Lumia 950 a 950 XL – Přehled všech problémů a jejich řešení (vše podstatné opraveno)

(2.3.): Vše podstatné již opraveno. // V tomto článku naleznete seznam všech problémů, se kterými se potýkaly Lumie 950 a 950 XL na začátku prodeje, a dozvíte se, zda se je podařilo v průběhu času opravit.

Aktualizace:

(2.3.): Chvíli to sice trvalo, ale objektivně můžeme říci, že všechny problémy, se kterými se Lumie 950 a 950 XL potýkaly, byly v poslední verzi firmwaru (01078.00038.16025) a operačního systému (10586.107) opraveny. Jaké jsou vaše zkušenosti?

Článek doplněn a aktualizován

-----------------------------------------

O tom, že Lumie 950 a 950 XL přišly na trh s nedoladěným software, asi není třeba psát, protože jsou toho plné weby, samozřejmě vč. toho našeho. A jelikož se všechny redakce snaží mít nové přístroje k testování co nejdříve, chyby se samozřejmě promítnou i do celkového hodnocení v recenzích. To je na jednu stranu v pořádku, ale vzhledem k tomu, že v drtivé většině případů se pak již recenze po nějakém čase zpětně neaktualizují, vzniká poměrně nepřehledá situace, protože chyby zmiňované v textech jsou již ve skutečnosti dávno odstraněny, ale stejně odrazují potenciální kupce.

Objektivně řečeno, Microsoft udělal velkou chybu tím, že Lumie 950 v tomto stavu pustil na trh. Na druhou stranu je však třeba říci, že intenzivně pracuje na nápravě a až na několik výjimek se již podařilo vše opravit. V textu dále naleznete přehled všech chyb a problémů a hlavně jejich aktuální stav. Upozorňujeme, že část z níže zmiňovaných problémů se týkala jen relativně malého množství kusů, uvádíme je ale pro úplnost také.

V některých případech se nebude jednat o problémy v přesném slova smyslu (špatně vyrobeno), ale spíše skutečnosti, které vás mohou po nákupu překvapit, především pokud v současné době nějakou vybavenější (starší) Lumii používáte. Pro úplnost ještě doplňujeme, že Lumie 950 a 950 XL jsou na trhu od 1. 12. 2015 a první verzí softwaru byla 10586.0. Většina zařízení na recenze však byla dodána až s aktualizací 10586.29.

 

Softwarové chyby:

Samovolné restarty při používání Bluetooth během hovoru (OPRAVENO)

Popis: Jedním z nejzávažnějších problémů po příchodu na trh byla zejména v ČR nestabilita Bluetooth při hovoru, která způsobovala samovolné restarty telefonu. V některých případech docházelo k restartům snad u každého druhého hovoru. Určitý díl viny zde mají i operátoři, kteří neměli aktualizované své SIM, případně na testování neměli dostatek času.

Řešení: Oprava je součástí sestavení 10586.63 (11. 1. 16) a 10586.71 (2. 2. 16). V aktuální oficiální verzi 10586.107 se již problém neobjevuje

 

Nestabilita Bluetooth během hovoru (OPRAVENO)

Popis: Výše zmiňovaný problém s restarty se sice podařilo relativně rychle vyřešit, ale daní za rychlost byl problém nový, který se vyskytuje v podobných intervalech a projevuje se samovolným odpojováním Bluetooth. Jinými slovy řešeno, když se objeví během hovoru krizový okamžik, Bluetooth se automaticky odpojí a k restartu nedojde. Bohužel toto dočasné řešení velice omezuje všechny, kteří telefonují přes handsfree. V některých případech tento výpadek dokonce způsobí i úplnou blokaci Bluetooth a telefon se začne velmi rychle vybíjet. Blíže jsme se tomuto problému věnovali v samostatném článku:

TIP: Windows 10 Mobile stále trpí závažnými problémy s Bluetooth.

Řešení: Oprava je součástí nového firmwaru 01078.00038.16025.390xx, který však pro ČR nebyl zatím oficiálně uvolněn. My pro vás však již připravujeme návod, jak firmware nahrát ručně. Po několika denním testování můžeme skutečně potvrdit, že Bluetooth konečně funguje korektně. Aktualizace (26.2.2015): firmware 01078.00038.16025.390xx oficiálně vydán a problém je definitivně vyřešen.

 

Samovolné restarty (OPRAVENO)

Popis: Spíše ojedinělé samovolné restarty bez zjevných příčin (např. telefon leží na stole), které uživatelé příležitostně také hlásili, jsou pravděpodobně způsobeny některými (staršími) aplikacemi ze Storu.

Řešení: Oprava je součástí aktuální oficiální verze 10586.107. Problém by se tedy již oficiálně neměl vyskytovat. Prakticky jsme si ale ověřili, že toto řešení ještě není 100% a jeden samovolný restart jsme po čtyřech dnech zaznamenali. Dá se tedy očekávat ještě další doladění v následující verzi systému.  Aktualizace (26.2.2015): firmware 01078.00038.16025.390xx oficiálně vydán a problém je tedy definitivně vyřešen.

 

Nadměrná spotřeba energie (OPRAVENO)

Popis: Pokud pomineme problém s Bluetooth zmiňovaný v předchozím textu, zvýšenou spotřebou trpěl celý systém, a přístroje tak vydržely podstatně méně, než se očekávalo. Nejednalo se sice o žádný zásadní problém, ale určitá optimalizace byla potřebná.

Řešení: Optimalizace probíhaly postupně v sestaveních 10586.63 (11. 1. 16), 10586.71 (2. 2. 16) a 10586.107 (11. 2. 16). V aktuální oficiální verzi 10586.107 je již výdrž v pořádku a oproti prvním verzím se zvýšila o 50-70%.

 

Přerušované spojení s GPS (OPRAVENO)

Popis: U některých navigačních a mapových navigací docházelo k pravidelným výpadků GPS signálu (pohyb ukazatele při navigaci nebyl plynulý).

Řešení: Oprava je součástí aktuální oficiální verze 10586.107. V některých aplikacích sice není pohyb 100% plynulý, ale již je možné je bez problémů používat.

 

Nedoladěnost a nižší rychlost operačního systému          

Popis: U některých systémových aplikaci docházelo k výpadků či nekorektnímu fungování a systém nebyl tak svižný, jak se vzhledem k hardwaru očekávalo.

Řešení: Stabilita a rychlost se zvyšují s každým sestavením a v současné aktuální verzi 10586.107 drtivá většina aplikací i systémových funkcí funguje korektně. Aplikace pro SMS však byla výrazněji aktualizována až v Insider verzi 14267. Rychlost systému je dostatečná, avšak je zde ještě hodně prostoru pro zlepšování.

 

Hardwarové chyby:

Vrzání zadního krytu

Jedním z největších problémů obou modelu je vrzající zadní kryt. Ten ihned po první vložení SIM karty začíná zejména v rozích povrzávat. V některých případech je třeba kryt sundat několikrát nebo přístroj delší dobu používat, ale vrzání je vždy jen otázkou času. Může za to nepřesně vyrobený zadní kryt a ne zcela domyšlené uchycení k tělu přístroje. Řešení je naštěstí velice jednoduché, stáčí kousek lepicí pásky, kterým se podlepí problematická místa. Mezera mezi tělem přístroje a krytem telefonu se tak vyplní a k vrzání nedochází. Další alternativou je pořízení populárního MOZO krytu.

 

Displej nelze ovládat v rukavicích

V technických specifikacích obou modelů chybí možnost ovládat displej v rukavicích a tato funkce skutečně není ani reálně k dispozici. Displeje tedy nemají možnost zapnout zvýšenou citlivost. Spekuluje se o možnosti, že tato funkce bude doplněna softwarovou aktualizací. Oficiálně však tuto informaci nikdo nepotvrdil

 

Přístroje nelze probouzet poklepáním

Bohužel stejně jako zvýšená citlivost je na tom i možnost probouzet displej poklepáním. Reálně tedy tuto velmi užitečnou a návykovou funkci není možné používat. Jedinou možností je probouzet telefon standardně tlačítkem na pravé straně. Drobnou cenou útěchy je alespoň možnost uspat telefon dvojitým poklepáním na lištu s tlačítky u spodního okraje displeje, kterou mají všechny Lumie se softwarovými tlačítky přímo na displeji.

 

Bezdrátové nabíjení Lumie 950 XL prostřednictvím stávajícího příslušenství

Lumia 950 XL není kvůli umístění cívky pro bezdrátové nabíjení v zadním krytu kompatibilní s některými dříve nabízenými bezdrátovými nabíječkami. Konkrétně se jedná o stojánek Nokia DT-910 a nabíječku do auta Nokia CR-200 (201). Pokud by byla cívka umístěna na jiném místě, nebo bylo možné přístroj do nabíječky jinak umístit (posunout), nabíjení by bez problémů fungovalo stejně jako na jiných Qi nabíječkách. Lumia 950 se naštěstí s tímto problémem nepotýká.

 

Pokud se podíváme na přehled chyb a problémů, první majitelé Lumií 950 a 950 XL to neměli vůbec lehké a Microsoft si odnesl zaslouženou kritiku. Je až nepochopitelné, že takto odladěná zařízení dokázal vypustit na trh a to jen proto, aby stihl předvánoční období. Každopádně chyby se stávají a snad se z nich příslušné odpovědné osoby poučili a podobná situace se již nebude nikdy opakovat. Pozitivní je alespoň to, že se postupně všechny problémy podařilo vyřešit a vyjma odpojování Bluetooth, které čeká na příchod nového firmwaru (v zahraničí již uvolněn), vše funguje, jak má.

Cílem tohoto článku bylo zachytit aktuální průběh oprav a ukázat všem potenciálním majitelům, že softwarově je již vše téměř bez chyb a že si oba modely zaslouží vaši pozornost.

Pokud již Lumii 950 nebo 950 XL vlastníte, můžete potvrdit aktuální stav popisovaný výše, nebo jste narazili ještě na nějaký další záludný a neopravený problém?

 

Komentáře (66)

carnulko

25 | 09 | 16 14:04
mám 950 nokiu a pri spustení navigácie mi nejde zvuk, myslím tá pani al. pán nerozprávajú, inak navig. funguje 0

necisty

05 | 03 | 16 00:14
Stává se to tu trochu nepřehledné, myslím, že forum by se hodilo. Po několika továrních resetů telefon téměř pracuje jak má, dokonce už funguje i událost na zamknutém displeji. Nejde mi ale ztlumit konverzaci u dorucenek od sms (ta moznost je zasedla) - ze pak mobil nevibruje ani nevyskakuje upozorneni, pouze se mi dorucenky v tichosti radi - ne nechci si je vypnout. Pritom nez jsem provadel tovarni restart, tak to fungovalo jak jsem chtel. Funguje to ztlumeni konverzace na dorucenkach nekomu? 0

palino007

03 | 03 | 16 08:59
Komunikácia s MS: Napísal som takúto recenziu na MS store: Kúpil som pred 2 týždňami 950XL DS. Denne 3 až 4 reštarty, BT v aute vypadáva, aktualizácie nie je možné nainštalovať( kod chyby 0x80073712). Mobil za skoro 700€ by takéto chyby nemal mať. Veľké sklamanie. Pred tým som mal Lumiu 1320 od tohoto som čakal viac Odpoveď z MS: Příspěvek nelze zveřejnit na webové stránce, ale… náš personál si přečetl vaše hodnocení a váží si vašeho příspěvku, i když úplně nesplňuje pravidla našich webových stránek. Děkujeme za zaslání a doufáme ve zveřejnění příspěvku příště! 0

palino007

02 | 03 | 16 21:28
Mám tam len 1 sim. Nechal som si ju v O2 vymeniť. Skúšal som aj výrobné nastavenie a znovu aktualizáciu... nepomohlo. 0

Miroslav

02 | 03 | 16 21:19
Zdravím fórum, telefon Lumia 950 DS mám 2 dny, hned po vybalení jsem udělal aktualizaci cca 2,4 Gb, sestavení je: (01078.00038.16025) a (10586.107). Miám vloženy 2 sim, T-Mobile a Eri Mobile (Vodafon). Wifi odzkoušeno doma spoustu hodin bez problémů a BT v Octavia II odzkoušeno několika delšími hovory a zatím vše v pořádku. Jen mě trápí maličkost: příchozí email mi nevydá ani hlásku, zvuk upozornění je nastaven, spravuji 3 účty. A dále nemohu nikde najít možnost nastavení utlumení zvonění po otočení telefonu, nižší řady founů Lumia to mají a tady to není ? Případně nějaká aplikace, která to bude umět ? Může někdo poradit. Děkuji, Mirek 0

Pavel Bembenek

02 | 03 | 16 21:16
950 XL DS ... vypadá to, že opravdu skončilo drsné trápení s hovory v autě přes bluetooth. Ale nyní jsem objevil další chybu. Mám poslední firmware a předposlední build. Problém je ve využití dvou SIM v telefonu. Jedna pro síť v ČR a druhá pro síť v SR. Jakmile chci po přechodu hranic přepnout datovou SIM, tak se systém totálně sesype a dokonce systém nedokáže zobrazit nastavení pro SIM. řešením je vyndání jedné SIM, nastartování telefonu, změna nastavení a pak se může dodat SIM druhá.... nepoužitelné tedy pro účel, který potřebuji. 0

vladamarek

02 | 03 | 16 20:50
@palino007 - zkus stáhnout firmware jen s jednou SIM, případně SIM vyměnit za novou. Když jsem stahoval aktualizace bez vložené SIM karty (mám jen single SIM), tak to pokaždé u stažení FW hodilo chybu, zapisuje to asi něco na SIMku. Ale nikdy se mi tel. nerestartoval. V. 0

palino007

02 | 03 | 16 19:30
Zdravím. Lumiu 950XL mám asi 2 týždne.Minimálne 3 až 4x sa reštartuje, BT v aute nefunguje, v aktualizáciach mi ukazuje k dispozícii : Aktualizácia WinPhonu pre tel. MICROSOFTMDG.. ak dám aktualizovať, začne sťahovať a niekedy sa počas sťahovania reštartuje. Ak úspešne stiahne tak pri inštalácii 2% vyhodí chybu a nenainštaluje.číslo Fw: 01078.00027.15506.02000, je to moja druhá lumia a som strašne sklamaný. Asi ju pôjdem vrátiť, ale na Android si nejak neviem zvyknúť. 0

phv

02 | 03 | 16 19:20
Na 950DS poklepání nefunguje. 0

Ales Krampol

02 | 03 | 16 18:56
Probuzení poklepáním na displej. Přistála mi na 925 aktualizace extras a začalo poklepání chodit. Co na 950? 0

phv

02 | 03 | 16 18:43
Lumia 950DS: zatím bez problémů s posledním updatem. Hudbu z BT streamuji do domácího sterea, v autě HF bez problémů. Tak snad to vydrží. 0

Turbo.cz

02 | 03 | 16 15:41
Nefunkční Glance Screen. Verze systemu končící 107. Verze firmware 39021. Ještě bych se chtěl zeptat jestli je HDR na kameře vázáno na blesk. Já pokud vypnu blesk, tak HDR nefunguje. Díky Turbo 0

massik

02 | 03 | 16 15:40
Taky mohu potvrdit. Lumia 950 DS, obě simky T-Mobile + SD karta, vše stabilní s novým firmwarem a buildem 10586.107.KONEČNĚ ! :) 0

vladamarek

02 | 03 | 16 15:02
Ahoj, zkusím trochu pozitivnější komentář. S novým firmwarem a buildem 10586.107 mi funguje konečně vše tak jak má. Žádné restarty a hlavně to připojení BT v autě šlape - hurá. Dokonce mi teď vestavěná navigace VW signalizuje příchozí SMS a můžu na ní přes palubní počítač i odpovědět - supr. Používám i přihlašování přes Windows Hello a přijde mi to rychlejší, než zadávat PIN. Přes firemní doménový účet rovněž vše funguje bez problémů, jen jsem zadal náš MS Account a telefon si vše nastavil. Zálohování kontaktů a nastavení z Cloudu jsem dříve několikrát použil a nemám výhrady. Mám Lumia 950 single sim, s telefonem velká spokojenost. V bílo-černé kombinaci telefon vypadá docela slušně. Přešel jsem od Applu - už mě nebavilo vše řešit v iTunes a cestou, jakou chce Apple. Aby mi iPhone stáhl obrázky kontaktů do auta, to bych si musel asi nejdříve koupit iCar. Vláďa 1

festfast

02 | 03 | 16 13:35
_Radek_: Potvrzuji take problem s HERE+. (10.0.14267.1004) Myslel jsem ze se smazali mapy, ale ty jsou ocividne aktualni. 1

festfast

02 | 03 | 16 13:25
Verze 10.0.14267.1004.Osazeny obe SIM (SIM1 O2, SIM2 T-Mobile). Z meho pohledu nejvice problemovy build. Obecne problem s pomalou odezvou pres Wifi, ktery pretrvava ve vsech verzich(Podotykam ze bez ohledu na typ a rychlost AP). Nektere aplikace pres WIFI vubec nechteji fungovat. Na LTE vse bezi ok. Nove v tomto bulidu neustale zamrzani v glance screen, resi jen vyjmuti baterie. Problem s hovory, obcas se neprenasi hlas volane osoby, me slyset lze. Samovolne restarty jsou take celkem caste. Jeden z duvodu zda se byt pri ztrata signalu Wifi, ke ktere byl telefon pripojen. 0

miroslav

02 | 03 | 16 13:21
nevím zda to má souvislost , ale mě mizí maily z telefonu a nelze odesílat odpovědi. Možná pro nastavení odpovídání z xxx@outlook.cz. Ale nevím jak se toho zbavit, aby mi primárně šlo vše z mé domovské adresy. Následně je mám v PC 2x v přijatých. Jinak bluetooth jede bez výpadků, navigace - nevím. 0

Jindřich Lukeš

02 | 03 | 16 13:00
Jako verzi systému máš? U mě je vše v pořádku. 0

Turbo.cz

02 | 03 | 16 12:38
Ná Lumii 950 XL se mi nejde Glance Screen. Zepomohlo ani tovární nastavení. Závada se mi objevila po posledních aktualizacích. 0

kamilzm

24 | 02 | 16 19:54
Doplnění k předchozímu: https://blogs.windows.com/windowsexperience/2016/02/24/announcing-windows-10-insider-preview-build-14271-mobile-build-14267-1004/ 0

kamilzm

24 | 02 | 16 19:53
Nezkoušel jste někdo, kdo měl na 950XL s 14267.1002 problémy s WiFi, daty a aktualizacemi, poslední build 14267.1004, zda je to opraveno? Podle changelogu asi ne, tam píšou jen opravu problémů s wireless display, ale ne s připojením na WiFi a o DualSim také nic, pouze Visual Voicemail :-( 0

kamilzm

24 | 02 | 16 13:58
@Jan Píchal Takhle obecně WiFi blbne (nejen na Lumia 950), když jsou nastaveny jinak parametry routeru. Mezi nekritičtější patří Channel bandwidth (zkus nastavit natvrdo na 20MHz) a WMM APSD (power management, vypnout). Pak zkus nastavit konkrétní kanál, ne auto. 0

Jan Píchal

24 | 02 | 16 13:41
Takmer vo všetkých verziách som mal a mám problém s WiFi. Asi bude problém s domácim routrom nejaká inkompatibilita lebo ... niekedy sa nevie tlf. k sieti pripojiť, niekedy sa pripojí ale napíše že bez internetu (a internet pritom ide ide) za každým ked spravím reštart tak tlf. sa ihneď zasa s WiFi rozbehne. Pravda je, že som po žiadnom upgrade HR nikdy nerobil. Mal niekto podobne problémy s WiFi? 0

mispulina

24 | 02 | 16 00:32
nejvíc mě mrzí absence poklepání na display kvůli probuzení. Je to opravdu návykové. 0

alli86

23 | 02 | 16 22:17
chtel bych jen doplnit ze mam L950 a CR-200 a telefon se stridave nabiji a odpojuje... neduh zpusobuje posunuta civka a navic se telefon o to rychleji vybiji... jak s originalnim krytem tak MOZO krytem... telefon se obcas pri probuzeni sekne a pak restartuje.... vse s aktualnim sestavenim 10.0.10586.107. Nicmene s telefonem jsem jinak velice spokojen 0

japonec

23 | 02 | 16 19:24
Lumia 950DS (build 10.0.10586.107) - nejde nastavit vlastní vyzvánění (pouze přes appku Ringtone Maker), nejde zapnout fotoaparát tlačítkem spouště, když je mobil v pohotovostním stavu. Jde to jen v případě, když je rozsvícený Glance Screen. Minimální záškuby, ty ale přičítám spíš čekání telefonu při zpracovávání mobilních dat. 0

necisty

23 | 02 | 16 19:13
@Dejv Aktualizuj si aplikace ve shopu a pak je možné ty obrázky tam nastavit. 0

jmromanovsky

23 | 02 | 16 18:31
Lumia 950 d.s. operátor t-mobile.Po aktualizaci build 10.0.10586.107 ve čtvrtek 18.2.016 asi 5 x z toho jen dnes 2 x hláška chyba registrace sim 1 . Je to otravný.Před aktualizací jsem žádné problémy neměl.Je dost blbý když se nemůžu spolehnout na telefon za 16.500,- . 0

jarapa

23 | 02 | 16 17:41
@kamilzm Nabíjení jsem neměřil, mám stolní lampičku od Ikea. Prostě to tam položím, nabíjí se to. Podle průběhu v grafu nabití baterky to vypadá na normální nabíjení. Když je to nabité, odpojí se to a pak zase začne nabíjet a tak dokola po cca půl minutě. Je to vidět i na nabití baterky, kde vidím kolísání mezi 99% a 100% 0

kamilzm

23 | 02 | 16 17:04
Můžete někdo s RS zkusit osadit dvě SIM, případně jen SIM2 pro potvrzení teorie o blbnutí WiFi, dat apod.? Viz mé příspěvky a @_Radek_ 0

_Radek_

23 | 02 | 16 16:03
@kamilzm - tak to jsem nezkoušel abych byl upřimný, vždy jsem vytahoval simku ze dvojky :) @evzik - nepoužívám, zkusil jsem, nefunguje :) 0

evzik

23 | 02 | 16 15:40
Jediný problém, který momentálně eviduji u L 950 je, že se mi při přijmutí pošty neozve žádný zvuk. Funguje to někomu ? 0

vojtausti

23 | 02 | 16 14:41
Ahoj, na 640 dělala neskutečné brykule microSD karta. V L620 fungovala v pohodě a s L640 se přístroj sekal, občas nezvonil, restartoval se atd. Po výměně jako zázrakem vše bez problémů. 0

kamilzm

23 | 02 | 16 14:39
@jarapa: S CR-200 je to v průběhu nabíjení OK a takto to cykluje až po nabití? Ono to nebude dělat dobře ani té baterii. Já zkoušel 950XL a nějakého Qi číňana, včetně měření proudu, a chovalo se to tak, že začal nabíjet, odběr 1A, pak to třeba spadlo na 0.2A, pak se to vypnulo, pak znovu začal na 0.6A apod, nebylo to použitelné. Ale dělalo to i v průběhu, ne pouze po nabití. 0

jarapa

23 | 02 | 16 14:08
Opravím autora článku - nelze nabíjet ani Lumii 950 v Nokia CR-200 a to ani s původním krytem ani s krytem Mozo. Domnívám se, že nabíjecí proud je příliš malý. Dále to dělá neplechu po ukončení nabíjení v bezdrátové nabíječce. Nabíjení se ukončí a za chvíli zase zapne a pak to každou chvilku cca půl minuty opakuje. Je to nepříjemné hlavně v noci na nočním stolku, kdy to pinkne vždy počátek nabíjení. 0

kamilzm

23 | 02 | 16 14:06
@_Radek_ Ještě upřesním - vytahoval jsem SIM1 a nechal SIM2, opačně jsem to nezkoušel, možná je to používáním SIM2 a ne dvou SIM. 0

kamilzm

23 | 02 | 16 13:50
@_Radek_: má také dvě sim, ale i když jsem jednu vytáhnul, tak to blblo pořád. 0

Jindřich Lukeš

23 | 02 | 16 13:49
Továrko doporučuji u každého buildu, u těch zásadnějších, jako je třeba RS dvojnásob. Firmware u starších telefonu netřeba řešit, tam stejně změnit zatím nejde (čeká se na ofiko update). 0

Ian Bena

23 | 02 | 16 12:56
Asi bych měl dodat - můj aktuální FW je 15184.36006 a build .107 0

Ian Bena

23 | 02 | 16 12:52
@Jindřich Lukeš: Nutnost továrka je nutná i u jiných modelů? Mám 830 a továrko jsem dělal naposledy v půlce prosince s buildem č. 2x nebo 36, teď nevím, každopádně to bylo před aktualizací firmwaru pro snadnější instalaci buildů. Čili, může být to, že mám i s buildem .107 u Lumie 830 pořád ty stejné a nové problémy, způsobeno tím, že nebylo továrko? Děkuji moc :) 0

_Radek_

23 | 02 | 16 12:10
@Pavel Pokorný a fw máš jaký? 0

Pavel Pokorný

23 | 02 | 16 12:08
mam 10586.107 a samovolne restarty se mi dějí pořád. stejně tak dochází k zatuhnutí telefonu při používání bluetooth. Pomůže jedine vytáhnout baterku. 0

_Radek_

23 | 02 | 16 12:05
@necisty - to mi funguje a fungovalo vždy a to na všech buildech. Používám denně... Jak psal několikrát Jindřich, opravdu je někdy nutné NEOBNOVOVAT po HR nastavení. Zbavíte se většinou problémů co ostatní mít nemusí, ale spousty lidí raději obnoví při představě dalších dvou hodin nastavování celého zařízení... Btw: Funguje vám here drive+ na posledním buildu? Ja mám problém s tím, že mi při počítání trasy napíše, "žádná navigace, vaše trasa prochází zemí nebo oblastí, pro kterou dosud není navigace k dispozici" což je blbost v Praze že? :)) 0

Dejv

23 | 02 | 16 11:54
@necisty Můžu se zeptat kde v nastavení glance screenu si můžu nastavit aby se mi opět zobrazovaly obrázky? Pokud si otevřu obrazovku rychlého přehledu, tak tam žádnou možnost k načtení obrázku nevidím. 0

Dejv

23 | 02 | 16 11:47
Funguje vám v sestavení 10586.107 korektně mobilní wifi hotspot? Mě pouze při zapnutém displeji a pokud telefon uspím spojení se přeruší. Řeším to přes bluetooth, které funguje i když je obrazovka zamknutá, jen to není tak pohodlné a rychlé. Mám Lumii 820 a zajímalo by mě jestli to chyba v sestavení tzn. i u 950 nebo v telefonu (neaktualizovaném firmwaru). Díky 0

necisty

23 | 02 | 16 11:36
Mě stále neukazuje kalendář na zamknuté obrazovce události - když je kalendář zvolen jako aplikace pro zobrazení podrobných informací o stavu. To nikomu jinému nedělá?! Mě to příjde jako docela zásadní problém integrovaných aplikací. Přestože už Glance Screen zase umí zobrazovat obrázky, tak tohle pořád nic. 0

_Radek_

23 | 02 | 16 11:10
Tedy ve verzi sw 14267 z větve redstone abych byl přesný :) 0

_Radek_

23 | 02 | 16 10:59
Už jsem to psal jinde, mám 2 lumie 950 DS, ale problém že vám to mrzne a kraví i po HR a NEOBNOVENÍ nastavení není v tomto. Problém je v používání DVOU SIM karet. Vyzkoušeno na obou. Mám vše v posledních verzích. Jak fw tak sw. Takže používat dvě sim na redstone nejde :) 0

Turmalin

23 | 02 | 16 10:23
Tiež som chcel skúsiť aktualizáciu FW podľa návodov aj tu na fore ale zistil som že RM-1116 v zozname FW na stránke je len pre 950XL a chýba tam Dual Sim. Tiež som zvedavý na postup ktorý chystá autor tohto článku :) 0

Turmalin

23 | 02 | 16 10:19
Daff CZ: nemáš ten problém sám, tiež som sa s tým trápil cez víkend po nainštalovaní Redstone na L950XL DS. Nepomohlo nič, ani továrenské nastavenia. Musel som späť na .107. 0

kamilzm

23 | 02 | 16 09:51
@DaffCZ Přesně tyhle problémy s RS jsem měl i já (nešly mobilní data, kravila WiFi (po vypnutí a zapnutí se nepřipojila), nešly aktualizace (nedoběhly), telefon nešel probouzet, ... Zkoušel jsem reset, ale také to nezabralo. Musel jsem udělat recovery na 10586.13058. Původně jsem to přisuzoval starému firmwate, protože jsem (to jsem zjistil až později) měl s RS verzi FW 17.15452.59014, ale jak vidím, tak Ty jsi měl aktuální 15506.02016 a byl jsi na tom stejně, takže tím to není. 0

Karlos Hasenkopf

23 | 02 | 16 09:47
950XL ... I po aktualizaci se mi nahodile restartuje... 0

Jindřich Lukeš

23 | 02 | 16 09:37
@Bajtik: Některé věci se bohužel nemění :) 0

Jindřich Lukeš

23 | 02 | 16 09:32
@DaffCZ: V tom případě je problém jen u DS, SS je skutečně bez problémů. 0

veronikakisova89

23 | 02 | 16 09:31
Mám najnovšie zostavenie. Prvých pár dní fungovalo všetko bez problémov. Avšak postupne sa ukazujú chyby, ako napríklad zamrzanie telefónu. Ale s tým človek pri Insider Fast proste počítať musí. Dúfam, že nový firmware, ktorý u nás ešte žiaľ nebol oficiálne uvoľnený, to odstráni. Netrpezlivo čakám na Váš návod, ako ho stiahnuť ručne :) Ale s telefónom som veľmi spokojná a Microsoft na odstránení chýb naozaj pracuje, Pri každom novom zostavení sú viditeľné zlepšenia :) 0

Bajtik

23 | 02 | 16 09:31
Podlepeni krytu samolepkou? Je videt, ze se (ex)Nokia drzi svych konstrukcnich standardu - viz stejne reseni u 6310 :-D 0

DaffCZ

23 | 02 | 16 09:30
@JindrichLukeš: Mám aktuální, poslední oficiálně dostupný FW v CZ, tedy .15506.02016, tovární obnoveni jsem samozřejmě dělal, ale nijak to nepomohlo, jelikož mi telefon zamrzl hned u toho úvodního nastavení, tak jsem se musel opět vrátit na .107. Takže jakto, že to někomu funguje parádně a někomu to nefunguje vůbec, jelikož evidentně nemám ten problem sám, co tak čtu... Opravdu, co kus to originál... 0

Jindřich Lukeš

23 | 02 | 16 09:02
@Daniel_Gago: Moc se to nemění, každopádně každý nový systém má zpočátku nějaké mouchy. Tady jich ale bylo více, než je zdrávo. 0

Jindřich Lukeš

23 | 02 | 16 08:59
@jpasov: Automatické aktualizace normálně fungují, ale je tam určitý interval, kdy se to kontroluje. Pokud se tedy ručně trefíš do té mezery, je jasné, že něco najdeš 0

Jindřich Lukeš

23 | 02 | 16 08:59
@DaffCZ: Problém se zavináčem je jen u CZ klávesnice. Stačí ji přepnout na EN a zase vrátit zpět a je po problému. Náročnost = 1s 0

Jindřich Lukeš

23 | 02 | 16 08:57
@DaffCZ: Máš aktuální firmware https://wmmania.cz/clanek/jak-aktualizovat-firmware-telefonu-kdyz-jste-registrovani-v-programu-insider-jak-opustit-program-ins/ ? Dělal si po aktualizaci tovární nastavení? Vsadím se, že ne. RS build totiž funguje překvapivě dobře a nenarazil jsem zatím na jediný závažný problém. 0

brodak L950

23 | 02 | 16 08:51
@DaffCZ Pokud máš Insider, tak s tímto prostě počítat musíš. Od toho prostě testovací nastavení je. Zkusil jsem @ a mám to samé. 0

jpasov

23 | 02 | 16 08:30
Nějak nevím, jak fungují automatické aktualizace aplikací. Sám mobil nedělá nic, i když je má zapnuté. Ručně pak často něco najde a nainstaluji to. Ale schází seznam aktualizovaný aplikací. Restarty jsem za skoro 3 měsíce měl 3. Stále u mě přetrvává začáteční skubani videa. Po několika vteřinách je to v pořádku, ale začátek videa je nepoužitelný. 0

DaffCZ

23 | 02 | 16 07:59
Ještě bych zmínil chybu se @ na CZ klávesnici, pokud mám nakopírovány nějaký text ve schránce, tak místo @ vkládá obsah schránky. A dále, že aspoň teda moje Lumia 950 XL DS je s novým Redstone buildem v insideru naprosto nepoužitelná, telefon zamrzává, zasekávají se mobilní data, telefon nelze normálně probudit, probouzet lze pouze soft resetem... Ač jsem fanda MS, tak jsem totálně zklamán... 0

brodak L950

23 | 02 | 16 07:27
Moje zkušenosti L950 ,10586.107 - restart tak 1x za týden, GPS v pohodě. Bluetooth OK, přehrávám i hudbu v autě a zatím drží. Spotřeba je relativní, občas zahraju nějakou hru (Asphalt 8, Megapolis apod) takže výdrž baterky je stále cca 15 hodin. S nabíječkou DT-900 funguje OK. Zasekávání systému nebo aplikací jsem nezažil. Nabíjení je přes nabíječku rychlé a už se po rychlém nabíjení tak rychle nevybíjí (subjektivní pocit) 0

Daniel Gago

23 | 02 | 16 05:13
Tak toto je masaker článok... Naposledy som niečo podobné čítal tu o HTC HD2. Tak vidím že Microsoft je so svojim mobilným Windows zasa vo svojich starých koľajách. :-) Fakt mi to pripomenulo tú dobu keď sa ladilo a riešilo a tá doba s príchodom WP7 a 8.x skoro zanikla,no a teraz s príchodom WM10 že by bola späť? Tak potom Microsoft naozaj dobre spravil že sa vrátil k označeniu Window Mobile a teda až verzia 10 je poriadnym nástupcom starej WM platformy (5 - 6.x). Asi si zasa kúpim nejaký WM telefón... 0

Mohlo by vás zajímat

Jak automaticky synchronizovat obsah plochy, dokumentů a obrázků na Windows 10?

V tomto jednoduchém návodu si ukážeme, jak jednoduše synchronizovat nejfrekventovanější složky ve Windows 10 s OneDrive a umožnit přístup k nejdůležitějším souborům odkudkoliv.

Jindřich Lukeš | návody 11 | 01 | 18

AKCE: Bezdrátová nabíječka Nokia DT-910 za 299 Kč

Jindřich Lukeš | články 26 | 10 | 17

Akce: Microsoft Office 365 pro domácnosti na 1 rok za 899 Kč

Jindřich Lukeš | software 20 | 10 | 17

WMM Jízdní řády zpět na Storu

Jindřich Lukeš | software 27 | 09 | 17

Virtuální operátoři lákají na výhru 250 000 Kč a na data i volání zdarma

Co je to virtuální operátor? Proč využít služby právě od něj? A kteří virtuální operátoři jsou v Česku k mání?

Jindřich Lukeš | články 14 | 09 | 17