Jak nahrát nejnovější Insider sestavení RedStone i do starších oficiálně nepodporovaných zařízení (nový jednoduchý návod)

V tomto návodu si ukážeme, jak je možné starší zařízení, pro která nejsou oficiálně dostupná W10M, a tím pádem ani nová testovací sestavení RedStone v rámci Insider programu, upravit tak, aby bylo možné přijímat i nejnovější aktualizace systému.

Aktualizace (27.6.): Vzhledem k tomu, že byl zde zmíněný návod zbytečně složitý, rozhodli jsme se zpracovat ještě jednu podstatně jednodušší alternativu.

Tento velice podrobný návod vás krok po kroku provede odemčením zařízení a provedením několika změn, které zajistí, že budete moci neoficiálně dostávat a používat nová testovací sestavení z vývojové větve RedStone.

Aktuální dostupnost Windows 10 Mobile

Současný stav po oficiálním uvolnění aktualizace na Windows 10 Mobile je poněkud nepřehledný. V podstatě se dá říci, že existují 3 skupiny zařízení.

  1. Nová zařízení přicházející na trh s Windows 10 Mobile již z výroby 
    Tato nová zařízení mají přístup k nejnovějším aktualizacím systému a v rámci Insider programu také k novým testovacím sestavením z vývojové větve RedStone. Po oficiálním vydání aktualizace RedStone (Anniversary update) v létě bude standardně dostupná přes Windows Update.  
     

  2. Starší zařízení s oficiální podporou Windows 10 Mobile 
    Starší zařízení, která se dočkala oficiální aktualizace na Windows 10 Mobile, mají v současnou chvíli stejnou výchozí pozici jako nová zařízení. Tedy je možné testovat nová RedStone sestavení a po vydání oficiální aktualizace bude standardně k dispozici. 

    TIP: Jak aktualizovat na Windows 10 Mobile – podrobný návod krok za krokem
     

  3. Starší zařízení bez oficiální podpory Windows 10 Mobile 
    U těchto zařízení (kompletní seznam) se Microsoft rozhodl Windows 10 Mobile pravděpodobně z důvodu nedostatečného výkonu oficiální cestou nezpřístupnit. Každý uživatel ale může využít program Insider a finální verzi systému (10586) si bez problémů nainstalovat. 

    TIP: Jak nainstalovat finální verzi Windows 10 Mobile i do oficiálně nepodporovaných zařízení

    Bohužel pro tato zařízení veškerý další oficiální vývoj skončil.  Ani v rámci Insider programu nejsou dostupná nová testovací sestavení z vývojové větve RedStone a velká letní aktualizace (Anniversary update), stejně jako všechny další, nebude dostupná.

 

V tomto návodu se zaměříme na poslední jmenovanou skupinu zařízení, která již nemá oficiální podporu ze strany Microsoftu. Ačkoliv vývojáři nové verze systému jistě měli relevantní důvody, proč aktualizaci pro tato zařízení nenabídnout, praktické zkušenosti ukazují, že na mnoha modelech běží finální verze Windows 10 Mobile velmi slušně a problém v mnoha případech není ani s testovacími sestaveními RedStonu.

POZOR: Tento postup je sice univerzální, ale ne vždy fungují nejnovější Insider sestavení korektně na všech starších nepodporovaných zařízeních. Vždy proto doporučujeme zkontrolovat, zdali již někomu dané sestavení na konkrétním zařízení funguje či nikoliv. 

AKTUÁLNĚ: Plně funkční je pouze poslední Fast Insider sestavení 14372 na zařízeních s 1 GB RAM a podporou pouze jedné SIM. Do jiných zařízení nedoporučujeme toto sestavení instalovat.

Pokud tedy patříte mezi nadšence a chcete na vlastní riziko testovat i nejnovější verze systému, ukážeme vám, jak na to. Postup je v principu velice jednoduchý. Při kontrole aktualizací na serveru Microsoftu se zařízení identifikuje (modelové označení apod.) a server mu následně nabídne odpovídající aktualizaci. Pokud se zařízení identifikuje jako nepodporované, nic mu nabídnuto není. K dispozici jsou však nástroje (editory registrů), přes které je možné označení přístroje změnit a ten se následně bude identifikovat jako jiný (podporovaný) model. Jak na to?

0. Než začnete

Než začnete cokoliv měnit a instalovat, přesvědčte se, že máte v telefonu poslední dostupnou verzi Windows 10 Mobile, nainstalovanou aplikaci Windows Insider a všechna data zazálohována.

1. Zapnutí vývojářského režimu

Nastavení>Aktualizace a zabezpečení>Pro vývojáře je třeba zvolit „Vývojářský režim“ a odkliknout následné upozornění.

2. Instalace aplikace InteropTools

  1. Stáhněte si instalační soubor aktuální verze aplikace InteropTools z tohoto odkazu.
  2. Stažený soubor přesuňte libovolným způsobem do paměti telefonu nebo na paměťovou kartu.
  3. Přes průzkumník souborů v telefonu instalační soubor otevřete a potvrďte instalaci.

3. Změna registrů

  1. Otevřete si nově nainstalovanou aplikaci InteropTools a z menu vyberte položku "Registry Editor"
  2. Nyní postupně nastavte:
    - Registry Hive: HKEY_LOCAL_MACHINE
    - Registry Type: String
    - Registry Key Path: System\Platform\DeviceTargetingInfo
  3. Nyní je třeba zadávat jednotlivá jména klíčů (Registry Value Name) a jejich novou hodnotu (Registry Value Data). Vždy vyplňte příslušnou dvojici a změnu zapište tlačítkem "Write Data":
    - Registry Value Name: PhoneManufacturer; Registry Value Data: NOKIA
    - Registry Value Name: PhoneManufacturerModelName ; Registry Value Data: RM-1045_1011 
    - Registry Value Name: PhoneModelName ; Registry Value Data: Lumia 930
    - Registry Value Name: PhoneHardwareVariant ; Registry Value Data: RM-1045 
    - Registry Value Name: PhoneMobileOperatorName ; Registry Value Data: 000-FR

4. Vyhledání nových aktualizací

Pokud jste již všechny registry změnily, můžete aplikaci opustit a z menu spustit aplikaci Windows Insider, kde si standardně vyberete Fast Ring. Po kontrole aktualizací již bude nabídnuto sestavení RedStone.

TIP: Program Windows Insider (Preview) – zapojte se do testování vývojových verzí systému Windows 10 (Mobile) – souhrnný přehled informací

5. Vypněte automatické aktualizace

Pokud se instalace podařila a telefon je plně funkční, doporučujeme automatické aktualizace systému prozatím vypnout. Nové sestavení instalujete pouze v případě, že máte potvrzenu jeho funkčnost i na starších oficiálně nepodporovaných zařízeních. V minulosti se totiž již jednou stalo, že nové sestavení neobsahovalo potřebné ovladače, což způsobilo, že po aktualizaci nebylo možné zařízení zapnout a pomohla až obnova pomocí aplikace Recovery Tool.

Co když se něco nepovede?

Pamatujte, že Microsoft jistě měl nějaký důvod, proč operační systém Windows 10 Mobile pro některá starší zařízení nezpřístupnil a že současný vývoj RedStonu již probíhá bez testování ne těchto modelech. Může se tedy stát, že s nějakou aktualizací přestane telefon zcela fungovat a bude třeba jej obnovit přes Recovery Tool. Vše tedy provádíte na vlastní riziko.

TIP: Windows Device Recovery Tool – Jak jednoduše obnovit zaseknutý přístroj či nahrát původní firmware

 

Původní (stále platný) návod:

1. Stažení Windows Phone 8 SDK tools + RootTool.xap

  1. Stáhněte si vývojářské nástroje pro Windows Phone, které umožní instalaci potřebné aplikace.
  2. Stáhněte si samotný instalační soubor (.*xap) aplikace RootTool, která nejen odemkne zařízení, ale je zároveň editorem registrů.

2. Zapnutí vývojářského režimu

Nastavení>Aktualizace a zabezpečení>Pro vývojáře je třeba zvolit „Vývojářský režim“ a odkliknout následné upozornění.

3. Instalace aplikace RootTool

  1. Stažené vývojářské nástroje si rozbalte a nainstalujte.
  2. Připojte zařízení k PC a nechte odemčený displej
  3. V PC se přesuňte do složky „C:\Program Files (x86)\Microsoft SDKs\Windows Phone\v8.0\Tools\Phone Registration" a spusťte aplikaci „PhoneReg
  4. Stiskněte tlačítko „Register“, přihlašte se svým MS účtem a vyčkejte na potvrzení.
  5. V PC se přesuňte do složky „C:\Program Files (x86)\Microsoft SDKs\Windows Phone\v8.0\Tools\XAP Deployment“ a spusťte aplikaci „XapDeploy“.
  6. Vyberte jako „Target“ z menu položku „Device“ a přes tlačítko „Browse“ najděte v PC stažený soubor RootTool.xap.
  7. Stiskněte tlačítko „Deploy“.
  8. Po malé chvíli se vám ukáže, že instalace proběhla úspěšně a v menu telefonu uvidíte novou ikonku (aplikaci).

4. Odemčení telefonu (Interop unlock)

Nyní je třeba odemknout telefon, aby mohla aplikace přistupovat k registrům a bylo možné provést potřebné změny.

  1. Standardně spusťte aplikaci Root Tool
  2. Vyberte z menu „Jailbreak Lumia
  3. Následně „Capability Unlock“.
  4. Vyčkejte na úspěšné provedení.

5. Změna registrů

Aplikaci Root Tool neopouštějte, pouze se překlikněte v menu do „for All Windows Device“. Otevře se editor registrů. Zde vyberte položku „HKEY_LOCAL_MACHINE“ a do políčka „Registry path to operate“ vypište: System\Platform\DeviceTargetingInfo.

Nyní budete postupně zadávat jednotlivé klíče (Registry key) a měnit jejich hodnotu (Registry value). Vždy doporučuji nejdříve vyplnit políčko „Registry key“ a stisknout tlačítko „Read“, které načte původní hodnotu (tuto hodnotu si opiště nebo uložte snímkem obrazovky pro případný návrat nebo pozdější použití), následně přepsat obsah políčka "Registry value" a stisknout tlačítko „Write“, které novou hodnotu zapíše. Stejný postup je třeba dodržet u všech čtyř změn. Na obrázcích níže je vždy vlevo vidět originální hodnota (Lumia 920) a vpravo požadovaná změna:

  • V Registry key PhoneManufacturer přepsat Registry value na NOKIA
  • V Registry key PhoneManufacturerModelName přepsat Registry value na RM-1045_1011
  • V Registry key PhoneModelName přepsat Registry value na Lumia 930
  • V Registry key PhoneHardwareVariant přepsat Registry value na RM-1045
  • V Registry key PhoneMobileOperatorName přepsat Registry value na 000-FR

6. Vyhledání nových aktualizací

Pokud jste již všechny registry změnily, můžete aplikaci opustit a z menu spustit aplikaci Windows Insider, kde si standardně vyberete Fast Ring. Po kontrole aktualizací již bude nabídnuto sestavení RedStone.

TIP: Program Windows Insider (Preview) – zapojte se do testování vývojových verzí systému Windows 10 (Mobile) – souhrnný přehled informací

7. Vypněte automatické aktualizace

Pokud se instalace podařila a telefon je plně funkční, doporučujeme automatické aktualizace systému prozatím vypnout. Nové sestavení instalujete pouze v případě, že máte potvrzenu jeho funkčnost i na starších oficiálně nepodporovaných zařízeních. V minulosti se totiž již jednou stalo, že nové sestavení neobsahovalo potřebné ovladače, což způsobilo, že po aktualizaci nebylo možné zařízení zapnout a pomohla až obnova pomocí aplikace Recovery Tool.

Co když se něco nepovede?

Pamatujte, že Microsoft jistě měl nějaký důvod, proč operační systém Windows 10 Mobile pro některá starší zařízení nezpřístupnil a že současný vývoj RedStonu již probíhá bez testování ne těchto modelech. Může se tedy stát, že s nějakou aktualizací přestane telefon zcela fungovat a bude třeba jej obnovit přes Recovery Tool. Vše tedy provádíte na vlastní riziko.

TIP: Windows Device Recovery Tool – Jak jednoduše obnovit zaseknutý přístroj či nahrát původní firmware

Komentáře (71)

martinbarak

24 | 05 | 18 12:12
Ahoj potřeboval bych prosím poradit, jak a kam vložit registry do Lumie 925 aby opět fungoval Glance Screen. Dělal jsem to podle toho polského návodu, který je tu zmíněn, ale asi ty registry SYSTEM a SOFTWARE vkládám někam jinam, popř, jinak, než je asi správné. položku Obrazovka rychlého přehledu v telefonu mám, ale nenabíhá. Pouze problikne. Díky. 0

krtecek22

11 | 05 | 17 21:51
Zdravím nejde i v Lumii 925 s verzí 8.1 zapnout vývojářský režim (nemohu ho najít), mám dát tel. do továrního nastavení, aby se vrátila verze 8.0, bo jak? Díky za každou odpověď!!! 0

michalniks

30 | 03 | 17 14:04
Dobrý den, lze ještě nějak aktualizovat z Windows Phone 8.1 na Windows 10 Mobile Lumii 925? Podle prvního návodu se mi upgradovat nepodařilo... 1

stejskalroman

22 | 03 | 17 07:44
Dobrý den.Asi to sem nepatří,ale chtěl jsem se zeptat jestli do Lumie 640 LTE(RM-1072) jde nahrát Win 8.1 namísto Win 10 které tam mám.Děkuji 0

lukashajda

18 | 03 | 17 23:31
Tak jsem svou Lumii 925 aktualizoval na Redstone. Zároveň mohu potvrdit funkčnost Glance screen podle toho polského návodu, vše funguje, je to jednoduchá úprava :-) 0

kekypetrakeky

29 | 01 | 17 13:23
Dobrý den chtěl bych se zeptat zdali tento návod funguje i u telefonů kde nejni win 10 chtěl bych si zkusit dát do lumie 820 win 10 jsou v ní win 8.1. Nějak se v tomto navodu ztracím díky Jarda 0

petokapral

26 | 12 | 16 11:21
funguje vam na win 10m glance screen s detailnym pocasim od microsoftu? myslim tak ako to bolo na wp 8.1 podla tohto obrazka http://a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/3021/7650/original.jpg mne neukazuje tu predpoved na dalsie dni, aj ked mam v nastaveniach glance povolene detailne info o pocasi. ukazuje mi len na spodku aktualnu teplotu a min a max teplotu alebo to tak ma byt? mam to na L920, glance som rozbehal podla toho polskeho navodu. je nejaka moznost to rozbehat tak ako to bolo na wp8.1? niekde som cital ze je moznost pouzivat aj "stary glance screen" na win10m? tj nejaka verzia 3... co fungovala na wp8.1 teraz na w10m je glance ver. 4... viete niekto poradit, rad by som tam tu detailnu predpoved pocasia mal. dakujem 0

kontoxy

10 | 12 | 16 17:45
poldiy - ja som to robil pomocou "Windows Phone Internals", Lumia925 - WP8.1 > W10m. V registroch musis prepisat Lumiu925 na Lumiu830. Mirekul uz nizsie daval link, zopakujem: http://forum.xda-developers.com/windows-10/windows-10-mobile/installing-windows-10-mobile-tech-t3431454 Glancescreen ale nefunguje, ale este som neskusal ten polsky navod co je tu nizsie. 0

poldiy

06 | 12 | 16 19:56
Chápu to dobře, že tento návod funguje jen v případě, když je v telefonu nahrán W10 mobile? Pokud ano, existuje nějaká možnost jak dostat "desítky" i do W8.1? 0

radek243

08 | 11 | 16 08:23
Komu nefunguje glance screen tak na http://www.windowsmania.pl/poradniki-499/%5Bglance-screen%5D-ponowna-aktywacja-ekranu-podgladu-na-windows-10-seria-x2x-31092/ je poměrně jednoduchý návod jak ho zprovoznit.Na mé L925 funguje Windows 10 perfektně i glance. 0

mirapolacek

30 | 10 | 16 16:21
Chtěl bych zkusit nainstalovat do své 925 W10. Stáhnul jsem si níže zmiňovaný balíček, ale nejde mi nainstalovat na PC. Instalace skončí hláškou "Buď musíte pro tento balíček aplikace nainstalovat nový certifikát, nebo potřebujete nový balíček aplikace s důvěryhodnými certifikáty. Může vám pomoct správce systému nebo vývojář aplikace. Řetěz certifikátů se zpracoval, ale ukončil se u kořenového certifikátu, který není důvěryhodný (0x800B0109). Co s tím? 0

marian

18 | 10 | 16 08:01
Mam par dni na L925 nainstalovany built 14393.67 a takisto nejde glance screen. Naslo ho sice ako appk v store a stiahlo, ale po spusteni v nadstavenia-extras iba preblikne. Na XDA fore to sice riesili, chyba nejaky uceleny postup...spomina sa vcREG na upravu registrov... 0

Jindřich Lukeš

16 | 10 | 16 20:00
Návod výše by měl být stále funkční, pouze je třeba použít jinou aplikaci InteropTools, které je ke stažení par příspěvků níže v těchto komentářích. 0

martinbarak

16 | 10 | 16 09:40
Dobrý den, existuje prosím v současné době ještě nějaký jiný způsob, jak editovat registry WP 8.1 na Lumii 925 ? Dle zde uveřejněného (nového) návodu jsem si nainstaloval build z vývojové větve Redstone, ale bohužel mi přestal fungovat Glance screen. Vratil jsem se tedy zpět k WP 8.1. Vím, že přes program Insider již Windows 10 stáhnout nejde. Jediná možnost je tedy editace registrů, aby se telefon tvářil jako podorovaný pro W10. Zapnutí vývojářského režimu jsem v prostředí WP 8.1 nikde nenašel. Děkuji za odpověď. 0

Nitram1885

12 | 10 | 16 19:01
Dobrý den pane Lukeši, prosím o Vaší reakci, zda lze na WP10 Redstone nějakým způsobem(např.úpravou registrů) docílit zprovoznění Glance Screen na lumii920. Z tohoto důvodu se vždy vracím do původní verze WP10(10.0.10586.545), kde GS ještě funguje.Předem děkuji..M.L. 0

mirekul

26 | 09 | 16 22:12
nevím, jak je to možné, ale naskočil mi tam příspěvek, o kterém jsem si myslel, že mi zmizel, a neměl jsem sílu ho napsat znova :) Jinak začínat se musí od 8 (8.1), je fakt, že je to trošku pomalejší, ale jak jsem psal, zpátky na 8.1 už nejdu. To raději nový telefon :) s Widlema :) 0

mirekul

26 | 09 | 16 22:08
Ten soubor ffu se objeví po použití WPinternal, jestli si to dobře pamatuji. V tom postupu je to trochu pomotané (body 4-5-4). Taky jsem některé věci nejdřív hledal, ale pokud se jede tak, jak je na XDA, tak to proběhne dobře. Měl jsem snahu dělat některé věci "dopředu", a ono to nešlo... :) Jinak 925 běhá docela slušně, ale glance screen nefunguje. Ale i přes to bych se už k předchozí verzi nevrátil a k WP 8.1 už vůbec ne. 0

dominiksusor

24 | 09 | 16 04:10
Funguje tento přechod i přímo z wp 8.1? nebo už nemám šanci dostat do L925 W10? 0

tpetr

08 | 09 | 16 10:29
Nakonec se mi včera podařilo do Lumie 925 nainstalovat InteropTools, ale jinou verzi, kterou pak najdete v doplňcích a změnil jsem L925 na L830, právě testuji sestavení 14393.103. Všechno šlape viditelně svižněji, jenom postrádám Glance Screen. Baterka drží a to to mám skoro stále v ruce a vrtám se v tom :-). Budík je hlasitý až až - zesiluje se. https://ulozto.cz/!mh4s9iEMs/interoptoolsapp-0-0-2-0-arm-appxbundle http://www.nokiapoweruser.com/hack-to-get-windows-10-mobile-redstone-build-14267-on-any-lumia/ https://ulozto.cz/!gRnA4m2kU/update-docx Toto není můj návod, pouze jsem si ho přizpůsobil, což podle odkazů můžete udělat i vy :-). 1

tpetr

05 | 09 | 16 09:33
Ano, na FB se teď dost řeší tichý budík :-). Také přemýšlím, že s novým mobilem budu migrovat k jinému systému, ono možná ani nebude moc na výběr, pokud Microsoft nějakým způsobem nedonutí výrobce founů vyrábět taky mobily s jejich operačním systémem :-). 0

Daf

05 | 09 | 16 08:22
Dělal jsem to z desítek. No ale kromě chybějícího GS jsem přišel na problém s tichým budíkem. Což už mi vadilo hodně. Udělal jsem tovární nastavení a to se nějak nepovedlo, takže nyní jsem na 8.1 :) No asi po půlroční zkušenosti s win 10 je to s grafikou krok zpět. Na druhou stranu ty osmičky fungují tak nějak na 100%. Asi s win 10 počkám až na nový mobil, pokud to teda bude windows phone... 1

tpetr

04 | 09 | 16 17:12
Tak jsem to vyzkoušel podle Dafa a na L925,ani na L820 to bohužel nefunguje......bylo to provedeno ze systému WP 8.1 nebo z W10m ?? 0

vaseks0001

03 | 09 | 16 12:18
Zůstane tohle nastavení registru i po HR? Nebo se to musí pak nastavit znovu? 0

Daf

30 | 08 | 16 17:02
Tak Redstone na Lumia 820 běhá pěkně. Jen mi tam chybí glance screen. Nevěděl by někdo co s tím? Díky. 1

Daf

30 | 08 | 16 11:35
Tak už mi jde InteropTools nainstalovat.Předtím jsem neměl nainstalovaný Windows Insider. To byl asi ten problém. Změnil jsem Lumii 820 na 830 a teď stahuji 14393.67. Jsem zvědavý jak to poběží. 1

rostak1

29 | 08 | 16 20:23
Pro mirekul: chtěl bych taky dostat do své L925 w10, ale podle návodu si nevím rady u kroku 5 a 4, jaké FFU soubor? v PC žádný nemám. Poradíte? 0

mirekul

17 | 08 | 16 12:06
není třeba se bát, jak jsem psal, anglicky neumím, translator hodně pomohl :) 0

tpetr

17 | 08 | 16 09:48
Pro Mirekul: musím přiznat, že si netroufám na anglicky popsaný postup, pls, nemáte to přeložený, když už jste to zvládl? 0

mirekul

16 | 08 | 16 14:42
Takže ten postup z xda-developers funguje dokonale. Jen je to trošku zdlouhavý, musí se začít od osmiček, jejich aktualizace na Denim a pak to jede. Strávil jsem s tím víc jak půl dne, ale stojí to za to :) Moje L925 se tváří jako L830, a zatím co jsem zkoušel, tak funguje 1

tpetr

11 | 08 | 16 11:08
Zdravím, taky jsem chtěl zkusit na L925 změnu v registrech a ke svému údivu jsem zjistil, že mi z telofonu zmizela apka Windows insider, přestože na něm už jedu aspoň pul roku. Znovu jsem ji stáhnul. Apka mi odmítla registraci, ale zato mi telefon nabídl aktualizaci 10586.545 :-). Zrovna se instaluje, tak uvidím. Myslel jsem, že už žádná aktualizace nebude pro nepodporované mobily jedoucí na WI, tak asi ještě tato poslední :-). 0

mirekul

07 | 08 | 16 17:22
Zdá se, že celý problém je způsoben "zablokováním" windows insider" na starších telefonech. Tím pádem nefunguje ani zapnutí vývojářského režimu a tedy instalace potřebné aplikace InteropTools. Popis, jak provést instalaci je uveden na stránkách XDA developers (např. http://forum.xda-developers.com/windows-10/windows-10-mobile/installing-windows-10-mobile-tech-t3431454), ale moje "neangličtina" na to nestačí. Třeba se časem najde někdo, kdo to vyzkouší a přeloží. 0

mirekul

07 | 08 | 16 10:08
Dafe, jsem na to stejně. Akorát Lumia 925, stáhnul jsem i poslední verzi InteropTools, bezvýsledně. Má někdo nějaký nápad? 0

Daf

02 | 08 | 16 12:58
Na Lumii 820 mi nejde nainstalovat InteropTools. Mám aktivovaný vývojářský režim, stáhnu to, zkopíruji na kartu, potvrdím instalaci a dál se už nic nestane. Dělám něco špatně? 0

Jarda Kšanda

19 | 07 | 16 13:38
Ahoj, Recovery tool by měla i po přepsání registrů normálně fungovat že jo? Mě totiž hlásí informace o telefonu nezbyly rozpoznány ( nebo něco takového) . Na 8.1 se chci vrátit protože my w10m žerou strašně baterku. Tak nevíte co s tím? A jak znějí registry pro lumii 920 protože se domnívám když to přepíšu zpět na lumii 920 tak recovery tool už my telefon rozpozná. Zkoušeno na lumii 920. Prosím poraďte ta baterka je fakt strašná. 0

paveljakl

10 | 07 | 16 21:25
Ahoj. Zkoušel jsme mou Lumii 820 nastavit na Win10 Redstone jako 830, vše chodilo skvěle(kromě glance screen). Ráno jsem zjitil, že mi nejdou data a ani wi-fi. Při kliknutí na data v notifikačním centru se telefon kousnul a jsem zpět na win 10. Pavel 0

tt0

08 | 07 | 16 23:02
Grygi, s aplikací Windows Insider mám úplně stejný problém. Dnes jsem chtěl svou lumii 1020 s Windows Phone 8.1. (verze 64GB, operátor O2 – Německo) aktualizovat na Windows 10 Mobile Release Preview (sestavení 10586.164), ale po registraci do programu Insider mi to nenabídne žádné buildy („Nenašli jsme pro vás verzi Preview buildu“). V podstatě přesně, co uvádíš. Měl byste někdo radu, co s tím? Jak dostat desítky do L 1020? 0

Grygi

06 | 07 | 16 18:42
Mám takový problém... Přes aplikaci InteropTools jsem změnil registry dle návodu. Spustím aplikaci Windows Insider, kde dám "Získat buildy". Chvíli se to načítá a pak vyskočí, že nejsou žádné buildy. Do toho informace, jestli jsem se zaregistroval do programu Insider a zdali můj telefon vyhovuje systémovým požadavkům? Nakonec info o tom, že pokud splňuji požadavky, tak se mám přihlásit účtem, který jsem použil k registraci do programu Windows Isider. Kliknu tedy na jedinou možnost "Alternativní přihlášení", na další stránce zadám přihlášení "Účet Microsoft", jsem přesměrován na web Microsoftu, kde se přihlásím svým účtem, aplikace chvíli načítá a poté napíše, že to vypadá, že nejsem registrovaný do programu Insider...Dám tedy jedinou volbu a tou je "Zapojit se do programu Insider". Jsem opět přesměrován na web Microsoftu, kde se přihlásím svým účtem, poté aplikace chvíli načítá a opakuje se stránka s informací, že nejsou dostupné žádné Buildy. A tak pořád dokola. Prostě mě aplikace nepustí k volbě kruhu aktualizací.. Nevíte někdo, kde by mohl být problém? Zkoušel jsem aplikaci přeinstalovat, to nepomohlo. Zkoušeno na Lumii 920. 0

Plojhar Aleš

06 | 07 | 16 15:23
Pochybuji, protože když připojím L925 k PC tak mi mobil nahlásí, že se jedná o L925 i když na webu MS se tváří jako L830... takže by se ty registry museli změnit nějak více aby to tak viděl i PC. 0

Dave1988

05 | 07 | 16 11:29
šlo by podobným způsobem udělat i na L650 z Win 10 na 8.1 protože ty desítky jsou katastrofa 0

Tomáš Veselý

28 | 06 | 16 07:41
Před 6 lety jsem utekl od Win Phone 6, abych nemusel řešit každodenní restarty a ladění. Před 2 lety jsem vzdal Androd, rooty a hledání stabilní ROM. Teď jsem utekl od nekonečného ladění Win 10... Nelíbí se mi ten zkracující se interval a nevím kam uteču příště. :-( 0

Plojhar Aleš

27 | 06 | 16 22:05
@conan : Něco podobného jsem taky četl, ale bohužel v redstone je windows Insider integrován do systému takže už to nejde. No nevadí každopádně se přimlouvám za to, aby autor do článku dopsal tuto informaci pro další lidi aby s tím netrávili drahocenný čas... Dnes jsem se konečně dostal na to vrátit se alespoň k WP 8.1 a zítra pokud budu mít čas přecházím znova na redstone :-) Telefon Lumia 925 je opravdu stejně rychlý jako s WP 8.1, jen se musím smířit s tím, že nemám GlanceScreen... třeba @Belize Williamovi nešla ani přední kamera při Skypu, ale to se mě netýká zrovna... všechno krom GS mi funguje :-) A díky tomu, že jsem to přeinstaloval s informacemi pro lumii 830 tak mám v menu i možnost "obrazovka rychlého přehledu" která ovšem padá :-) tak třeba v další aktualizaci už nebude padat :-) uvidíme :-) každopádně GlanceScreen oželím :-) stejně to žere baterku :-) 0

bejkrb

27 | 06 | 16 19:51
Předem se omlouvám mám dotaz mimo téma. RE: evzik Mám stejný problém jako evzik. Ale nedaří se mi navázat spojení s reklamním oddělením na stránkách MS Band 2 support. Jakým způsobem jsi řešil reklamaci a odeslání přes UPS. Budu vděčný za pomoc protože to již zkouším 14 dní a nic... Tak mohu potvrdit, že i můj MS Band 2 zakoupený v britském store utrpěl poškození na náramku. Praskl v místě přechodu z pevné části do části pružné kousek od displeje na straně baterie. Po přečtení několika recenzí jsem poslal na reklamaci. Band se mi do pěti dní vrátil vyměněn za nový. Předpokládám, že při tak rychlé reakci je to asi nějaký problém o kterém MS moc dobře ví a reklamaci uznává. U předchozího Band I mi při reklamaci, náramku kde se sloupla ochranná vrstva baterie, neuznali. Jinak co se týče záruky, tak si myslím, že záruka začíná běžet po registraci náramku do systému Microsoftu. Po registraci se zobrazí i délka do kdy je platná záruka. 0

conan

27 | 06 | 16 15:25
Me kdyz nesla vzdy nainstalovat ceska klavesnice, tak mi pomohlo stahnout apku windows insider, zapnout zpusob dostavani aktualizaci ze ktereho jsem stahl build. Pak dal stahnout czech klavesnici a vse ok. Zak snad to tu nekomu pomuze. 0

Belize William

27 | 06 | 16 09:01
@Plojhar Aleš....Já už sem zpatky na ofiko win 10 ale je to peklo.Ztrávíš tím celý den :-)....Davej pozor jestli se budeš taky vracet tak pokud se ti vytvorila zaloha už s RS tak ji nepouzivej pri navratu na ofiko win 10 !!!Je tam nejaká zrada a nebudeš mit obrazovku start!!!....Jinak system jde opravdu dopředu bavil mě viz automatické prepnutí na handsfree nebo doručenky prímo ve zprávě...Vratil sem se jen z duvodu toho glance a že mi nesli video hovory u skypu a pak sem se bal spolehlivosti tf do budoucnosti...dovolená atd a co pak? :-)...jinak ale určitě systém je vyborný,zabavný v čem je ale pro mě stop pro další tf jsou aplikace......prostě mi spousta věcí chybí a je to čím dál horší..... 0

Michal Dvořák

27 | 06 | 16 08:57
U Lumie 625 nefunguje nevíte někdo co s tím ? 0

Plojhar Aleš

25 | 06 | 16 20:00
@Belize William : Ano už jsem hacknul mobil přítelkyně co má L830 a zjistil si její parametry a podle ní jsem přenastavil svou L925... bohužel bez výsledně naopak ještě s prodělkem, protože jsem se vrátil k WP 8.1, ale bohužel jsem si blbec nestáhl Český slovník a začal aktualizovat dál a dál až jsem skončil u redstone kde mi český slovník nejde stáhnout... včera jsem se tím zabýval celý den a jsem pěkně na*ranej, že kvůli takové kravině nad tím znova strávím minimálně 10 hodin... redstone je jinak skvělý systém který mi na mobilu dnes celý den běží bez jediné známky seknutí... Snad jen aplikace Facebook (beta) se mi spustil až na podruhé, ale je to ta beta tak tomu nepřikládám důvod... možná by MS měl ještě starší přístroj typu L820, L920, L925 a L1020 přehodnotit a zařadit je do testování, protože jediný co mi nejde je ten GS a teď tedy stáhnout ten Český slovník který mi předtím šel... každopádně když jsem to nainstaloval jako L830 tak mám v nastavení položku "obrazovka rychlého přehledu" takže už tam je, ale při spuštění mi tato aplikace padá... ale jak píšu tato verze je u mě mnohonásobně stabilnější a hlavně rychlejší než klasická verze preview tuším, že poslední byla .420... takovouhle rychlost systému jsem zažil naposledy u WP 8.1... no nic zítra pokud budu mít čas tak to znova přeinstaluji... a jen kvůli slovníku... kdyby měl někdo nějáký nápad jak tam ten slovník dostanu i bez vrácení se na WP 8.1 budu rád... :-) fakt to není práce na chvíli a u mě určitě ne, když mi to stahuje pokaždé 160 aplikací :-D 0

Belize William

25 | 06 | 16 09:45
@Plojhar Aleš....Mám stejný problém a přejmenování tf to neřeší.Zkoušel jsem to jako L735 a stejný výsledek....jo a ještě mi nejdou videohovory u skype prewieu..(klasicky skype nejde vubec spustit)...jinak vše ok... 0

Plojhar Aleš

23 | 06 | 16 23:18
Tak jsem právě updatoval taky L925 redstone. Všechno funguje krásně, svižně a jsem spokojený, ale jedinou vadu to přeci jen má a to je funkce GlacneScreen. Podle mě chyba je v tom, že L930 nepodporuje GlanceScreen a jelikož jsem mému telefonu dal možnost aby se před MS tvářil jako L930 tak mi to přijde logické. Možná by autor článku mohl dát informace pro L830 a zkusil bych to znova :-) 0

MistrEMM

23 | 06 | 16 08:39
Tak se mi to povedlo nainstalovat na L925, mám už i poslední build 14371, a i bez továrka nejde Glance screen. Nedošel někdo na to, co s tím? 0

MistrEMM

21 | 06 | 16 20:34
4 hotovyrado, já ho dám asi stejně malému, bude furt lepší než 550ka, ne? A o 640 přemýšlím, no uvidím, ale jiný mobil mě nenapadá 0

MistrEMM

21 | 06 | 16 20:30
Rád bych to zkusil nainstalovat a pak Ti řekl, jestli mám stejný problém, ale nejde mi to ? 0

Belize William

21 | 06 | 16 16:40
Na L925 jede stejně jak ofiko win10....jen nefunguje rychlý přehled.....v doplňcích je obrazovka rychlého přehledu ovšem nelze tuto volnu vůbec spustit.... 0

conan

21 | 06 | 16 12:39
Custe, nekdo kdo uz to ma na 1020. Jak vam funguje fotak + nataceni videa? Rozliseni, zoom atd. Me to na poslednim dostupnem nefungovalo :( 0

Petr Juřík

21 | 06 | 16 11:39
Včera večer přeinstalace LUMIA 1020 na W10 redstone 14367, předtím poslední dostupný release preview 10586.338 W10 přes insider, za půlden používání sem na zásadní problém nepřišel, výdrž baterka nepatrně lepší, funkční sdílení internetu wifi. Telefon je na W10 pomalejší v ovládání než W8, mam dojem že i mírně pomalejší než předchozí preview, ale s tím se hold počítá :( (za tu funkčnost oproti W8). Nejsem si jist zda build na tel zustane, ukáže míra mojí trpělivosti :) 0

Jindřich Lukeš

21 | 06 | 16 10:21
To je zbytečné, registry změníš i normálně přímo v systému https://wmmania.cz/clanek/jak-upravovat-registry-a-skryta-nastaveni-systemu-windows-10-mobile/ 0

Belize William

21 | 06 | 16 09:51
@ MistrEMM Mě to šlapalo ok až tedy na to že sem neměl v menu rychlý přehled...Ovšem pozor...nedělejte po instalaci RS tovární nastavení!Telefon se opět přepíše na model 925 a mě nešel stahnout jazykový balíček.takže jedu druhé kolo od začatku :-´) .recoovery atd..... 0

hotovyrado

21 | 06 | 16 07:04
MistrEMM > nestojí to za řeč (měl jsem L920)... pokud máš L925 pěknou, neobitou, tak ji prodej dokud má nějakou cenu.. Já před 3mi týdny prodal 920 za 2600.... 2500 stojí nová L640 LTE, která je v desítkách zcela jinde.... 0

MistrEMM

21 | 06 | 16 05:55
Tak změnu v registrech jsem provedl, ale aktualizace se mi nenabídla. Mám L925. V čem bych mohl dělat chybu? A jak to šlape na L925 Belize William? 0

Jindřich Lukeš

21 | 06 | 16 00:11
@Tomas_Nyvlt: Z pohledu procesoru a RAM by neměl být problém, ale potvrzeno to nemám. 0

Jindřich Lukeš

21 | 06 | 16 00:09
@Jan_Hofhans: Pokud to nejde přes insider, určitě bych to moc nepokoušel. 0

Jindřich Lukeš

21 | 06 | 16 00:08
@Belize_William: Zkoušel si ruční stažení ze Storu nebo instalaci z xap? https://wmmania.cz/clanek/jak-po-instalaci-ci-obnoveni-systemu-windows-10-mobile-doplnit-chybejici-systemove-aplikace-a-nastav/ 0

Belize William

20 | 06 | 16 19:15
P.S. Nejde stahnout jazykovy balicek 0

Belize William

20 | 06 | 16 18:33
Toho se prave desim :) 0

hotovyrado

20 | 06 | 16 18:31
Belize Wiliam > řešení (pokud by to bylo jen tím) by bylo přejmenování na Lumia 830 třeba... jenže je otázkou zda bys nemusel jít zase přes kolečko WDRT-WP8.1-W10M TH-W10M RS 0

Tomáš Nývlt

20 | 06 | 16 18:14
Máte někdo zkušenost s funkčností na L1020? 0

Belize William

20 | 06 | 16 18:02
Provedeno na L925 ale mam problem ...nemam v nastaveni rychly prehled(byvaly glance screen)...Tovarni nastaveni provedeno....Je to zrejmne tim ze pri prehrani registru jsem zadal model L930 a ten glance screen nepodporuje....Prosim o radu...Predem dik. 0

Jan Hofhans

20 | 06 | 16 15:41
Prosím Vás. Já vlastním Acer liquid m220 wp 8.1 a v zahraničí mají WM 10, na tomtéž mobilu. Nevíte, co mám dělat? Strašně bych si přál 10-tku a přes Windows insider mě to vůbec nejde. Děkuji. H. 0

nnixonn

20 | 06 | 16 11:45
Zkoušel někdo, jestli je stoprocentně funkční sdílení mobilního internetu přes WiFi? To je jediný, co mě drží na Lumii 820 na WP8.1. 0

Jindřich Lukeš

20 | 06 | 16 09:53
Jinak pro informaci, celý návod je testován na Lumii 920. 100% funkční bude i na Lumii 820 a 925. 0

Jindřich Lukeš

20 | 06 | 16 09:11
Recovery tool je teoreticky pro všechny značky, aspoň co se nových telefonů týče. Jestli jsou tam i Prestigia nevím, stačí si ho ale stáhnout a nainstalovat a uvidíš. 0

Jan Suchý

20 | 06 | 16 07:44
Recovery tool je k dispozici jen pro Nokie a HTC, že? Ostatní telefony (Prestigio) se asi obnovit nedají, nebo ano? Díky 1

Mohlo by vás zajímat

Jak automaticky synchronizovat obsah plochy, dokumentů a obrázků na Windows 10?

V tomto jednoduchém návodu si ukážeme, jak jednoduše synchronizovat nejfrekventovanější složky ve Windows 10 s OneDrive a umožnit přístup k nejdůležitějším souborům odkudkoliv.

Jindřich Lukeš | návody 11 | 01 | 18

AKCE: Bezdrátová nabíječka Nokia DT-910 za 299 Kč

Jindřich Lukeš | články 26 | 10 | 17

Akce: Microsoft Office 365 pro domácnosti na 1 rok za 899 Kč

Jindřich Lukeš | software 20 | 10 | 17

WMM Jízdní řády zpět na Storu

Jindřich Lukeš | software 27 | 09 | 17

Virtuální operátoři lákají na výhru 250 000 Kč a na data i volání zdarma

Co je to virtuální operátor? Proč využít služby právě od něj? A kteří virtuální operátoři jsou v Česku k mání?

Jindřich Lukeš | články 14 | 09 | 17