Aeries – aktualizovaný Twitter klient pro telefony i počítače s Windows 10

Aeries je nový Twitter klient, který se díky svým mnoha funkcím může řadit mezi ty nejlepší. Nová verze navíc podporuje počítače i telefony s Windows 10.

Počet aplikací pro sociální síť Twitter, které jsou dostupné jak pro telefon, tak pro počítač by se dal spočítat na prstech jedné ruky, od dosavadního krále Tweetium, přes Fenice for Twitter po nově narozené Aeries, které jsme vám již dříve představili v tomto článku.

Tuto aplikaci již jistě mnozí z vás znají a používají, nebo si jí vyzkoušeli v rámci otevřené bety první verze. Ta byla nyní přepracována a jako univerzální aplikace s označením Aeries 2 míří na naše telefony a počítače. Na telefony formou aktualizace a pod stejným odkazem nově také na počítače.

Po autorizaci aplikace si můžete nastavit sekce a poté se aplikace spustí.

Jaké jsou její přednosti? Tak v první řadě určitě potěší to, že je kompletně v češtině a to díky Davidu Pilařovi. Kromě lokalizace do češtiny je v aplikaci možnost si nechat tweety ze zahraničí přeložit. Pokud si v nastavení aktivujete možnost „Uložit pozici čtení“ tak nejen, že si jí aplikace bude pamatovat, ale bude se synchronizovat mezi telefonem a počítačem (osvědčilo se mi po dočtení timeline se vrátit o jeden tweet zpět, aby tato možnost fungovala spolehlivě). V neposlední řadě by se někomu mohlo hodit plánované odeslání tweetu, spravování více účtů, pokud povolíte načítání tweetů na pozadí, můžete je číst i offline, automatické načítání tweetů, pokud jste na wi-fi…

Aplikace se vyvíjí již několik měsíců, osobně jsem v uzavřeném beta testování od srpna, proto kromě výše uvedeného přidám ještě poznatek k odpovědi na tweet. Pokud zvolíte možnost odpovědět přímo v timeline, odpovídáte pouze tomu, kdo jej odeslal. Pokud tweet obsahuje více příjemců a chcete zahrnout všechny, doporučuji zobrazit detaily tweetu a možnost odpovědět zvolit až tam.

Aplikace bohužel nemá zkušební verzi a to kvůli omezením ze strany Twitteru na počet přístupů z aplikace.

Já osobně jsem z Tweetium přešel na Aeries, jelikož mi u něj vadilo „donačítávání tweetu“ u delší timeline a „krátká“ timeline do historie.

Pokud narazíte na nějaké problémy, můžete z aplikace kontaktovat vývojáře, který na podněty reaguje.

Aeries

Cena: 80,00 Kč

 

Popis starší verze

Aplikace Aeries představuje zbrusu nový Twitter klient pro Windows Phone, jehož cílem je uživatelům používání Twitteru zjednodušit a zefektivnit. Aplikace má přehledné uživatelské prostředí a nabízí mnoho možností, jak si ji uzpůsobit dle svých požadavků.

Šikovnou funkcí je např. používání gest nebo nastavení filtrů, díky nimž lze zakázat zobrazení určitých tweetů. Aeries také nabízí možnost přepínat mezi více účty a offline podporu, což využijete především na místech bez datového připojení.

Aeris Aeris Aeris

Co se týče designu, je možné vybírat ze tří barevných schémat – tmavého, černého a bílého. V nastavení také upravujete vzhled samotných tweetů – velikost obrázků, textů apod.

Aeris Aeris

Aplikace je ke stažení na Storu za 90 Kč. Nevýhodou je neexistence trial verze.

Komentáře (0)

Mohlo by vás zajímat

Jak automaticky synchronizovat obsah plochy, dokumentů a obrázků na Windows 10?

V tomto jednoduchém návodu si ukážeme, jak jednoduše synchronizovat nejfrekventovanější složky ve Windows 10 s OneDrive a umožnit přístup k nejdůležitějším souborům odkudkoliv.

Jindřich Lukeš | návody 11 | 01 | 18

AKCE: Bezdrátová nabíječka Nokia DT-910 za 299 Kč

Jindřich Lukeš | články 26 | 10 | 17

Akce: Microsoft Office 365 pro domácnosti na 1 rok za 899 Kč

Jindřich Lukeš | software 20 | 10 | 17

WMM Jízdní řády zpět na Storu

Jindřich Lukeš | software 27 | 09 | 17

Virtuální operátoři lákají na výhru 250 000 Kč a na data i volání zdarma

Co je to virtuální operátor? Proč využít služby právě od něj? A kteří virtuální operátoři jsou v Česku k mání?

Jindřich Lukeš | články 14 | 09 | 17