Recenze: Belkin Boost Up Car Charger – Superrychlá univerzální nabíječka do auta

V této recenzi si představíme jednu z nejvýkonnějších nabíječek do auta, která si poradí nejen s náročnými chytrými telefony, ale také tablety. Díky svému univerzálnímu řešení je navíc možné připojit libovolný USB kabel. Překvapením je také zajímavá cena.

Pokud používáte mobilní telefon v autě např. jako navigaci, kvalitní nabíječka je naprostý základ. Při pohledu do nabídek různých e-shopů však nastává problém, jak kvalitní nabíječku poznat? K dispozici jsou různé druhy lišící se původem (výrobce), designem a parametry.

Základním a nejdůležitějším parametrem je nabíjecí proud, který ovlivňuje rychlost nabíjení. Pokud se tímto údajem řídit nebudete a upřednostníte především nižší cenu, může se stát, že během navigace, která je energeticky nejnáročnější, nedojde k dobití přístroje. U některých nabíječek je dokonce možné, že se přístroj i během nabíjení bude stále vybíjet.

 

Bohužel ani papírově vhodné parametry (min. 1A, ideálně více jak 2A) nemusí být vždy vítězstvím. Celá řada zejména „no name“ čínských výrobců (běžně prodávaných v českých obchodech) udává parametry, kterých nabíječky v praxi vůbec nedosahují. Vsází přitom na fakt, že měření nabíjecího proudu není tak jednoduché a běžný uživatel se jím pravděpodobně nebude zabývat. Z tohoto ohledu je tak vždy lepší vsadit na kvalitu a zvolit nabíječku od nějakého renomovaného výrobce.

Jedním z těchto výrobců je např. společnost Belkin, která je všeobecně známá širokým portfoliem kvalitního příslušenství k mobilním telefonům a počítačům. Z portfolia této značky jsme si vybrali tu nejvýkonnější nabíječku do auta, která nabídne nejen špičkový výkon, ale také univerzální použití a kompaktní rozměry.

 

Belkin BOOST↑UP™ Car Charger (12 watt/2.4 Amp)

Konkrétní modelové označení zní „BOOST↑UP™ Car Charger (12 watt/2.4 Amp)“, české e-shopy ji však prodávají pod různými názvy jako např. „Belkin micro nabíječka do auta 2,4A“ apod. Název však není nutně důležitý, pokud v názvu nebo popisu produktu naleznete údaje 12 W a 2.4A. Tyto údaje zároveň stanoví ty nejdůležitější parametry.

Belkin Car Charger

Nabíjecí proud 2.4A a celkový výkon 12W jsou v oblasti nabíječek do auta špičkové parametry. Touto nabíječku pohodlně nabijete všechny současné telefonu a dokonce i podstatně energeticky náročnější tablety.

Belkin Car Charger Belkin Car Charger Belkin Car Charger

 
Nabíječka Belkin F8J054bt - neoriginální lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

 

Pro představu je možné uvést jednoduchý příklad. Pokud má váš přístroj baterii o kapacitě 2400 mAh, nabíječka jej v ideálních podmínkách (vypnutý, bez dodatečného odběru energie) nabije za 1 hodinu. To jsou hodnoty překonávající i většinu standardních nabíječek do zásuvky.

Belkin Car Charger Belkin Car Charger Belkin Car Charger Belkin Car Charger

Další výhodou tohoto Belkinu je také univerzální použití. Nabíječka totiž není vybavena pevným kabelem, ale obsahuje pouze volný USB port, do kterého připojíte kabel libovolný. Můžete tak zvolit přesně takový kabel (koncovka, délka), jaký potřebujete.

Belkin Car Charger Belkin Car Charger Belkin Car Charger Belkin Car Charger

Při praktickém testování se nabíječka skutečně ukázala jako velmi výkonná. Zařízení disponující kontrolou rychlosti nabíjení, která u většiny nabíječek hlásí pomalé nabíjení, se bez jakékoliv hlášky dobila. Nabíječka si poradila také s nabíjením 10“ tabletu, kde zároveň běžela automobilová navigace, samozřejmě výrazně pomaleji, než když navigace zapnutá nebyla. U některých především levnějších zařízení jsme také zaznamenali, že plný nabíjecí výkon nebyl využit. Nabíjení však proběhlo bez komplikací.

Belkin Car Charger Belkin Car Charger

Konkrétní délky nabíjení zde uvádět nebudeme, protože by byly zavádějící. Různá zařízení totiž mají různé odběry a měření po delší dobu by bylo velmi náročné. Obecně však lze říci, že se jedná o jednu z nejrychlejších nabíječek na trhu. V praxi také oceníte kompaktní rozměry. Nabíječka ze zásuvky vystupuje jen minimálně a její skladování je velmi snadné.

 
Nabíječka Belkin F8J054bt - neoriginální lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

 

Třešničkou na dortu je cena, ta totiž není přehnaně vysoká a začíná již na 349 Kč.

Komentáře (18)

Ian Bena

02 | 08 | 16 09:21
Zdravím všechny, zvažuji koupi této nabíječky, ale zajímá mě obecně jedna věc - když je telefon a jeho baterka stavěná na klasické nabíječky do sítě s 5V/1A, tak si říkám, co s baterkou udělá to rychlé dobíjení s 2.4A? Nejsem v tomhle moc zběhlý, možná se ptám hloupě, každopádně budu rád za jakýkoli názor na tohle téma :) děkuji moc. 0

nowaja

17 | 03 | 15 15:21
Taky jsem koupil ten Belkin, ale nabíjet mi nejde. Telefon se stále vybíjí - má někdo zaručený tip, jaký kabel použít? 0

vnr

09 | 12 | 14 17:56
Tak bohužel tyhle kabely CONNECT IT Wirez Premium Micro USB (Sync & Charge) http://www.alza.cz/connect-it-sync-charge-premium-micro-usb-d522245.htm Samsung APCBU10B černý http://www.alza.cz/samsung-apcbu10b-cerny-d511564.htm OEM USB 2.0 propojovací 1m A-microB http://www.alza.cz/samsung-apcbu10b-cerny-d511564.htm nabíjejí pomalu, už jsem je vrátil. Ještě jsem zkoušel originál NOKIA a dva původ neznámý. Celkem teda 6 kabelů které hlásí že mobil nabíjí pomalu. Pozor ta hláška se dá vypnout !! Zatím mi funguje jen ten krátký kabel co byl v balení s nabíječkou a společně s prodlužovacím kabelem, aby to dosáhlo na okno. Všechny 3 prodlužovací kabely co mám fungovaly a mobil nehlásil, že by se nabíjel pomalu. Praktickou zkoušku jsem provedl na cestě přesahující 1 hodinu jízdy. Mobil NOKIA LUMIA 930, zapnutá navigace. Nabíječka CONNECT IT CI-243 Car Charger Strong. 1. Jízda - běžný kabel zapojený do výstupu 3,1 A vykázal pokles nabití mobilu z 52% na 23% (hláška "Nabíjí se pomalu 2. Jízda - originál krátký kabel od nabíječky s prodlužovacím kabelem vykázal nárůst nabití z 34% na 44% (žádná hláška Pokud narazíte na dlouhý kabel, který nabíjí tak dejte vědět. 0

kratajun

09 | 12 | 14 09:17
Díky za info... nabíječku Belkin jsem už vrátil zpátky, i s originál kabelem Nokia CA-190CD (co je v balení u telefonu) to hlásilo pomalé nabíjení... u toho krátkého kabelu, který byl u connect-it nabíječky mám už napůl ulomený konektor, takže prodlužovacím usb kabelem to také nevyřeším ale je pravda, že o pomalém nabíjení to nic nehlásilo.. prosím, jestli budete zkoušet ten kabel connect-it sync&charge, dejte vědět, jestli to má cenu, někde jsem četl, že přes něj teče jen max 0,8A, zkusím tu tabulku s recenzí najít. Pokud někdo objeví fungující, alespoň 0,5m dlouhý kabel, dejte vědět k nabíječce HTC jsem dostal cca metr a něco dlouhý kabel, který nešel použít jako datový, tzn. byl jen nabíjecí.. zkusím ho někde doma najít a dám vědět, jestli funguje. P.S. Máte někdo držák Nokia CR-200? Udrží Lumii 930 v pohodě? A stíhá jí dobíjet při navigaci? Díky moc za odpověď! 0

vnr

07 | 12 | 14 18:26
Díky za poznatek. Zkusil jsem 3 prodlužovací kabely a skutečně to funguje, ale jedině s tím krátkým originálním kablíkem od nabíječky. Zkusil jsem mobil nabíjet se zapnutou navigací a za 2 hodiny jsem z 22% na 63%; to znamená že nabíjí (auto stálo na místě - jen z baterky, navigace neměla žádnou práci). Zkouším se ale připojit s tím kablíkem datově a zdá se, že to nejde, jen nabíjí... Tak co vy na to Ještě kouknu na tenhle kabel http://www.alza.cz/connect-it-sync-charge-premium-micro-usb-d522245.htm#popis chválí ho v recenzích... 0

Mara

05 | 12 | 14 17:36
Možná jsem našel odpověď: Jeden poznatek k tomu jak účinně nabít z powerbanky vario-gps Flymaster B1 Nav. Toto vario ma zabudovaný LiPol akumulátor a nabíjí se přes miniUSB. Přes normální miniUSB kabel ale detekuje pomalé nabíjení (jakoby z USB portu počítače) a nabíjení tak trvá strašlivě dlouho (desítky hodin, pokud se nabíjí od 0). Ze síťové nabíječky se nabíjí ve fast charge modu a to je podstatně rychlejší. Flymaster to detekuje pode ID pinu (to je ten 4. z 5) - pokud je uzemněn, přepíná se do fast charge modu. Pro nabíjení z powerbanky to lze vyřešit pomocí USB OTG kabelu (tedy na jedné straně je miniUSB B samec, na druhé USB A samice a jedná se o kabel pro USB host neboli USB OTG) a k tomu jeden kabel USB A samec - samec. Tato kombinace funguje perfektně, Flymaster se nabíjí rychle jako ze síťové nabíječky. Nové Flymastery (NAV, GPS) mají také miniUSB vstup, takže předpokládám, že to bude fungovat úplně stejně. Někdo by to teda mohl vyzkoušet:). Tak hurá!!!!! Je to vyřešeno. Stačí prodlužovací USB kabel do nabíječky, do něj dát originál krátký USB OTG kabel a všechno je jak má. Telefon si nestěžuje a nabíjí. Jen ještě vyzkouším nabíjení při reálném provozu Snad to bude OK 0

Mara

05 | 12 | 14 17:24
Možná jsem našel odpověď: Jeden poznatek k tomu jak účinně nabít z powerbanky vario-gps Flymaster B1 Nav. Toto vario ma zabudovaný LiPol akumulátor a nabíjí se přes miniUSB. Přes normální miniUSB kabel ale detekuje pomalé nabíjení (jakoby z USB portu počítače) a nabíjení tak trvá strašlivě dlouho (desítky hodin, pokud se nabíjí od 0). Ze síťové nabíječky se nabíjí ve fast charge modu a to je podstatně rychlejší. Flymaster to detekuje pode ID pinu (to je ten 4. z 5) - pokud je uzemněn, přepíná se do fast charge modu. Pro nabíjení z powerbanky to lze vyřešit pomocí USB OTG kabelu (tedy na jedné straně je miniUSB B samec, na druhé USB A samice a jedná se o kabel pro USB host neboli USB OTG) a k tomu jeden kabel USB A samec - samec. Tato kombinace funguje perfektně, Flymaster se nabíjí rychle jako ze síťové nabíječky. Nové Flymastery (NAV, GPS) mají také miniUSB vstup, takže předpokládám, že to bude fungovat úplně stejně. Někdo by to teda mohl vyzkoušet:). 0

Mara

05 | 12 | 14 16:54
Kontaktoval jsem CONNECTIT CZ a problém podrobně popsal. Příští týden mi odpoví. Tak uvidíme, jaké mají vysvětlení 0

Jindřich Lukeš

05 | 12 | 14 16:45
Já má od této značky i klasickou síťovou nabíječku a také mi to ukazuje stejnou hlášku. Buď jen telefon kontroluje zapojení, které může být jinak u neoriginálního příslušenství, nebo to skutečně nabíjí výrazně pomaleji 0

Mara

05 | 12 | 14 16:38
Zkoušel jsem i origoš Nokia kabely?! Pořád to samé... 0

Jindřich Lukeš

05 | 12 | 14 16:32
zkoušel si originální kabel co byl u telefonu? Jinak se vsadím, že tato nabíječka určitě 3A nedává 0

Mara

05 | 12 | 14 16:30
V diskusi na Lumii 930 uvádím toto - Nabíječka by měla dávat údajně 1a 3,1 A... Propojil jsem koupený delší kablík s mobilem a hláška "nabíjí se pomalu... Zkusil jsem teda ten krátký originál dodaný s nabíječkou a hláška žádná, přehodil jsem na ten druhý USB výstup (1A) a mobil se opět tvářil spokojeně...!! Našel jsem teda ještě 2 propojovací kabely a vždy mi to nahlásilo, že se nabíjí pomalu... pokud nabíjím ze sítě (230 V) nikdy žádná hláška není. Aby to bylo komplet, tak jsem vyzkoušel i starou USB nabíječku do zapalovače (NONAME) a to samé - na ten krátký kablík to nic nehlásí a na všechny ostatní že se nabíjí pomalu... Zkusím teda koupený kabel vrátit a objednat jiný ???? Je hezké, že na ten krátký kablík se to tváří, že se nabíjí dobře, ale na okno s tím nedosáhnu... tak a teď raďte... Mám úplně stejnou zkušenost (http://www.connectit.cz/produkt/dual-usb-nabijecka-do-auta-premium/) a Lumia 930. Provedl jsem úplně stejný test a zkoušel různé kabely... Pouze s krátkým originálním to fungovalo. Zajímavé je, že na obou výstupech a dokonce i na staré nabíječce, která nestíhala dobíjet ani Lumii 920. To mi hlava nebere. Máte někdo nějaké vysvětlení? 0

vnr

04 | 12 | 14 18:57
V diskusi na Lumii 930 uvádím toto - Tak jsem koupil novou nabíječku (v balení je krátký kablík) http://www.alza.cz/connect-it-ci-243-ca ... 568753.htm a delší kabel, abych dosáhnul na okno auta http://www.alza.cz/propojovaci-kabel-us ... 175334.htm Nabíječka by měla dávat údajně 1a 3,1 A... Propojil jsem koupený delší kablík s mobilem a hláška "nabíjí se pomalu... Zkusil jsem teda ten krátký originál dodaný s nabíječkou a hláška žádná, přehodil jsem na ten druhý USB výstup (1A) a mobil se opět tvářil spokojeně...!! Našel jsem teda ještě 2 propojovací kabely a vždy mi to nahlásilo, že se nabíjí pomalu... pokud nabíjím ze sítě (230 V) nikdy žádná hláška není. Aby to bylo komplet, tak jsem vyzkoušel i starou USB nabíječku do zapalovače (NONAME) a to samé - na ten krátký kablík to nic nehlásí a na všechny ostatní že se nabíjí pomalu... Zkusím teda koupený kabel vrátit a objednat jiný ???? Je hezké, že na ten krátký kablík se to tváří, že se nabíjí dobře, ale na okno s tím nedosáhnu... tak a teď raďte... 0

Jindřich Lukeš

01 | 12 | 14 12:07
tak jsem si jí objednal, zítra vyzkouším. super, budu rád i za další zkušenost (případně doplním do článku). 0

Jindřich Lukeš

01 | 12 | 14 12:07
obávám se, že odkazovaná nabíječka mít 3.1A rozhodně nebude. 0

kratajun

01 | 12 | 14 11:25
mj. doteď jsem "používal" tuto http://www.alza.cz/connect-it-ci-243-car-charger-strong-d568753.htm a při připojení L930 hlásí pomalé nabíjení. Tak jsem zvědavý, jestli to Belkin vyřeší. Pokud ne, nějaké nápady, čím to může být? Špatný USB kabel? Špatné auto? 0

kratajun

01 | 12 | 14 11:23
tak jsem si jí objednal, zítra vyzkouším. 0

Jindřich Lukeš

01 | 12 | 14 10:56
V této recenzi si představíme jednu z nejvýkonnějších nabíječek do auta, která si poradí nejen s náročnými chytrými telefony, ale také tablety. Díky svému univerzálnímu řešení je navíc možné připojit libovolný USB kabel. Překvapením je také zajímavá cena. http://wmmania.cz/clanky/hardware/recenze-belkin-boost-up-car-charger/ 0

Mohlo by vás zajímat

Jak automaticky synchronizovat obsah plochy, dokumentů a obrázků na Windows 10?

V tomto jednoduchém návodu si ukážeme, jak jednoduše synchronizovat nejfrekventovanější složky ve Windows 10 s OneDrive a umožnit přístup k nejdůležitějším souborům odkudkoliv.

Jindřich Lukeš | návody 11 | 01 | 18

AKCE: Bezdrátová nabíječka Nokia DT-910 za 299 Kč

Jindřich Lukeš | články 26 | 10 | 17

Akce: Microsoft Office 365 pro domácnosti na 1 rok za 899 Kč

Jindřich Lukeš | software 20 | 10 | 17

WMM Jízdní řády zpět na Storu

Jindřich Lukeš | software 27 | 09 | 17

Virtuální operátoři lákají na výhru 250 000 Kč a na data i volání zdarma

Co je to virtuální operátor? Proč využít služby právě od něj? A kteří virtuální operátoři jsou v Česku k mání?

Jindřich Lukeš | články 14 | 09 | 17