

Jindřich Lukeš | články 26 | 10 | 17

Akce: Microsoft Office 365 pro domácnosti na 1 rok za 899 Kč

Jindřich Lukeš | software 20 | 10 | 17

WMM Jízdní řády zpět na Storu

Jindřich Lukeš | software 27 | 09 | 17

Virtuální operátoři lákají na výhru 250 000 Kč a na data i volání zdarma

Co je to virtuální operátor? Proč využít služby právě od něj? A kteří virtuální operátoři jsou v Česku k mání?

Jindřich Lukeš | články 14 | 09 | 17