SuperG Calendar - Synchronizace více Google kalendářů na WP7

Řada uživatelů preferuje raději internetové služby Googlu, které jsou v našich končinách podstatně více rozšířeny, než konkurenční od Microsoftu. Využívání řady služeb je bezproblémové, ovšem problém nastává, pokud je třeba synchronizovat několik kalendářů z Vašeho Google účtu. V tomto případě Vám funkce systému nebudou stačit a bude nutné použít aplikaci SuperG Calendar.

Stažení Na Windows Phone 7 je možno využívat celou řadu internetových služeb konkurenčního Googlu, které jsou v mnoha směrech podstatně kvalitnější, než ty, které nabízí Microsoft. Ve WP7 je možno standardně synchronizovat kontakty, e-maily (vč. push notifikací) a hlavní kalendář. Pomocí doinstalovaných aplikací je možno používat také Google mapy, dokumenty apod. U kalendáře se však ještě chvíli zastavíme. Jednou z nejzajímavějších funkcí, kterou využívá celá řada uživatelů, je možnost používat najednou několik různých (pracovní, osobní atd.) kalendářů na jednom Google účtu. Pokud budete chtít všechny tyto účty průběžně používat a synchronizovat, narazíte u většiny současných operačních systémů na problém, který spočívá v nemožnosti synchronizace více než jednoho kalendáře. Pamatuji dobu, kdy ani samotný Google Android tuto funkci neumožňoval.

Nyní se tedy dostáváme k problému, jak synchronizovat více kalendářů z jednoho Google účtu ve WP7? V současnosti je k dispozici jediné a to ještě ne zcela plnohodnotné řešení. Konkrétně se jedná o placenou aplikaci s názvem SuperG Calendar, která zvládne z více kalendáři pracovat.

Po zadání přihlašovacích údajů ke Google účtu a výběru kalendářů, které budete chtít synchronizovat, se dostanete do prostředí samotné aplikace. K dispozici jsou klasické funkce jako denní a měsíční pohled a také možnost přidání nových položek do kalendáře. U těchto několika málo funkcí však výčet bohužel končí. Velkou nevýhodou této aplikace je nemožnost nastavit jakákoliv upozornění. Do kalendáře tak můžete pouze přidávat, editovat a prohlížet události bez možnosti zobrazení informací na úvodní obrazovce a jejich upozornění. Další nevýhodou, která vyplývá z předchozích skutečnosti je fakt, že nedochází k propojení záznamů v google kalendáři, resp. v SuperG Kalendáři s tím vestavěným. Pokud tedy budete chtít své události prohlížet, je třeba vždy spustit aplikaci.

SuperG Calendar SuperG Calendar SuperG Calendar SuperG Calendar

Doufám, že vývoj této aplikace bude pokračovat a dočkáme se plnohodnotné integrace do systému, popř. alespoň možnost upozorňovat na události a zobrazovat na dlaždici na domácí obrazovce.

I přes zmiňované nevýhody je tato aplikace z mého pohledu nepostradatelná, jelikož několik kalendářů na Google účtu používám a alespoň možnost náhledu a přidání záznamů je nutná. Pokud potřebuji na konkrétní událost upozornit, zadám ji do hlavního kalendáře, který jde standardně synchronizovat přes výchozí aplikaci ve WP7.

Aplikace je k dispozici na Marketplace za cenu 1,99 USD. Jelikož v ČR zatím není možné oficiálně nakupovat aplikace, podívejte se do našeho podrobného návodu, jak tyto aplikace velice jednoduše získat.

Komentáře (1)

Jindřich Lukeš

07 | 06 | 11 01:41
Řada uživatelů preferuje raději internetové služby Googlu, které jsou v našich končinách podstatně více rozšířeny, než konkurenční od Microsoftu. Využívání řady služeb je bezproblémové, ovšem problém nastává, pokud je třeba synchronizovat několik kalendářů z Vašeho Google účtu. V tomto případě Vám funkce systému nebudou stačit a bude nutné použít aplikaci SuperG Calendar. http://wmmania.cz/software/wp7/superg-calendar-synchronizace-vice-google-kalendaru/ 0

Mohlo by vás zajímat

AKCE: Bezdrátová nabíječka Nokia DT-910 za 299 Kč

Jindřich Lukeš | články 26 | 10 | 17

WMM Jízdní řády zpět na Storu

Jindřich Lukeš | software 27 | 09 | 17

Dnes končí oficiální podpora Windows Phone 8.1

Jindřich Lukeš | články 11 | 07 | 17

Fitbit – oficiální aplikace pro sportovní náramek (aktualizováno)

(30.3.) : Vylepšený monitoring spánku.// Oficiální aplikace umožňující ovládání a synchronizaci chytrých fitness náramků Fitbit s operačními systémy od Microsoftu.

Tereza Kratochvílová | software 30 | 03 | 17

Facebook ukončuje podporu pro starší verze svých aplikací na Windows a Windows Phone

Jindřich Lukeš | články 28 | 03 | 17